10 Декември, 2016 07:15 18 842 22

Mercedes-AMG GT R скъса "Ринга" с време от 7:10

Най-мощната версия на малкото купе на германския производител Mercedes - GT, което бе представено в началото на лятото, направи огромно постижение на "световното мерило" - Нюрбургринг и се превърна в най-бързият автомобил на компанията на "Зеленият Ад".

Притежаващо 4.0-литровия V8 двигател на компанията с мощност от 585 конски сили и 700 нютонметра, както и малко по-агресивно окачване и аеродинамични детайли от стандартния модел, то успя да постигне време от 7 минути 10 секунди и 92 стотни.

Това го поставя на четвърта позиция във вечната класация, като пред него са само три автомобила - Nissan GT-R Nismo с 7:08, Lamborghini Aventador SV с 6:59 и първенеца Porsche 918 Spyder Weissach. Разликата с последния рекордьор - SLS AMG Black Series, е цели 15 секунди, а следващият автомобил на компанията е SLS AMG GT с време от 7:30.

Постижението в теста на Sport Auto, заслужава голямо признание, защото автомобилът не блести със скандална мощност или много ниска собствена маса от 1630 килограма.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МSux

    8 6 Отговор
    Браво на Мерцедес, доказаха, че отново са най-добрата марка. AMG GT-R беше създаден за да се бори с Порше 911, но както става в живота се оказа, че е доста по-добър от Поршето. В момента Мерцедеса е новият Нисан GTR, защото е по-бърз и по евтин от една камара коли. А за тези които плюят по Мерцедес главно фенове на БМВ , къде сте ? Спортягите от БМВ са на 20 секунди от постижението на Мерцедес-а и то с GTS (в ограничен тираж от 400 броя). БМВ лежат на стари лаври от последните години и не си дават много зор с каквото и да било, което доста нахъсва конкурентите от Мерцедес.

    Коментиран от #3, #10

  • 2 Кофти

    8 1 Отговор
    Мисля, че в тези тестове от изключителна важност са и уменията на пилота...
  • 3 Аман

    5 6 Отговор

    До коментар #1 от "МSux":

    Нямаше как да не се започне и с детските коментари... :-(

    Коментиран от #4

  • 4 МSux

    8 1 Отговор

    До коментар #3 от "Аман":

    Това са факти, не съм си измислил нищо.
  • 5 BRABUS

    12 2 Отговор
    Това е Мерцедес ! !!
  • 6 корса

    4 1 Отговор
    Добра кола, добър пилот и добро време!
  • 7 НСО

    2 11 Отговор
    много грозни тези кенефи,бе.Толкова здрави,че заради това новите мерцедеси на НСО,където са по на 5 години,всички са с основен ремонт по двигателя.
  • 8 Гост

    2 5 Отговор
    Виж в ДТМ какво се случва и тогава говори дали бмв е по назад от мерцедес

    Коментиран от #9

  • 9 Msux

    4 3 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    Виж F1 и ще разбереш, виж и топ 100 обиколки на nurburgring има 7 месец-а и 2 бмв-та :)
  • 10 pyle

    1 4 Отговор

    До коментар #1 от "МSux":

    Къде четеш, че е по-добър от 911? Лексъс имат кола на задно предаване с почти същото време от 10 години!?!?!?

    Коментиран от #12

  • 11 ТЪЙ

    3 3 Отговор
    хахахаа...прасетата можели да летят!
  • 12 MSux

    5 2 Отговор

    До коментар #10 от "pyle":

    Пич говори с малко факти бе, първо Лексус LFA взима "ринга" за 7:38.00 , 2012та година правят Nurburgring package което не е преди 10години , а преди 4 да бъдем точни. А този Nurburgring package не ми се мисли вътре всичко е изкорубено, не знам дали има и парно тази кола. И го сравни с Мерцедеса вътре. За това как съм разбрал , че е по-добро от 911, ами то на писта се разбира една кола колко е добра, като технически данни 911 е с 8 секунди назад (което не е хич малко при спортните коли). И да ти кажа за LFA струва 700хиляди, а AMG GT-R около 400хил, мисля, че има разлика? ФАКТИ... ФАКТИ.... ФАКТИ

    Коментиран от #13

  • 13 Д-р Менгеле

    3 3 Отговор

    До коментар #12 от "MSux":

    Искаш факти, пък не ти се мисли.... Твоите мисли ли са фактите? БМВ не участва в Ф1, за това пък къса МЕСЕЦ-А?!?!?! в DTM. Къса го и в GT-3 шампионата. Това не означава, че месец-а е по-слаб. Всичко е до приоритети. Зависи кой колко пари пръска за всяка своя изява, разработки, пилоти и т.н. По твоята скашкана логика, Ситроен и VW мачкат месец-а, защото бият в WRC. Бият, ама кого? В SBK БМВ бият месец-а, нали? ФАКТИ ФАКТИ ФАКТИ....

    Коментиран от #17

  • 14 Bmw

    5 2 Отговор
    Какви бе ме вета и уексуси бе,тук става дума за истински спортен автомобил,който тези чуруци няма го стигнат и 3000`та година !
  • 15 Bmw

    2 2 Отговор
    Д- р менгеме или каквото си там- в дтм шампионата титлата при конструктори и отбори бе спечелена от Ауди,а бе ме ве видяха ,че нямат място във Ф1 и си тръгнаха на*кани!
  • 16 SHAGRATH

    1 1 Отговор
    ZONDA R 6:47
  • 17 Msux

    2 2 Отговор

    До коментар #13 от "Д-р Менгеле":

    И все пак това което го говорим е странично, факт е ,че БМВ не направиха нищо във F1 , а положиха доста усилия. И само да ти кажа, че разликата между F1 и GT-3 шампионата е като при Шампионска лига и родната А група. Това колко титли и къде, ако тръгнем да броим бмв ще са накрая на редицата. Коментирай времето на колицата, болно ви е , че любимата ви марка не е направила 1 суперкола през цялото си съществуване. През последнте 13 години Мерцедес имат SLR, SLS, AMG GT-R. BMW си знаят 3ката там :)

    Коментиран от #20

  • 18 До msux

    14 0 Отговор
    ти па пишеш ега ти съчиненията за една статия
    що не хванеш да си пишеш домашните, че мама е в другата стая и сега ще дойде да те провери
  • 19 Кобрата

    3 2 Отговор
    Супер е Мерца!
  • 20 Д-р Менгеле

    3 2 Отговор

    До коментар #17 от "Msux":

    Може да се поспори, какво са направили БМВ в Ф1. Все пак те така и не участваха със собствен отбор, а само доставяха двигател. Първо за Уилямс, после за Заубер. При Уилямс, БМВ имаха най-мощния двигател, който мачкаше на стария Хокенхайм и Монца. Само толерирането на Ферари от ФИА ги спря тогава. 2003 и грандиозния скандал с гумите на Мишелин дали го помниш. Преди него Монтоя беше фаворит за титлата. О, извинявай! Сигурно още не си бил роден тогава.... Факт е, че БМВ нямат спортен автомобил, но Мерцедес като имат 20 броя, кой продава повече автомобили? От БМВ просто не искат да влагат безумни средства за разработката на супер кар, който да се продаде в малък тираж. Те нямат нужда от такъв, за да рекламират масовите си автомобили, които по поведение на пътя превъзхождат всеки един Мерц и Ауди от съответния клас. И това го знаят онези, които БМВ искат да го знаят, а именно купувачите на нови автомобили. И за да не ме бъркаш с някой БМВ фен, предпочитам Мерцедес, защото колата си карам на пътя, а не на пистата.
  • 21 JWRC

    3 0 Отговор
    Все си мисля че е доста важен и пилота ....
  • 22 До Msux

    2 1 Отговор
    Аве ей Msux те BMW без суперкар бият на магарцидес суперкарите апак направи си сметката ако направят такъв :D миерцидеса за спортист го няма никъде ;)