Last news in Fakti

19 Януари, 2017 17:28 14 829 12

Немец осъди Skoda заради Дизелгейт

  • volkswagen-
  • skoda-
  • vag-
  • дизелгейт-
  • съд-
  • присъда
Немец осъди Skoda заради Дизелгейт - 1

Германски собственик на Skoda Yeti успя да принуди по юридически път чешката компания да изкупи автомобила му заради скандала с манипулираните вредни емисии на дизеловите двигатели на VAG, съобщава Bloomberg. Случаят се смята за ключов, тъй като може да послужи като опасен прецедент за вълна от искове.

Съдът в немския гр. Хилдесхайм застанал на страната на 68-годишния автомобилист в спора му с Volkwagen AG. Ищецът настоявал, че заради "Дизелгейт" неговата Skoda с двулитров TDI се е обезценила. Претенциите на мъжа били уважени и съдът задължил компанията да откупи колата му, като изплати и компенсация в размер на пълната ѝ цена в момента на покупката през 2013 г. - €26 500.

Магистратите обосновали решението си с факта, че от VW са лъгали умишлено за данните от измерванията на вредните емисии на дизеловите си двигатели. Представител на концерна обаче е изразил увереност, че присъдата ще бъде отменена след предстоящото обжалване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    14 40 Отговор
    Ако този немец си беше купил БМВ вместо този ВАГ нямаше да има такива проблеми. Щеше да има едно хубаво, не харчещо масло, не чупещо валвтроник доста здраво БМВ с вечен двигател и още по здрав автоматик

    Коментиран от #2, #3

  • 2 do onq

    34 10 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    Вечен, като вечно в сервиза, нали правилно съм разбрал? Защото когато ми се е случвало да ходя, от бмв-та не мога да се размина или нещо се бъркам.
  • 3 Киро

    24 13 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    А когато сняг запръска,

    що ще чини с тва БМВ зимъска???

    Отговор:

    (прибира го и чака пролетта)
  • 4 Манго е фен на бмх..ъъ с в беше

    6 4 Отговор
    Много филми си гледал, дете
  • 5 Манго е фен на бмх..ъъ с в беше

    4 4 Отговор
    Много филми си гледал, дете
  • 6 Вагръб

    13 4 Отговор
    Щом и съдът е застанал на страната на човека с шкодата, смятайте що за стока са ВАГ*ните!
  • 7 JDM

    16 2 Отговор
    Купуваш кола, караш я 4 години и ти връщат парите.. фен съм на японските коли, ама това те не го предлагат... минавам на дизелов германски VAG , заслужава си явно !!!
  • 8 плъхчо

    12 8 Отговор
    Абе хора я се осъзнайте бе... ? Какво му е на ВАГ ?

    Проблемът е че масата НЕ може да си позволи една свестна нова ОКТАВИЯ НАЛИ ? Дали, ако народът караше да кажем само нови макар и Шкодички щеше ли да е като злобно куче-премръзнало през зимата от бутане ремонти, катастрофи и всякви малоумни инцинденти поради МАСОВА неизправност на 20 и кусур годишния НИ автопарк .. Почнахме да псуваме ВАГ и кво.. Чехите са светлинни години напред. В Швеция хората масово карат Волво и Сааб ... ама НОВ и кво, като съседа има същото? И стар автомобил да е , знаеш ли кога ще минеш ГТП ''седящ'' вътре в колата си дърпащ ръчни крачни итн.. под мъдрото смигане на ГТП-джията.. ами да ще ''минеш'' ама на ''Кукуво лято''.. Ама пуста гъзария.. то и аз съм се лъгал ама както и да е айде лека ;) Между-другото, вие ... ако ви дам''' наготово'' части за енда Фабия може ли да сглобите бе .. или 20 ще гледат и дават акъл и ще плют семки и ще пият бири с цигарки? А един ще гледа тъпо и след 5 години ще е готова :Д... И не толкова от че БГ-то е неспосособен .. а е просто ''ЛАЛАДЖИЯ'' .Тва е казах ви го ..са ще има да ме храните предварително се признавам за виновен във всички ''грехове'' нема пробУеми ..То и аз отделих 20 минути да ви ''храня '' така , че сичко е ток и жица ;) Айде да спите вече :)

    Коментиран от #9

  • 9 гост

    8 5 Отговор

    До коментар #8 от "плъхчо":

    Какви са българите: още след вноса на почти всеки дизел му изрязват и изолират ЕГР, катализатор и ДПФ с основание да няма проблеми. На такава идология няма какво да обясняваш защо ВАГ са лоши коли, та нали точно това правят и у нас: излолират почистващите системи, които костват гориво и мощност. И българина е горд с поступката си, той ще си спести пари от ремонти, той е направил правилното нещо.
    А нормалните хора как мислят: първо : ВАГ придобива предимство пред конуренцията посредством измама; второ: ВАГ умишлено подвежда клиентите си, че техните коли са чисти; трето: ВАГ умишлено замърсява околната среда,клиентите си и техните близки, за да продава повече коли.
    У нас е простотия и целенасочено торовене с канцерогени, но българите не го разбират. Да, ще ти откирят рак на 40г, но няма да е от канцерогена от дизела, изключено е, няма да е от цигарите, пак е изключено, няма да е от Е-тата в храните и измислените колбаси, изключено е. Всички фактори са изключени както ВАГ изключва ДПФ-а.

    Коментиран от #11

  • 10 Гоуф Капут

    8 1 Отговор
    Абе, кажи Ваген и не спирай да се смееш! То фалшификации ли не бяха, то подкупи ли, то нагласени класации ли... Яко смърди и от колите им, и от мениджмънта им...
  • 11 плъхчо

    3 1 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    Кво да кажа.. така е масово в БГ се карат коли с всякакви ''изкъртени'' ауспуси да не говорим за хилядите ''чимуги'', къде не са и ''чували'' за евро 1-2-3-4-5-6 по презумпция и не защото са лоши, а просто са пректирани, когато съм се раждал.. :). Според мен, ако за всеки ''дръгел'' даваха по една Шкодичка или Волксваген макар и дизел ( НИЩО ,че послъгват с някой МИКРОГРАМ), просто няма сравнеие с килограмите СО и сажди изхвърляни от безконтролно пропусканите през ГТП брутални и ЛЕГАЛНИ замърсители ? Смисъл големите градове щяха да са със въздух, като в Рила например ..примерно ;) Пример: в Германия за всяка по стара количка им дадоха 5000 хил евро на времето.. Нека да бъда коректен не ,че нямам сантимент по старите колички просто не смятам, че трябва да бъдат ''тормозени'' АКТИВНО на тази възраст..Дръж си ги в гаража бе кефи им се Събота и Неделя.. ПАЗИ СИ ГИ. Тва е все едно да караш баба ти да ти мие чините на 85 ..гадно е нали ? Да знам ,че народа няма друг избор .. заради хомосексуалистите в парламента и ''кръговете'' около тях (С извинение към хомотата, че ви сравнявам с тази пропаднала сган в парламентапросто не ми се мисли за друга дума сега)..ама да съдиме ВАГ за няколко микрограма на фона тотал щетата в БГ автопарка е смях..
  • 12 Антон

    1 1 Отговор
    А,така пишете си как се махат катализатори.Утре като вкарат бандитите,тук някъв закон да ти спират колата от движение се сърдете на себе си.Кво'се перите махнал си катализатора ОК. мълчи си.