Last news in Fakti

26 Декември, 2016 07:15 9 234 10

Dodge Dakota със змия под капака

  • dodge-
  • dakota

Наскоро споменахме, че много обичаме скритите зад нормално облекло атлети и коледно попаднахме точно на такъв. Малкото братче на Ram наречено Dakota прекъсна своята еволюция и не e ясно дали ще има нова генерация, но старата явно има потенциал за подобрения. В оригинален вид, най-големия агрегат за пикапа е 5.9-литров V8 със само 250 конски сили, но оригиналната топ версия е скучна и за това собственикът е решил да бъде "малко" по-оригинален.

Всъщност малко, малко, колко да е малко - 8.0-литров V10 от един друг представител на компанията се е напъхал тук на топло под капака. Това се трансферира в мощност от 350 конски сили и 623 Нютонметра измерени на колелата, които преминават през шестстепенна ръчна скоростна кутия. Със сигурност това не е автомобилът за планински проходи, но на права магистрала той би трябвало да може да притеснява колоритни спортни машини.

Това трансформирано второ поколение на модела се продава в Craigslist на цена от 23 000 долара, което е впечатляващо, но подобна трасформация извършена благополучно, хич не е евтина.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гощо

    15 2 Отговор
    Имат си своят чар американските машини!!!!
  • 2 Васичка Атанасова

    6 3 Отговор
    ТОВА Е ЗА МЪЖЕ
  • 3 корса

    3 5 Отговор
    Aвтора да оправи цената 23
    0000!

    Иначе 5.9 и 250к.с. е абсурд!

    А 8.0л и 350 е абсолютна глупост!
  • 4 да да да да

    1 0 Отговор
    Да, освен чар имат и двигатели, харчещи колкото парен локомотив. Тва v10 е наистина яко, ама само 350 коня си е...

    Коментиран от #9

  • 5 гаеg

    9 0 Отговор
    Трябва да се отчетат няколко факта преди да разсъждаваме колко слаб бил този двигател. Той е от кола 92-ра година, тези 350 коня, измерени на гумите са 400 на самия двигател, тези 400 коня се достигат едва при 4600 оборота, а максималният въртящ момент е впречатляващите за атмосферен двигател 630nm едва при 3600.
    Не, двигателят никак не е слаб.
  • 6 Николай

    1 2 Отговор
    Не е лоша машинката и сигурно вади уникален звук, но този евтин сив интериор не е на място.
  • 7 Viper

    0 0 Отговор
    http://www.autoevolution.com/news/viper-v10-engined-dodge-dakota-is-real-and-its-for-sale-114017.html
  • 8 билли чакала

    2 2 Отговор
    Да не се впечатлява ме с да си гледа ме нашите кенефи как да си ги стегнем защото финансово сме много назад и да земен да пораснем и да мислим трезво момчета
  • 9 не не не не

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "да да да да":

    Та колко викаш харчи, парния локомотив ?
  • 10 Името

    1 0 Отговор
    Май си е 23 хиляди долара цената: http://www.autoevolution.com/news/viper-v10-engined-dodge-dakota-is-real-and-its-for-sale-114017.html