7 Януари, 2017 10:00 7 278 2

Наследникът на Mclaren 650S ще бъде по-лек

На задаващия се през март първи важен автосалон в Женева, английския производител Mclaren ще представи наследникът на модела 650S в средния им клас наречен Super Series. Според досегашните слухове той ще се нарича P14 / 720S и ще има мощност от 720 конски сили, която се подразбира от името.

За двигателя пък се говори, че ще бъде с увеличен до 4.0 литра обем от досегашните 3.8 литра, но ние ще обърнем внимание на новото шаси, което е наречено Monocage II - "Visible Monocage" или видима моноклетка. За него вече имаме потвърдена информация от производителя, според която то ще доведе до по-нисък център на тежестта, по-добра устойчивост на усуквания и до по-ниско тегло - 1283 килограма или с 18 по-малко от това на предшественика. Това изглежда като много малко, но понижаването на тегло от минимума изисква много конструктивни усилия.

Наследникът на Mclaren 650S ще бъде по-лек

Изпълнителния директор Майк Флюит споделя, че това е първият път, в който те заменят цяло поколение и новото Super Series ще бъде абсолютно вярно на пионерския дух на компанията - да прави революционни стъпки напред едновременно за марката и сегмента на суперспортните автомобили.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 корса

    4 1 Отговор
    Изложението за високи технологии в Лас Вегас кога ще го отразите, писачи на статии от Тубата?
    Има какво да се види и от Тойота и от Бмв, мерцедес също, що си мълчите бе?
  • 2 DGI

    1 0 Отговор
    Под камуфлажа се крие оранжев Мак, само това има като данни от регистрацията.