Last news in Fakti

28 Октомври, 2016 10:20 8 921 16

Atlas изправи рамене

  • volkswagen-
  • atlas
Atlas изправи рамене - 1

След месеци подгряване на публиката и слухове Volkswagen представи най-голямото си SUV на церемония в Лос Анджелис. С дължина над пет метра Atlas, който почти до последно се подвизаваше из новините с името Teramont, ще заеме мястото над Touareg в гамата на немския производител.

Atlas изправи рамене

В основата на новия седемместен кросоувър лежи модулната платформа MQB, на която са построени доста по-скромният като габарити Tiguan и повечето модели на VW с предно предаване, включително Skoda Kodiaq. Чешкият всъдеход има сходна конструкция, но изостава с близо 40 см на дължина.

Atlas изправи рамене

На първо време Atlas ще се предлага само с два бензинови двигателя. Базовият TSI има четири цилиндъра, обем 2.0 литра и мощност 238 к.с. (241 DIN). Смело обаче може да се прогнозира, че лъвският пай от поръчките ще се пада на 3.6-литровия VR6 с 280 коня (284 DIN).

Atlas изправи рамене

Изборът от трансмисии също не предвижда много алтернативи. И двете версии ще се оборудват само с осемстепенен автоматик Aisin, който ще задвижва предните колела. Двойно предаване с муфа Haldex от пето поколение ще бъде достъпно само за шестцилиндровата версия.

Atlas изправи рамене

Модерен щрих в традиционно сдържаното оформление на салона внасят изцяло цифровият приборен панел, заимстван от новия Passat, и мултимедията със сензорно управление и интегрирани Apple CarPlay, Android Auto и MirrorLink. Atlas ще може да се поръча със система за следене на пътната маркировка, адаптивен круиз контрол, функция за екстрено спиране и асистент за автоматично паркиране.

Atlas изправи рамене

Седалките най-отзад се сгъват и разгъват на ръка, а диванът на втория ред може да се мести напред-назад, за да освободи достъп до тях. Пътниците в багажника обаче няма да страдат от липса на удобства. За тях са предвидени както поставки за чаши, така и 12-волтови розетки.

Atlas изправи рамене

Atlas ще се произвежда в завода на Volkswagen в Чатануга, щата Тенеси. Близнак на модела ще се сглобява локално и в Китай. Според американски медии цените ще стартират от $30 000 - почти двойно по-евтино от Touareg. Продажби в Европа засега не се планират.

Atlas изправи рамене

Atlas изправи рамене

Atlas изправи рамене

Atlas изправи рамене

Atlas изправи рамене

Atlas изправи рамене

Atlas изправи рамене

Atlas изправи рамене

Atlas изправи рамене

Atlas изправи рамене

Atlas изправи рамене

Atlas изправи рамене

Atlas изправи рамене

Atlas изправи рамене

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МSux

    0 0 Отговор
    Че то първия Таурег от преди 13-14 години изглежда по-добре по отношение на интериора.
  • 2 Ник

    1 1 Отговор
    Прилича ми на преработено купе от "Гранд Чероки" с табло на "Голф" и седалки от "Тоаран ", А задният отсек ми прилича конструктивно на "Кади" ....
  • 3 Хайко

    0 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Двойно предаване с муфа Haldex от пето поколение ще бъде достъпно само за шестцилиндровата версия.
    Да си купиш SUV(цуф) без 4х4 е абсолютна простотия. Пари на вятъра..
    А това новото е доста грозновато от вън!! Вътре е добре!

    Коментиран от #14

  • 4 Дедо Шишарко

    1 1 Отговор
    Имам чувството ,че във ваг.ната работят най некадърните конструктори, и този туч го доказва за пореден път!
  • 5 фЕН

    0 0 Отговор
    Отвън изглежда много добре. Отвътре е пълна скръб.
  • 6 Димитър Колев

    0 1 Отговор
    Като го погледна и ми се приисква да си прережа вените от скука.
  • 7 656

    1 0 Отговор
    В профил и задник си е Гранд Чероки, от пред си е по голяма Дачия Дъстер, централната конзола с тази влъбнатина седи гадно а над нея таблото ме кефи със своята изчистеност .......4,5 от 6
  • 8 Николай

    1 0 Отговор
    Типичен дизаин за американския пазар, тежък "muscle" тип ... но къде е всъщност "народният автомобил" в случая?! А след "Дизелгейт" не са си и помислили да слагат дизел, въпреки че това туловище ще върви най добре с добре известните им 3.0 и 4.2 ТДИ...
  • 9 Шваба

    1 2 Отговор
    поредния паркетинг-кенеф на швабите
  • 10 Julio

    0 0 Отговор
    Всъщност е гениално да пуснат на Щатският пазар това чудо. Огромна евтина кола. Новият шеф може и да се окаже по-читав от измамника...
    Нема 4х4 но практически клиента получава повдигнато пълноразмерно комби (7 места) по американски стандарт за съвсем приемлива сума...
  • 11 БУК

    1 0 Отговор
    Това е новата Дачия Дъстър.
  • 12 кроко

    0 0 Отговор
    Каква е тая муфа?
  • 13 Гост

    0 0 Отговор
    Туарега изглежда много по добре и от вътре и от вън.
  • 14 И те така те

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Хайко":

    На 90% от потребителите на СУВ , двойно предаване не им трябва. По почистен път се движиш и само с предно. Другите 10% си купуват Форд Ф150 или Тойота Ленд Крузър. За Америка говоря, от лични наблюдения
  • 15 VW JETTA VR6

    0 0 Отговор
    Предните фарове доста ми приличат на VW Jetta от онези старите, модел 90-та, само където тези са малко по-широки!
  • 16 WoW

    0 0 Отговор
    Това в Америка ще стане хит!