Last news in Fakti

2 Януари, 2017 12:20 49 751 13

Камионът предотвратил по-голяма трагедия в Берлин

  • scania-
  • терористичен акт-
  • берлин

Системите за сигурност на влекача Scania R450, с който терорист се вряза в коледен базар на 19 декември в Берлин, са предотвратили много по-жестока трагедия, става ясно от материалите по разследването на касапницата, съобщава Süddeutsche Zeitung. Камионът, управляван от тунизийски емигрант, уби 12 човека и рани 48, но жертвите са можели да бъдат много повече след 80-метровия рейд в центъра на германската столица.

На записи от охранителни камери в района на инцидента се вижда, че преди да се вреже в базара терористът няколко пъти покрай мястото. Още при първото съприкосновение с препятствие обаче системите за аварийно спиране на Scania-та са сработили и са намалили скоростта, спасявайки живота на стотици.

От записите става ясно, че шофьорът през цялото време е разговарял с предполагаем съучастник по телефона. Заподозреният ятак вече е арестуван.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    56 4 Отговор
    Защо още пишат за тези убийци. Не са ли им теглили куршума? Само така ще им избият от промитите мозъци, викът за великия Аллах.

    Коментиран от #4

  • 2 pyle

    13 6 Отговор
    Единия е ликвидиран другия е задържан..
  • 3 ТИР

    27 20 Отговор
    Такава цинична статия скоро не съм чел!!! Има починали хора а тук прозира някаква реклама на камиона ,срамота!!! Малкото загинали са благодарение на слабоумието на извършителя а не на системите на камиона!!! Ако се беше подготвил по-добре жертвите щяха да бъдат много повече. Тези две системи се изключват но това е въпрос на интелект. Бог да прости загиналите.
  • 4 666

    63 15 Отговор

    До коментар #1 от "незнайко":

    Истинсикте убийци са нейде в правителстваото на чичо Сами, те са планирали мигрантската вълна в Европа и каквото се случва като последствие е тяхна вина, всичко друго е популизъм - говорене каквото се харесва на масите
  • 5 Фурната

    31 3 Отговор
    На записи от охранителни камери в района на инцидента се вижда, че преди да се вреже в базара терористът няколко пъти покрай мястото.
    Някой може ли да ми обясни изречението някак не го стоплих
  • 6 РПТ

    17 6 Отговор
    Истинската система за сигурност би била нещо от този тип. Чрез GPS-а за следене с които е снабден всеки такъв камион се вижда, че камиона се отклонява от курса, опит за връька и обяснени с водача, няма, уведомява се полиция, изключва се камиона и спира !
    И на мен ми звучи цинично и рекламно това в тази статия и тази немска политика на неглижиране тип "аве можеше и да е по-зле" и " ще се справим" ме изкарва извън нерви!!!
  • 7 1234

    31 7 Отговор
    Напълно е прав 666 истинските убийци са в белия дом, те палят войните по света , те правят атентатите дори направиха атентат в собствената си страна , като събориха търговския център и обвиниха Бен Ладен. Те ограбват петрола от без защитните държави за да си вдигнат калпавата икономика, въртят целия свят на пръста си!Истинските убийци са недостижими , а изпълнители гладни колкото щеш, хващайки един м....л се мъчат да ни убедят , че са сложили край на тероризма! Най лошото е ,че нашите политици и управници станаха техни слуги ,а нас превърнаха в роби!! Натрапиха ни да храним бежанци, при положение ,че ние самите сме в тежко положение,ниски заплати ,мизерни пенсии, а за бежанец дават 1000 лв и те пак негодуват. Това ако не е тероризъм здраве му кажете! Да ни е честита новата година.
  • 8 Кобрата

    18 8 Отговор
    Вярно, трагедията е голяма, но хората от Scania заслужават едно ''благодаря'' за вграждането на тази технология във влекача, защото ако е нямало системи за аварийно спиране, жертвите можеше да са 2-но и 3-но повече!
    Естествено, другите нови камиони също разполагат с такива системи, но ако камионът беше някой руски таралясник, жертвите щяха да са още повече
  • 9 Реалисъ

    26 6 Отговор
    USA Terorist. N 1
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Киро

    9 22 Отговор
    Айде пак лоботомизираните ушанки почнаха да заработват копейки плюейки по САЩ.

    Само дето на САЩ им дреме за разни безгръбначни тролове, убити от мизерия, дето драскат глупости за жълти копейки.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.