Last news in Fakti

19 Декември, 2016 05:30 8 065 28

Mercedes-AMG A45 срещу Civic Type R 

  • mercedes-
  • amg-
  • a45-
  • honda-
  • civic-
  • type r

Територията на спортните хечбекове бе тотално прекроена в последните няколко години и това леко предречено състезание ще го докаже. Един от най-ярките и стари преставители - Honda Civic Type R направи голям скок към принудителното пълнене, но дали това може да помогне срещу новакът A45? Ами не, не може, но колко голяма ще бъде разликата? Най-малкия представител на AMG има 71 конски сили и 75 нютонметра в повече и притежава автоматична скоростна кутия с лънч контрол и задвижване на четирите колела, като и цената е значително по-висока. Civic от своя страна, е значително по-лек - цели 170 килограма в минус, но има задвижване само на предния мост и шестстепенна ръчна скоростна кутия, като автоматична не се предлага. Тук поговорката "Колкото повече, толкова повече" определено важи с пълна сила.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 BRABUS

    13 18 Отговор
    Нищо- поне знае,че е победен от най- добрият! !!

    Коментиран от #10

  • 2 дххйръкък

    18 10 Отговор
    в мобиле тоя мерцедес започва от 80 000 лева
    хонда сивик започва от 7000
    хаиде да отидем с някои на пазара
    тои купува кола за 1000 лева
    аз за 10 000 и да се гоним?
  • 3 гощо

    19 10 Отговор
    Егати сравнението!!!!! На мястото на сивика трябваше да е Ауди RS от малките модели или БМВ или поне Поло някое спортно! Те сложили някаква Хонда и AMG изпълнение!!!

    Коментиран от #7

  • 4 Десислав Попов

    12 23 Отговор
    Направо го отвяха противния и грозен Сивик

    Коментиран от #21

  • 5 111

    19 10 Отговор
    Това е драг, нормално е конете и нютонметрите да бият. При сравнение на състезание на писта обаче, нещата ще стоят коренно различно.
  • 6 некойси

    20 12 Отговор
    На писта мерца няма шанс.
  • 7 Димитър

    5 5 Отговор

    До коментар #3 от "гощо":

    Можеше да направят и сравнение с Peugeot 308R. Въпреки че е Пежо, външинят дизайн ми харесва повече. Интериорът малко куца, но пък наказва всякакви други марки.

    Коментиран от #9

  • 8 грамотен

    4 2 Отговор
    1. новакА
    2. лънч-контрол - това нещо като breakfast-control ли е, само че за обяд? Launch =/ lunch.

    Коментиран от #22

  • 9 шруум гъбков

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "Димитър":

    пежо карам само служебно...
  • 10 Армандо

    8 5 Отговор

    До коментар #1 от "BRABUS":

    Ти как разбра че е най-добрия.Аааа сетих се.Твоята 20г. Кола е най-добрата ти живееш в най-добрият имот,твоята приятелка е най-красива и ти си най-богатият в света.

    Хонда ускорение 5,7сек. Мерцедес ускорение 4,2сек. Нямаше смисъл от това платено видео от някви болни мозъци на тема Мерцедес.Дайте друго сравнени кой ще влиза по често в сервиза и ще дере джоба.отговорът пак е ясен Мерцедес.Така че за мен Хондата е по-добра.Боли ме К...а че е по бавна.
  • 11 Име на гост

    3 2 Отговор
    С всяко следващо поколение Сивик стеве за смях. Много жалко за една толкова истинска кола. Не може да се отрече, че новата А класа е одста сериозен автомобли.Видно е не само от клипа. Никога не съм бил привърженик на Немскто автомобилостроене, но на черното бяло не мога да кажа. В последно време имат доста добри коли. И разните разбирачи не е лошо да не сръвняват АМГ с всички останали обикновенни Бенцове. Разликата е космическа. Същото е и за Хондата Тайп Ар и останалите стандартни модели. И да, Хондата хич не е евтина! Никога не е била впрочем. Вижте, че дори втора употреба хубав сивик Тайп Ер от 2002ра е много над осем бона. Това за 14-15 годишна кола си е бая.

    Коментиран от #14

  • 12 ДИДО

    0 0 Отговор
    ама това АМГ какъв резутат дава на нюрбургранг че поне за друтия знаем аааааа и поредното хубаво сравнение Пасат /БМВ3 Пасат/Мерцедес С
  • 13 Кобрата

    1 4 Отговор
    Mercedes-а е жесток!
    Никаква база за сравнение няма с тоя курник Civic...
    Още при ускорението му разказа играта

    Коментиран от #18

  • 14 Дрън дрън

    6 0 Отговор

    До коментар #11 от "Име на гост":

    И с какво става за смях Хонда не разбрах.4х4 срещу предно,амг с 71 коня повече.Това не са никак малко коне като се има в предвид че има коли с толкова коне и тежат по 1100-200кг.Що този Мерджо не го пуснат с някоя друга кола 4х4.Щото може би тои ще е втори.
  • 15 хичо

    5 0 Отговор
    Слабо ме интересува че Мерцедеса дърпа повече - нямам му доверие.Познавам много богат човек,който караше нови Мерцедеси за по 150 -200 х.лв и се отказа заради чести и ремонти за по 5 -8 х.лв.
    И познайте какво си взе....чисто нова Шкода Суперб. Беше мн.доволен.
    Винаги бих предпочел Хондата.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Дрън дрън

    2 4 Отговор

    До коментар #13 от "Кобрата":

    БМВ е за пишлемета които не се къпят,лъскат бастуна защото им е малък и след това започват да си лъскат голямото БМВ пред блока с кофа и гъба за да спестят 10лв.от автомивка за да имат за гориво.

    КУРНИК! С уважение:BMV I MERCEDES.

    Коментиран от #26

  • 19 hdоа

    2 3 Отговор
    Една S класа S 500 2003 година би ги издухала и двете!!
  • 20 шруум гъбков

    1 3 Отговор
    въпреки че сивика е икона в класа, а класата го отвява... но остава въпроса струва ли си да дадеш толкова кинти за тинейджърска кола
  • 21 корса

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "Десислав Попов":

    Много некомпетентно и детско мнение.Бегай за близалка!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Армандо

    3 1 Отговор
    Много е грозен Мерджо прилича на доработен голф.А колкото до видеото.Се вижда доста добре че е чиста манипулация.Швабите пак искат да покажат колко са велики.Да Мерца ще дръпни Хондата но не и с толкоз.Да не става дума за 300к.с. разлика.Я сега вижте този в сивика кога превключва на 2 предавка 22км.ч. и 2ра така ли се цеди кола.Вижте също как му предърпа колата при смяна.И сега влезте в тубата и си пуснете видео от летящ стар на Хондата и прехваленият Мерцедес.Там нещата са по друг начин.И понеже видеото е по старо от това,някой се е ядосал и е решил да направи това.Очевадно е,че този нарочно не кара Хондата както трябва.

    Коментиран от #24

  • 24 Косачката

    0 2 Отговор

    До коментар #23 от "Армандо":

    Само като теб твърдят, че тая японска кофа за боклук е "супер кола". Онда, Тоиота, Киа и Хюндай са НАЙ-евтинтие коли в цяла северна америка. За сметка на това германските автомобили са много на почит(и не само там).
  • 25 111

    2 1 Отговор
    Верно, че привключва на втора на 30 км/ч :D :D. .ати нагласения клип. Пак трябва да бутнат едно рамо на 4,5литров срещу 2 литров?? Смях. Да оставим на страна, че мерцедеса е некрасив. Неглижирали са дизайна отвсякъде.
  • 26 Кобрата

    1 1 Отговор

    До коментар #18 от "Дрън дрън":

    Ти не дори не можеш да пишеш грамотно, а си тръгнал да даваш оценки за коли, които никога няма да можеш да си купиш...
    Дори не знаеш как се пише BMW, а си тръгнал да пишеш глупости.
    На тези които смеят да твърдят, че масово тези дето карат да речем Mercedes или BMW имат малки п..ки, мога да им кажа само едно - говорите без да сте видяли и без да знаете. Какво значение оказва марката на автомобила който караш, на размерите на члена? Всичко е природа.
    И с тъпата си логика показваш колко си ограничен...
    Според теб, при условие, че един немски автомобил от висок клас струва 100-200-300 000лв и така нататък, мислиш ли, че човекът който е похарчил тази сума и е купил подобен автомобил, ще му представлява трудност да си напълни резервоара до горе и да се изкъпе?
  • 27 Сийчиро

    0 0 Отговор
    Тъпо сравнение, 2.0 куб.см. турбо срещу 4.0 куб.см. турбо ?!?!
    мерцедес също има 2.0 турбо, защо не се сравняват на равна нога!
    КОМПЛЕКСАРИ !!!
  • 28 Дауд

    0 0 Отговор
    Мерцедеса пред к20 турбо или б20 турбо няма шанс говоря за старите сивици... аз карам б20 турбо с спортни бутала за по голяма комприсия и 580сс инжектори.. състезавал съм се с много коли и с такива мерцедеси кочини на драхт нямат шанс! Ускорение от 0 до 300 ми дава 12,4секунди... и колата ми струва около 9,000 еуро...