15 Ноември, 2016 13:16 5 992 0

Ще има нов McLaren F1

  • mclaren-
  • f1
Ще има нов McLaren F1 - 1

Ръководството на компанията McLaren е дало зелена светлина за разработка на нов суперкар F1. Това съобщи изданието Carbuzz, позовавайки се на един от основните клиенти на британската марка.

Към момента новият хиперкар се изгражда около модернизиран карбонов монокок от модела P1. Проектът е с вътрешнозаводско наименование hyper-GT и в него са заложени редица стилистични елементи, присъстващи в първия F1.

В това число са включени отварящите се нагоре врати и разположения на тавана въздухозаборник. Освен това салонът ще е триместен, като мястото за водача ще е централноразположено.Ще има нов McLaren F1
Предполагаемата външност на новия McLaren F1

Предвиденият тираж на новия хиперкар е 106 бройки. По-рано, по непотвърдена информация се спекулираше, че новият F1 ще се оборудва с 3.9-литров битурбо мотор, който е V-образен шестцилиндров и ще разполага с мощност над 700 коня.

Сега изданието Carbuzz твърди, че силовият тракт ще е хибриден, като ще бъде използван същия 3.8-литров мотор с вътрешно горене. Мощността на тракта ще е толкова голяма, че моделът ще е най-мощният в историята на британската марка.

Хиперкарът F1 ще се прави само в т.нар. гражданска версия, като състезателен и открит вариант не се предвиждат. С автомобила ще се занимава основно подразделението McLaren Special Operations (MSO), а първите клиенти ще си получат автомобилите най-рано през 2019 година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА