Last news in Fakti

4 Ноември, 2016 07:15 6 420 2

Да обиколиш Нюрбургринг на две колела

Рекордите на Нюрбургринг се превърнаха в световно мерило, но този случай, е малко по-различен. Вчера, един смел китайски каскадьор успя да обиколи пистата с прякор "Зеленият ад" на две колела. С общо времетраене от над 45 минути, Хан Юе преодоля цели 73 завоя с обща денивелация от близо 300 метра. 

Машината отговорна за постиженето, е специално подготвено MINI, което е оборудвано с предпазна клетка, четириточков колан и седалка от типа "корито", но най-основното са офроуд гумите с усилен борд. Те трябва да издържат износването от неправилното движение подобно на мотоциклет по дългото около 22 километра трасе, както и голямото налягане, на което се напомпват, за да не се деформират.

Интересното тук е, че това постижение, не е рекордът за най-дългото каране на две колела, но определено е една от най-трудните каскади, които сме виждали. Как ли ще се чувства пилотът след излизане от автомобила? Странично?


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МоТо

    0 0 Отговор
    Каква марка са били гумите,евала- че трябва да си купувам ?
  • 2 Д'Мин

    0 0 Отговор
    Като е искал да мине по пистата на две гуми, да го беше направил с мотор, що се е мъчил толкоз завалията :):):)