24 Декември, 2016 13:00 6 662 2

Повече мощност за RUF Turbo R

Ако се замислим, кой стартира модата на обиколките на Нюрбургринг, то това със сигурност е покъртителното RUF CTR YellowBird. Сега обаче, ще се пренесем в по-модерните времена с новия Turbo R, който е изграден на базата на поколението 993 на Porsche.

Автомобилът, който е посветен на култовия модел появил се през 98-ма, бе представен в началото на тази година с ограничения в седем броя Turbo R Limited с 620 конски сили и 750 нютонметра, но вече притежава и по-"цивилизована" версия.

Нелимитираният Turbo R има мощност от 490 конски сили и 620 Нютонметра, които се трансферират в ускорение от 0 до 100 за 3.6 секунди и максималната скорост от 330 км/ч. Сега обаче, те предлагат повишение на мощността с още 100 конски сили до 590, което на фона на динамиката на "базовият" модел, би трябвало да бъде повече от достатъчно. Задвижването може да бъде на четирите колела за повече спокойствие и задно за по-смелите и по-опитни зад волана. Скоростната кутия е само шестстепенна ръчна.

Интересното в автомобила е, че външните му панели са изградени от въглеродни влакна, като това рефлектира върху теглото, което достига 1440 килограма - стандартното 993 Turbo има тегло от 1500 килограма. Интериорът на тази луда машина, няма много общо с оригиналния модел - прилики има само в уредите на таблото. Впечатление правят новите спортни седалки, вградената предпазна клетка, по-малкия волан, скоростния лост и обличането на всичко в огромно количество алкантара. Цената не е обозначена, но автомобилът подлежи на всевъзможни прищявки на клиента.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пуф

    1 3 Отговор
    Цвят "замазка за теракота", златни джанти !?...нещо не ме кефи тази визия, а и тия седалки корито сякаш само на писта, ще се кара тази кола. От RUF са имали мн. по-добри изпълнения и това, че конкретното е тяхно производство не значи, че е хубаво поне на външен вид! Технически предполсгам са го барнали, но не ме кара да го мечтая, като цяло ;)
  • 2 гощо

    2 0 Отговор
    УНИКАЛНО!!!!!!!