Last news in Fakti

13 Ноември, 2016 07:15 12 254 3

Екземпляр от Porsche 911 R се продава за 750 хил. долара

Обикновено автомобилите поскъпват когато са редки и натрупат години живот, но има и нови четириколесни машини, които го постигат и последният пример е суровото 911 R. Комбинацията му от 4.0-литровия двигател с 500 конски сили, окачването от GT3 и ръчната скоростна кутия го превърнаха в магнит и всичките 991 броя бяха разпродадени, като топъл хляб.

Въпреки сравнително голямото количество, цената на автомобила веднага започна да скача и този екземпляр се продава за около четири пъти повече от заводската му стойност от 185 хиляди долара. Наскоро едно 911 R бе продадено за цели 550 хиляди долара, но сумата от 750 хил. е далеч над нея. Това е равностойноста на значително по-уникалната Carrera GT.

Единствения автомобил, който може да се сравнява с главоломното повишение на цената, е значително по-редкия хиперкар McLaren P1, но пак не може да достигне четворно увеличение. В скоро бъдеще очакваме все по-скандални обяви за един от последните автомобили с ръчни скорости, който определено ни харесва - 911 R.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Sunny

    0 0 Отговор
    Превъзходно и извънземно е!
    Но, ще е обидно за такава кола, да бъде поставена в реалността на "пътната мрежа" на тази страна!
  • 2 Mercedes-Benz

    0 0 Отговор
    Вече се говори усилено, че след премиерата а 991.2 GT3 цената на 911R ще се срине, защото първия ще се предлага с ръчна скоростна кутия и 4.2 литров боксер и вече втория няма да може да предложи кой знае какво по-различно от масовите 911-ки в момента.
  • 3

    0 0 Отговор