15 Януари, 2017 07:15 17 596 21

Само за фенове на Honda Civic Type R

  • honda-
  • civic-
  • type r
Само за фенове на Honda Civic Type R - 1

След като Honda показа Civic Type R Prototype в Париж, сега колата отбеляза азиатската си премиера. това стана по време на автомобилния салон в Токио. Прототипът показва как ще изглежда следващото поколение на великолепния спортен модел, чиято серийна версия ще бъде представена официално тази година.

Премиерата на Civic Type R Prototype в Токио съвпадна с официалното изявление от страна на Honda, че продажбите в Япония на Civic Sedan и произведените в Европа версии хечбек и Type R започват от лятото на 2017 г.Само за фенове на Honda Civic Type R

Докато седанът ще излиза от заводите в Сайтама, Япония, производството на хечбека с пет врати и спортния Type R ще се случва в Суиндън, Великобритания. За първи път името на Civic като модел се появява през 1972 г. Оттогава до днес от него са произведени приблизително 24 млн. екземпляра в световен мащаб.

Новото поколение на Civic Type R е проектирано по същата развойна програма, както и останалите членове на фамилията Civic и производството му ще започне официално по-късно тази година. Спортната версия ще бъде предлагана на всички световни пазари, включително и САЩ.Само за фенове на Honda Civic Type R

Това ще бъде първата Honda с червената емблема Type R, официално продавана в Северна Америка. Предишното поколение на модела се предлагаше в Япония, но само в скромна серия. От тази година продажбите на високоскоростния модел в страната на изгряващото слънце няма да бъдат в ограничен тираж.

Прототипът Type R е с по-мускулеста каросерия от хечбека Civic, а някои допълнителни промени по нея допринасят за по-добрата аеродинамика. Демонстрационният автомобил е с фино зърнесто полирано покритие с алуминиеви ефекти. Легендарната червена ‘H’ емблема на Honda, която краси всички модели от гамата Type R, е разположена над нови въздушни отвори в „носа“ на автомобила.Само за фенове на Honda Civic Type R

Агресивната предна броня продължава в крилообразен карбонов сплитер със спортно червена линия за акцент, която опасва цялата каросерия. Допълнителни канали визуално увеличават широчината на бронята, а диамантена мрежа покрива великолепно изваяните въздухозаборници. Карбонови странични престилки вървят по дължина между 20-инчовите черни лети джанти.

Внушителен карбонов дифузьор минава под по-широката задна броня, която обрамчва трите напълно функционални ауспуха с чифт допълнителни насочващи накрайници от всяка страна. Централният ауспух е с по-малък диаметър и е изпълнен в ярък червен металик. Уникалните ръбове по задната линия на покрива сочат към впечатляващото внушително задно крило.Само за фенове на Honda Civic Type R

Подробни технически характеристики за всички генерации Honda Civik ТУК


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ддд

    4 2 Отговор
    сега по коментарите ще видите
    кои е таен фен на хонда
    пише само за феновете на .....
  • 2 гощо

    8 7 Отговор
    Лично съм карал четири Хонди преди години!!! Последно време обаче изобщо не съм впечатлен!!!!

    Коментиран от #4

  • 3 Антон

    16 4 Отговор
    Красота!!!Екстравагантна визия!Но няма да се хареса на доста селяци,за което мен ме боли...........!Някъде гледах други снимки и боята се виждаше много добре,няква шантава е между мат,лъскава,драскана ламарина и сатен уникална.Само да не ти е надраска някъв злобен бай ганьовски комшия.Като гледам май междуосието ще е пораснало и ветре ще е по-широка.Можеха отпред да пляснат 19 инчови колела, а от зад да си останат 20.Аз лично нямам никаква забележка.Евала на япончетата!Дано се постараят малко с музиката че на сивик 8ма генерация звукът не е качествен а и радиото не е добро.

    Коментиран от #20

  • 4 некойси

    18 3 Отговор

    До коментар #2 от "гощо":

    Трябвало е да покараш малко повече, един вид като собственик.
    Предимствата на хондите, макар и изглеждащи съвсем обикновенни, проличават когато врътнеш за пореден път ключа, хондата пали и те вози до където трябва, при това харчи относително малко, върви относително добре и е стабилна на пътя и най-вече не се разваля! С две думи хондата е като добрата съпруга, винаги ще се погрижи за теб.
    За разлика от някой други марки коли (не казвам кои), имащи нужда периодично (на тримесечие) да влизат в бокса и да стоят там определен период от време (седмица?!) и излизането от там обикновенно се оценява на 4 цифрена сума.
  • 5 Хонда

    22 3 Отговор
    Хонда е една от най-здравите коли в света!
    Караш 10г. без ремонти!
    Няма лукса на немските премиуми, но за цената си е супер!
    Както и Тойота!
    Избери японско, забрави за сервиз!
  • 6 Ранко

    17 4 Отговор
    Така е.Вярно е.Хондите са стабилни и сигурни коли.Затова в Щатите ги купуват като топъл хляб,въпреки техните си прехвалени коли.Аз лично съм имал 4-ри,и никакъв проблем.Ама никакъв.Освен филтри,масла и накладки.Последната ми е ЦРВ.А който казва обратното ,то той не разбира от коли.

    Коментиран от #17

  • 7 MSux

    6 13 Отговор
    Не знам кой нормален човек ще си купи това

    Коментиран от #18

  • 8 Shmeker

    4 24 Отговор
    До коментар #6 от "Ранко":

    В Щатите хонда карат само бедните и негрите. Марката е пълен боклук
  • 9 onq s konq

    4 21 Отговор
    Само тийнеджърите харесват Хонда
  • 10 Gen

    5 3 Отговор
    Samo za poqsnenie kam tezi s negativite mneniq . Grube smetka Civic tupe R Nov cenata e 36000 Euro Golf GTI sas vsicki ekstri kato Civic stiga 60000 euro . I dvete koli varvqt dobre no pri dosta sravneniq golf izostava dosta . Taka che sami smetnete kak se davat gresni pari 25000 Euro I dali si struva. A I civika e po-korav ot golf I v serviza vliza po-malko .

    Коментиран от #12

  • 11 Иван

    3 2 Отговор
    Незнам колко следите пазара в САЩ или само повтаряте едно и също, но "reliability" индекса на Хонда и Акура се срина в последно време, особенно заради 9 степенната трансмисия на ZF.
  • 12 Чичу Ади

    4 4 Отговор

    До коментар #10 от "Gen":

    Да не си се объркал нещо? Сигурно цената на Голф ГТИ е 60000 кувейтски динара. Какъв е тоя евтин Голф, който си гледал за 60000 евро? Може би е базовия модел... Освен това еквивалент на Type R e Golf R, а не ГТИ. Сигурно той вече отива в ценовия клас на новия NSX! Карал съм и Голф и Сивик. Сивика е едно голямо дърво, което на всичкото отгоре не се разваля (1.6 VTEC). Няма да успееш да излъжеш себе си, че си седнал в нещо премиум, но всеки според нуждите си за кола си прави своя избор. Аз лично не робувам на колите, защото един мотор ти дава в пъти повече адреналин и удоволствие, от един клозет на 4 колела. Който е моторджия, знае за какво говоря. Колата е полезното, моторът е приятното!
  • 13 Някой

    2 1 Отговор
    За мен, това е най-доброто в класа си. И Королата си е в ред, но няма харизмата на този Сивик.
  • 14 Ярослав Станчев

    0 1 Отговор
    @13 дреме ми за твоето мнение

    Коментиран от #15

  • 15 Някой

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Ярослав Станчев":

    Хаха, ти пък какво се вълнуваш, никой не ангажирам с мнението си, споко!
  • 16 wrangler

    2 4 Отговор
    Боза с фарове на Акорд и недмислена пейка!

    Истинската ХОНДА е CRX! Хайде в краен случай и NSX става, но там и парите са сериозни!

    А на фона на тези Хонди това на снимката прилича на повръщано.
  • 17 Ал Купоне

    4 2 Отговор

    До коментар #6 от "Ранко":

    Откъде на къде пък американските коли са прехвалени, ти да не си ги объркал с едни други ? Ето ти и първата тройка на най продаваните коли в щатите за 2016 година, все американски са ;
    1 Ford F–Serie 820 799 х.бройки...
    2 Chevrolet Silverado 574 864
    3 Dodge-Ram 489 418

    Коментиран от #21

  • 18 Антон

    0 2 Отговор

    До коментар #7 от "MSux":

    Точно в това е пиниза!Това не е автомобил за нормални хора,а за хора с неограничено мислене.Нормалните хора си взимат немски автомобили и то по-две,за да имат резервен варянт като дойде време да се ходи в сервиза.Конете с къпаци никога няма да свършат.
  • 19 гамена

    0 0 Отговор
    Много по добре е това да има човек https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/92/15/08/921508ca2056551fd9ca662df12ba47f.jpg
  • 20 Хonda

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Антон":

    Ти Прелюд купе от 1991 виждал ли си? Или стария NSX? Не мога да разбера, и това се отнася не само до Хонда но и за всички останали производители, докога ще продължават с тяхната надпревара да правят автомобилите все по-широки и високи. Това все пак е градска кола! Размерът в случая не е предимство!
  • 21 Honda Driver

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Ал Купоне":

    Да, на първите 3 места са колите на американските фермери - все пикапи, но първата десетка се допълва от Camry, Corolla, Civic, CR-V, RAV-4, Accord и един Нисан за цвят в реда в които съм ги изброил.
    Та, това е пазара в Щатите :)