4 Януари, 2017 07:15 9 112 8

2-милионната Skoda излезе от Квасини

Един от производителите във Volkswagen Group съвсем скоро се похвали, че е създал своя 19-милионен автомобил. Сега обаче, чешкия производител Skoda обяви, че е постигнал още една заветна цифра в една от своите исторически фабрики.

В един от трите завода, които създават автомобилите на компанията от самото начало - този в Квасини, отбеляза създаването на 2-милионната машина, която се падна да е бял Kodiaq. Моделът определено набира сила на Стария континент със своята достъпна цена и добра техника.

Освен него в тази ключова за историята на автомобилния производител фабрика се произвеждат и моделите Yeti и Superb, както и два модела на още един дъщерен производител - SEAT със своя пръв SUV - Ateca.

Според Михаел Олеклаус в завода тепърва ще се инвестира значително, като целта е там да се извършва всичко възможно по произвеждането на SUV моделите на VW Group. В него ще могат да се създават и хибридните модели, които са неизбежното бъдеще след удара "Дизелгейт".

През годините, по поточната линия в Квасини са преминали модели като първия Superb, Felicia кабрио, 1000 MBX Tudor, както и 110R заедно с купето Rapid. Освен тях и популярните пикапи на базата на Felicia също излизат от нея.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пеньо

    6 3 Отговор
    Чакам някой да пише пак за руските автомобили.
  • 2 Кобрата

    15 0 Отговор
    Основният принос за развитието на Skoda, има Volkswagen Group!
    Откакто те се намесиха, развитието е голямо, преди Шкодите не бяха така добри, въпреки, че са стара марка!
    Сега обаче са супер!

    Коментиран от #3

  • 3 123

    4 2 Отговор

    До коментар #2 от "Кобрата":

    Е, не може да бъде.
    Фен на БМВ да похвали друга марка.
    Явно е ходил да го кара Кодиака и се е замислил да сменя колата. :)

    Иначе е абсолютно прав.

    Коментиран от #4

  • 4 Кобрата

    9 0 Отговор

    До коментар #3 от "123":

    Фен съм на концерна VAG заедно с всички марки които включва, а също и на всички немски производители!
    В момента карам Audi!

    Коментиран от #7

  • 5 Боби

    5 0 Отговор
    Карам октавия тди, в момента е на 412хил км.. Е няма толкова здрава кола, не бих я заменил с друга марка..
  • 6 山АГОЗЕМИ 中УСТАТА

    4 0 Отговор
    Асъм Японска ама много харесва кола на концерна:Рено-Нисан-Дачия-ΛΑΔΑ... и то човек като му е скучно, почва дъ пиши глупости.
  • 7 123

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Кобрата":

    Е, нищо простено ти е. И Аудито е една нелоша Шкода.

    Но, тъй като статията е за Кодиак - наистина е перфектен в съотношение цена-качество-размер. Багажникът му е по-голям от на Туарег и Кю7. Вътре е много просторно. Дизайнът на мен лично много ми харесва. И това на цената на 1/3 от споменатите модели.... Ех, защо не бяхме с немския стандарт....
  • 8 Фен на нови автомобили

    1 0 Отговор
    Само да споделя карам Октавия 1,9 TDI ,карал съм и други.,но това е колата! Изобщо ШКОДА , заедно с VW показаха нещо за нашия стандарт.На всички желая сбъдването на мечтите!