4 Декември, 2016 09:00 7 072 3

Заводът на MINI в Оксфорд изкара 3-милионния си автомобил

Новата ера за класическите английски автомобили от марката MINI започна при закупуването на компанията от немския гигант BMW. До тогава действащия завод бе този в Бирмингам, но след това през 2001-ва, всичко се прехвърли в новоизградения завод в Оксфорд. От тогава насам, той не спира да изкарва най-различни модели на компанията.

Автомобилът отбелязал 3-те милиона е от най-новия модел на компанията - Clubman John Cooper Works - най-спортния вариант на шествратия хечбек с 231 конски сили идващи от 2.0-литровия турбо двигател. Освен Clubman, в Оксфорд излизат версиите с две и четири врати на класическия хечбек, а се очаква и съвсем скоро да се присъедини и Countryman, който ще се пренесе от завода Magna Steyr в Австрия. След него, още два модела ще започнат да се произвеждат там.

Прогресът е зашеметяващ, защото само преди две години бе отбелязан 2-милионния автомобил. В завода, ежедневно работят близо 4500 човека, като те са способни да изкарват впечатляващите 1000 автомобила на ден. Близо 80 процента от автомобилите отиват по най-различни точки на света, а страните продаващи марката са точно 110.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чичу Ади

    1 0 Отговор
    А по вътрешно заводска информация, през 2020 чакаме новия модел - електричка!
  • 2 Pete

    0 3 Отговор
    Worst English car on the road!!! Do not buy it unless you are retired mechanic!
  • 3 хахаха

    0 1 Отговор
    3 милиона консерви по пътищата