Last news in Fakti

23 Декември, 2016 13:54 125 140 38

Най-мощните автомобили с ръчни скорости

  • механична скоростна кутия-
  • ръчни скорости-
  • автомобили
Най-мощните автомобили с ръчни скорости - 1

За много водачи най-добрият начин да обуздаят мощността на един автомобил е да "имат под ръка" механични скорости. В Европа, например, а и в много други части от света, механичната трансмисия е на почит.

Три четвърти от продадените автомобили на Стария континент са с ръчни скорости. Единствено в САЩ нещата са съвсем различни. Там най-разпространени са автоматиците, но въпреки това едни от най-мощните коли с ръчни скорости са именно американските. Вижте седемте най-мощни коли с ръчни скорости, продавани в момента като нови.

Porsche 911 R, 493 к.с.Най-мощните автомобили с ръчни скорости

Четирилитровият атмосферен опозитен шестцилиндров мотор на тази кола работи съвместно с шестстепенна механична скоростна кутия, през която въртящият момент се предава на задните колела.

Spyker C8 Preliator, 518 к.с.

Най-мощните автомобили с ръчни скорости

За космическите $354 990 Spyker предлага модела С8 Preliator, който е оборудван с усилена шестстепенна трансмисия, дело на Getrag. От модела ще бъдат произведени само 50 екземпляра, оборудвани с 4.2-литров V8 от Audi.

Ford Mustang Shelby GT350, 526 к.с.Най-мощните автомобили с ръчни скорости

Средствата за масова информация непрекъснато описват Shelby GT350 като най-добрия Mustang за всички времена. Към момента колата се предлага с ръчни скорости, но от 2017-а Track Package става задължителен и ръчни скорости повече няма да има.

Aston Martin V12 Vantage S, 565 к.с.Най-мощните автомобили с ръчни скорости

Aston Martin обаче предлага механична трансмисия и за модела от 2017-а. Интересното е, че скоростната кутия на най-мощния V12 Vantage S е механична, седемстепенна с конфигурация dog-leg.

BMW M6 Competition Package, 592 к.с.Най-мощните автомобили с ръчни скорости

Баварските шедьоври с индекс М датират от далечната 1972 година. Тогава всички М-ки са с ръчни скорости, но днес механична трансмисия се предлага само за определени пазари, при това в ниво на оборудване Competition Package.

Chevrolet Corvette Z06, 650 к.с.Най-мощните автомобили с ръчни скорости

Един от култовите американски спорткари, който днес се предлага с V-образен осмак с механичен нагнетател, с много карбон и с интересна аеродинамика, има опция за механична седемстепенна механична трансмисия.

Dodge Challenger SRT Hellcat, 707 к.с.Най-мощните автомобили с ръчни скорости

Hellcat се явява съвременна интерпретация на т.нар. масълкари. Именно поради тази причина подобна кола няма как да не се предлага с ръчни скорости, въпреки че версията с механика е по-тежка с 4.5 кг от тази с автомат.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 dfh

    126 16 Отговор
    Фактът, че средна класа работник в САЩ може да си позволи кола със 700+ коня е впечатляващ
  • 2 евтим

    23 53 Отговор
    нещо се бъркаш няма такъв американец средна класа дето купува такъв автомобил за 100 000

    Коментиран от #5

  • 3 golf

    39 20 Отговор
    Голф 4 1.8 турбо 180 к с +чипс !!!!
  • 4 Porsche

    66 3 Отговор
    защо по дяволите на основната снимка е Стейтъм в Ауди S8, което е с автоматични скорости :D Толкова ли не можахте да сложите някой кадър от F&F където даже колите имат по около 15-тина скорости според филмите им :D

    Коментиран от #37

  • 5 удо

    27 11 Отговор

    До коментар #2 от "евтим":

    Казваш " няма такъв американец средна класа дето купува такъв автомо бил за 100 000".Не ме е ясно само тези автомобили / корвети,мустанги ,челинджъри/, американците за Куба или Северна Корея ,или за Русия само ги произваждат,щом те не могат да си ги позволят?

    Коментиран от #6, #38

  • 6 гост

    11 2 Отговор

    До коментар #5 от "удо":

    Camry и Corolla, например продават по над 300х бройки годишно. Ти сам си отговори кое е за средната класа.
    Ей ти топ 10 автомобили по продажби.

    http://www.caranddriver.com/flipbook/10-most-cars-here-are-the-bestselling-cars-in-america-for-2015#2

    Коментиран от #11, #23

  • 7 шруум гъбков

    3 6 Отговор
    само да вметна, че въпреки конструктивните прилики боксерът на порше на е опозитен двигател...

    Коментиран от #8

  • 8 Хикса

    15 1 Отговор

    До коментар #7 от "шруум гъбков":

    Опозитен двигател и боксер е едно и също.

    Коментиран от #9

  • 9 onq s konq

    4 10 Отговор

    До коментар #8 от "Хикса":

    Опозитния двигател от опозит ли се прави?
  • 10 До голф

    12 2 Отговор
    Не издържа някaкъв молимник да се изцепи ,със някакъв кенеф 200к . Голди става само за вторични, но мали си прост ти е простено . A сега по темата HELLCAT е моя фаворит и визиятa много ми допaдa .

    Коментиран от #31

  • 11 на госта гост

    18 0 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Човека ти казва...факта че сред,американец МОЖЕ да си позволи,това не значи че ще си го закупи;)схващаш ли;)ти в БГ взимаш заплата 5.000$ което за американците е средна заплата(говоря за граждане а не гранти-манти-мигранти) да не говорима за семейство и ако хората са специалисти в нещо(лекари и т.н) та в едно средно семейство което има доход от 10-12 хил на месец кое е проблемното да се изплаща такъв хелкат?Веднага ще ти кажа че на 10 години(които реално няма го карат а просто след 5 ще го трейднат на новия модел и ще изплащат него,ще им дойде ако са 100 хилки ще платят 103-4 макс а това са под 900 на месец кое му теговото?
    Имам приятели там които си взеха чисто ново Камри Тойота на 5 години с първоночална 2950$ знаеш ли колко плащат на месец?;)295$
    а знаеш ли колко ще им излезне колата на края?с 480$ е оскъпяването,та кажими защо да не могат си позволяват такива коли с такива заплати и условия?Тя и в Бг средната класа ;)кара коли за по 60-80 хил.лева а ти си мислиш че са богати ли?;)))не;)другите са от бедната;)

    Коментиран от #14

  • 12 Зaбелешкa

    17 5 Отговор
    Кажи ми само къде я видя тази средна класа във БЪЛГАРИЯ , ако си мислиш че съществува подобно нещо значи си много зле осведомен ,или много заблуден . ВСЕ ОЩЕ НЕ СЪЩЕСТВУВА. Има два типа ,такива които изкарват месец за месец, и такива които изкарват на гърба на другите .Примерно работодаля ти взима 2000 на човек а на теб ти дава 500. Ако това за теб е средна класа у нас направо незнам що за човек си.

    Коментиран от #35

  • 13 doe

    10 5 Отговор
    Как няма да има повече мустанги с ръчки .... ужас.Не,че мога да си го позволя ама стига с тия автоматици.

    Коментиран от #34

  • 14 гост

    6 3 Отговор

    До коментар #11 от "на госта гост":

    Защото хората, които си позволяват такива коли обикновено получават два пъти повече от средното. Тия автомобили са два, три пъти по-скъпи от Камри и Корола.
    Ако си мислиш, че някой с $45000 годишен доход може да си позволи автомобил автомобил за 60+ се лъжеш.
    Ако си латиноамериканец, и си спестил от здравни застраховки за семейството си и децата си, може.

    Коментиран от #15

  • 15 Госта гост

    13 2 Отговор

    До коментар #14 от "гост":

    добре;)не искам да споря,както с теб така и с по-горния коментар относно средната класса...само мои наблюдения.....тъщата със съпруга си от 1 година са в САЩ,със зелена!Взимат двамата 6.000$,плащат си осигуровките пълни,застраховки на двете коли,ток,вода,храна на месец 5-600$ като пазаруват 70% от органични магазини,апартамент в затворен комплекс със спа и фитнес които влизат в цената 1200$,гориво на месец 300$ за две коли а карат много на ден,тел.интернет вкл и мобилни телефони 100 $,общо около 3000-3200$ всичко!!!ФАААКТ!!!Тези 2000-1800$ може да си ги спетиш за внучката;))))или за Бахамите или да си изплащаш хелкъта със 1000$,моля не ми доказвай обратното,друг е въпроса че повечето гледат да пестят а не да харчат по-коли,защото за тях колата е желязо а образованието на детето е много по-важно,докато в Бг обратното,ето ти и пример....взимаме две момичета от село едното е със златен медал от училище,незнае какво е чалга с очилца едно такова,душичка,не можеш да му се нарадваш;)и едно което много добре знае какво е чалка,кючек и в училище да не разписвам с какво се езанимавало и за какво има златен медал;)слагаме му силикон,и го пращаме в София;)))искаш ли да се хванем на бас кой ще е преуспелия след 10 години?По статистика ти говоря;)))

    Коментиран от #18, #36

  • 16 Нафарфорий

    3 2 Отговор
    Не виждам Cadillac ATS V 460 К.С.
  • 17 Охо-бохо

    3 7 Отговор
    А аудио RS6
  • 18 гост

    4 0 Отговор

    До коментар #15 от "Госта гост":

    Като си изгледаш децата може! Ако евентуално не си затънал в дългове от колежа и другите разходи покрай децата.
    Като не си не става! Трудно се събират няколкостотин хиляди за колеж. Та средната класа може да кара 700 коня след 55, евентуално.

    Коментиран от #19

  • 19 на госта гост

    4 2 Отговор

    До коментар #18 от "гост":

    Прав си;) затова се бачка нонстоп,но има и друго че там децата не ги гледат както при нас;)докато са живи родителите ще се гърбят да помагат и голямата част младежи в наше време свикват така,там след 18 ритник в задника и навънка!А родителите си почиват заслужено с пенсийката,а не както в Бг море не виждат по 5 години или да не са излизали от Бг
  • 20 на гости

    5 3 Отговор
    Пропуснахте автомобила създаден от Българин SIN CAR
  • 21 12-Така

    7 6 Отговор
    Къде е Москвича е?
  • 22 Ауди фен

    2 10 Отговор
    Вместо снимка на Астон защо сте сложили такава на Е60?
  • 23 Косачката

    4 6 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Тoyota и onda са едни от най-евтините коли в сервена Америка....
  • 24 Тошко

    6 5 Отговор
    Къде е Porsche Carrera GT ???
  • 25 Гост

    1 5 Отговор
    SIN CARS от гамата двигатели предлагат доста по-мощни от тези тук (вкл. R1 550) И нека не забравяме, че те също предлагат ръчни скорости. 😉
  • 26 JEEP 37

    4 5 Отговор
    Dodge Viper ;)
  • 27 ф 150

    3 0 Отговор
    Ford Mustang Shelby GT350, 526 к.с. започва от 45000 щ.д според сайта на форд от там на татък екстрите оскъпяват
  • 28 Сашко

    2 1 Отговор
    Чудно ми е как може да не споменете додж вайпъра :) (no flame pls)

    Коментиран от #29, #30

  • 29 Сашко

    2 0 Отговор

    До коментар #28 от "Сашко":

    Имам предвид вайпър acr или srt
  • 30 Анатоли Манатоли

    1 0 Отговор

    До коментар #28 от "Сашко":

    Вайпърът не го ли спряха от производство?

    Коментиран от #32

  • 31 #10

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "До голф":

    Додж ми е любима марка, но да не забравяме че не са чак толкова скъпи и са здрави.
  • 32 #30

    2 0 Отговор

    До коментар #30 от "Анатоли Манатоли":

    Август 2017 😢😢😢
  • 33 Джим

    0 0 Отговор
    Абе никой не казва нищо за Жигули на сняг зимата е по 8-900 коня
  • 34 гост

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "doe":

    Все още ще има Мустанг с ръчни, но моделът GT350R ще идва с Tack Package. Новите автомати ускоряват по-бързо и са по-леки от ръчките
    и затова рейърския вариант го правят само и единствено да даде максимални резултати на пистата. По същата логика липсват някои екстри като навигация, радио ресийвър. Задните седалки са премахнати и е добавен roll bar/cage.
  • 35 Ей го

    0 1 Отговор

    До коментар #12 от "Зaбелешкa":

    Според мен си има средна класа.... около 70% от познатите ми изкарват над 2000 лева ( на калпак) на месец имам и такива с по 4/5 хилки говоря за “дозаплатаджий” а не за работодатели ...и аз в това число с жена ми семейния ни доход минава 4к а сме на заплата не сме със собствен бизнес. Защо си решил че 500лв е средна класа при положение че това е може би най ниското месечно възнаграждение ?
  • 36 отряд6

    0 1 Отговор

    До коментар #15 от "Госта гост":

    Това което написахте е самата истина! Браво,не само сте информиран ами сте точен!Аз съм българин с Американски паспорт живея в Куйнс и карам малък пикап s10 В Бг пак пикап същият и в Америка и в София ходя на кафе с пикапа .не съм фермер но,според Чергата!!!!!
  • 37 UndNga

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Porsche":

    Te имат скоростна кутия от камион, с по 12-13 скорости
  • 38 Първобитния

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "удо":

    Хората от средната класа също имат разходи , изброените по горе коли обикновено ги карат доктори , адвокати , или хора със собствен бизнес , познавам човек собственик на автосервиз, той си подари Мустанг Шелби за 50 ият рожден ден . При средната класа също има диапазон , и много различни обстоятелства.