Last news in Fakti

30 Декември, 2016 12:10 7 523 5

Tesla стъпва на руския пазар

  • tesla-
  • supercharger-
  • русия
Tesla стъпва на руския пазар - 1

В края на 2017 г. в Русия започват официални продажби на електромобилите Tesla. Едновременно с откриването на първия автосалон калифорнийската компания започва изграждането на мрежа от зарядни станции Supercharger по основните магистрали в страната. Такива ще има също в Сочи, по кавказкото крайбрежие на Каспийско море, Самарска област, Казан, Москва и Санкт Петербург, съобщава "Авторевю".

В момента електромобилите на Tesla могат да се внасят в Русия само по неофициални схеми. Пазарът на коли на ток също не се развива оптимистично. От началото на годината в страната са продадени едва 72 "електрички", но според местни експерти това бързо би се променило с решаването на проблема с инфраструктурата за зареждане.

Основна пречка пред по-скорошното навлизане на Tesla в Русия е нуждата от време за интегриране на системата ЭРА-ГЛОНАСС, без която вносът на автомобили в страната става невъзможен от 1 януари 2017-а. От Нова година няма да могат се продават нито нови, нито употребявани коли без руския GPS.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 из Сибир

    3 2 Отговор
    '.ах туй силово налагане на GPS система, "нито нови нито стари" !?!?
    Представям си Иванушка, който си продава УАЗ-та от 60-те ама пък с вграден "ЭРА-ГЛОНАСС," !?!?
    Русия май ще е последната държава в света, къде електричките, ще " победят":) Къде ти из тундрата зарядни, а и мужиците бензинките ги разглабят и сглабят за норматив, а това ако се счупи... тесла в истинския смисъл на думата позната на всите дърводелци :) Освен това газ и петрол в Русия бол та май тия елки за разни олигарсчета по големите градове, ще са само.

    Коментиран от #2

  • 2 ссс

    4 3 Отговор

    До коментар #1 от "из Сибир":

    Разбира се, че ще е за олигарситн и техните малки чеда ! Руския народец предпочита - Лада, Киа-Рио, Рено -Логан, Хюндай- Соларис и други народни марки.
  • 3 Гого

    6 3 Отговор
    Много ясно че ще са гневни Руснаците иначе какво ще го правят петрола ще правят всякакви врътки за да ги спират!

    Коментиран от #4

  • 4 корса

    4 3 Отговор

    До коментар #3 от "Гого":

    Гого, гого,колко си късоглед!
    Врътките ги правеха американските фирми или руснаците вдигнаха петрола до 150$/барел?
  • 5 никой

    1 2 Отговор
    А защото руснаците ненатискат опек за намаляне добива на петрол за да се качи цената