16 Ноември, 2016 11:39 13 673 7

И ЗАЗ иска да пуска кросоувър!

  • заз-
  • chery-
  • forza-
  • tiggo
И ЗАЗ иска да пуска кросоувър! - 1

Запорожкият автомобилен завод проучва възможностите за разширяване на гамата от модели с нов автомобил от хитовия сегмент на кросоувърите. Украинското SUV би могло да се произвежда на същите поточни линии на базата на хечбека Forza, съобщава "Автоцентр".

Самият ЗАЗ Forza представлява копие на китайското Chery Tiggo. Неговата "офроуд" модификация 3X струва между 69 300 и 79 900 юана (8 700-10 860 евро), има потенциала да привлече много млади купувачи и може да се сглобява на поточните линии на завода с минимална модернизация на технологичните мощности, смятат от УкрАВТО.

И ЗАЗ иска да пуска кросоувър!

Chery Tiggo 3X е дълго 4 200, широко 1 760 и високо 1 570 мм при междуосие от 2 555 мм. Моделът се оборудва с 1.5-литров бензинов двигател с мощност 106 к.с. и максимален въртящ момент 135 Нм, а предлаганите скоростни кутии са петстепенна механика и автоматик с 4 предавки.

И ЗАЗ иска да пуска кросоувър!

Експерти обаче коментират, че грандиозните планове на ЗАЗ имат единствено пожелателен характер. Проектът за кросоувър би имал икономически смисъл само в случай, че бъдат инвестирани достатъчно средства, а производството надхвърля 30 000 автомобила годишно. През октомври полуживата украинска компания е успяла да пласира едва 59 коли.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дедо стефчо

    0 0 Отговор
    Минимална модернизация - по поточната линия на ЗАЗ да се раздава водка Хлебний дар.... :)

    Коментиран от #2

  • 2 Украйна е доста свястна страна

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "дедо стефчо":

    Нямам представа как е в украинските високотехнологични фирми, но аз започнах работа в чешкия Амазон. Всички сме чували за милиардера Джеф Безос, който поставя началото на Амазон. Какво общо има работата в Амазон с Джеф Безос?! Нищо общо няма! Само името е общо! Взираш се в редиците некадърници и блюдолизци, които някак са се закрепили там и намерили удобно местенце да си въртят задниците, а всичко останало е хаос. Онзи ден отивам на работа и си гледам името на работна станция №134. На някой от работниците обаче не му е удобно и се жалва на прекия си ръководител, че не може да си говори с Ленчето от съседния ред станции. Хоп и ме местят, противно на всякаква логика. 10 минути след това - ново преместване! Трябва да отида да заместя някого в друг отдел. Отивам. Работя няколко часа и ми предлагат да се върна на второто място. Има хора, чието единствено занимание цял ден е да говорят по високоговорителите и да приканят работниците към по-добри резултати - "Здравейте, приятели! Хайде още малко, хайде по-бързо, хайде да не заспим...".

    Не знам за вас, но аз лично бих очаквал много повече от фирма с името "Амазон". Сегашното ми мнение е като за надут балон с пр...ня.

    Коментиран от #3

  • 3 До Украйна е доста свястна страна

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Украйна е доста свястна страна":

    Приятелю, прочете ли коментара от Дядото...Ако си го прочел, дали си изпил всички хапчета сутринта...или има някое което си пропуснал?
  • 4 Гост

    0 0 Отговор
    ЗАЗ правеха кросоувъри още преди 50 години - крос между кола, каруца и хеликоптер!
  • 5 Дженеръл Моторс

    0 1 Отговор
    Няма как ЗАЗ да работи ако не е с големите -Форд Мазда,ПСА -Тойота,Фолксваген, ГМ -Нисан.Само разорената Хонда е сама и е средношколеца в автомобилостроенето. ЗАЗ с тези ментета може да се кооперира само с Гриша Ганчев,но той пусна кепенците вече.
  • 6 Mario

    0 0 Отговор
    Според мен хюндай са най добрите в среден клас suv.
  • 7 селянин

    0 0 Отговор
    Пложивата украинска компания е в това състояние благодарение на големите освободители от запада който им спретнаха една "освободителна" революцийка. В което състояние е и цялата украинска икономика. Но пък запада вече си има цели 40 милиона нови потенциални роби..