Last news in Fakti

28 Януари, 2017 06:16 22 083 27

Автомобилен въпрос от социалните мрежи

  • фарове
Автомобилен въпрос от социалните мрежи - 1

Когато човек не знае нещо, не е срамно да попита. Анатолий Егоров, например, се интересува живо от поддръжката на осветителната система на колата, тъй като упътването мълчи по въпроса.

"Кажете кога трябва да се смени течността във фаровете? Пробегът вече е 80 000 км, а в сервизната книжка не се споменава нищо за това. И какво ще стане ако карам със старата?"

Автомобилен въпрос от социалните мрежи


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гого

    45 8 Отговор
    Пълни глупости...такива коментари има в руските сайтове за "приколи"-демек за майтапи..Ако човек разбира руски,на тези сайтове може яко да се посмее с майтапите им...

    Коментиран от #3

  • 2 onq s konq

    15 48 Отговор
    Нормално и логично е руският герой за подражание на русофилите да си мисли,че щом производителят е сложил в радиатора антифриз за пиене,няма начин да е пропуснал да налее нещо и във фаровете.А най-добре си е като се съчетае полезното с приятното-хем сменяш "жидкостта",хем я изпиваш като добър стопанин който не хвърля нищо!

    Коментиран от #14

  • 3 на коня под опашката

    19 3 Отговор

    До коментар #1 от "Гого":

    Да но този над теб беше объркал българското знаме с унгарското и исландското с английското (не на Великобритания) и то в този сайт, в една тема за НАТО. Отделно се чудеше защо американските коли имат "мигачи" на веждите на калниците (визира габаритите). А веднъж фолосовстваше за управлението на Кадафи в...Ирак.
    П.П. Доставя ми удоволствие да му го напомням!
  • 4 Shmeker

    7 4 Отговор
    Фаровете не са качествени, вече са замърсени вътрешно и не светят както трябва. Има фирми в БГ, които възстановяват фарове. Има и нови от магазина, включително и добри тайвански..

    Какво се правят на интересни а не дадат някой лев да си постегнат колата? Това си е БЕЗОПАСНОСТ!

    Коментиран от #8

  • 5 гощо

    11 3 Отговор
    Знчи са....на тоя 20годишен кокал с пълен с вода фар праЙш следното:Взимаш една мнооооого тънка бургййка правиш три дупки мноооого финни в двата края и средата и проблемацията приключва!!!!!!! Аеее са бЕгайте да си играете аахахахахах.............

    Коментиран от #7

  • 6 Ха ха ха

    13 1 Отговор
    Това си е нова технология за да се охлаждат крушките ама като не разбирате ...
  • 7 Shmeker

    6 1 Отговор

    До коментар #5 от "гощо":

    Те фаровете си имат одушници, въпросът е че от някъде влиза вода. Там трябва да се уплътни, а рефлекторите да се възстановят
  • 8 Антон

    3 6 Отговор

    До коментар #4 от "Shmeker":

    А бе,ти що пак си писал глупости и подвеждаш хората.Фаровете били не качествени и се зацапвали от вътре.Ако караш таратайка 5-та употреба и някои ти е махнал капачките на фаровете може и да се зацапват вътре.Пеоизводителите правят пластмасови фаровите поради доста причини.Няма да ти обеснявам всичките а Най-важните.

    1.леко тегло
    2.сигурноста ако блъснеш човек да не го нарежеш

    Якост:

    1. Стъкло устойчивост на удар със сила равна на 10джаула 80/150 кг/m2 при дебелина 4мм.

    2.Плексиглас 12 джаула 150/кг/m2

    3.Поликарбон 200 джаула 170/кг/m2 фаровете ти.Пропоскливост на светлина над 90%

    Коментиран от #10, #12

  • 9 Антон

    2 3 Отговор
    Мора на пластмасовите фарове е:

    1.Високите скорости

    2.Прекаленото дълго излагане на слънце.

    Върху пластмасата има тънак филм анти амбразивно покритие което прави фара много труден за надраскване освен,ако не си идиот.След време започва да пожълтява или помътнява от слънцето и атмосверните условия,или трябва да се полира много финно или брутално да се отстрани покритието и фара пак да се полира.

    и.т.н

    Ако,си купувате кола няма значение дали е на една или пет години най-лесният начи да разберете дали е шпорена яко е да погледнете фаровите и предното стъкло ще забележите точици.
  • 10 Гост

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "Антон":

    Що за математика използваш? Как 12 джаула са 150 кг???
    И какво е това фаровИ???

    Коментиран от #15

  • 11 БАЙ ГАН4О

    6 1 Отговор
    Човека е много в час ,като гледа водата по стъклото на фара естествено че ще се изгъбарка

    Коментиран от #13

  • 12 Shmeker

    5 0 Отговор

    До коментар #8 от "Антон":

    1. Едва ли някой е махнал капачките.
    2. Тая кола от снимките не е нова.
    3. Като влиза вода, тя цапа.
    4. Виждал съм, отварял съм, рециклирал съм стари фарове и не е твоя работа дали карам стари коли, дали имам авто сервиз или пък обичам да поддържам коли. Просто фаровете с течение на времето се цапат вътре, било от вода или фин прах, който прониква през уплътнения отдушници и т.н.
  • 13 Shmeker

    9 0 Отговор

    До коментар #11 от "БАЙ ГАН4О":

    И като знае че се е набутал с тази жълтурска кошница -също

    Коментиран от #16

  • 14 Ярослав Станчев

    12 5 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    Човека се бъзика с проблема,очевадно е,само такива "гении" като теб се вързват и почват да обясняват колко зле са руснаците.На тоя руснак като му гледам снимката сигурно ще те бие на шах-мат 38 пъти подред и то с три хода,ама ти продължавай да си мислиш,че си нещо повече.

    Коментиран от #17

  • 15 Антон

    0 4 Отговор

    До коментар #10 от "Гост":

    Явно си голяма работа!Ей,такива като теб,ще оправят държавата.Напиши нещо по темата,ако изобщо можеш.Фаруви е вътрешна гума на кола която е задържана с тел за къпачката на джантата в багажника на москвича.
    А за J ще те оставя ти сам да се сетиш защо така сум го написал.

    А за другите е това:

    Новите фарове са направени от 3 вида пластмаса,като предната и задната част са слепени със специален силикон.На практика се отварят доста лесно,но се иска техника и познания.Фара се отваря като се нагрява в спецялна фурна или в фурната на жена ви.Температурата около 40-50 г. така силикона става мек като дъвка и се разлепва.Силиконите са черен и сив възможно е и впръскване на специална течност за разлепване.Рефлектора е от пластмаса ABS лъскавото покритие е алумин и се казва алуминизиране на пластмаса.То се прави в вакумна камера която разпрашаване алумин на прах в бг. има на доста места.Старите рефлектори са метални и тяхното покритие е хромникел което е доста по-скъпо и се работи с доста отровни електролити и киселини.Ако,искате да си измиете фара не го правете с питейна вода а само с дистилирана.Ако имате конденз вероятно от някъде силикона се е разлепил в следствие от нагряване от слънцето.Можете да си го лепнете без да го отваряте.

    Коментиран от #19

  • 16 Антон

    2 5 Отговор

    До коментар #13 от "Shmeker":

    Фара няма уплътнение!Сигурен съм че си отварял много фар чета.

    Коментиран от #24

  • 17 Антон

    4 4 Отговор

    До коментар #14 от "Ярослав Станчев":

    Вярно е,че човека се бъзика.Решил е да си измие фара сложил е веро и вода и го е разклатил.Поставил е фара да се бъзика с глупаците колко вода се е събрала.Фара е от Хонда!
  • 18 Антон

    0 4 Отговор
    Лека грешка в покритието.Казва се Метализация!
  • 19 Гост

    5 2 Отговор

    До коментар #15 от "Антон":

    Не мислиш ли, че ставаш жалък с такова увъртане? Първо, фарове, форовИ и фарУви ако за теб е едно и също, то проблема не е в теб, а в учителката ти по български език!
    Второ, доста нелепо се опитваш да се оправдаваш, че J не значело джаули, но ако си погледнеш поста ще видиш, че си писал точно думата "джаули", а не J.
    А накрая типично по селски, вместо да си вземеш поука, започваш да пишеш някакви смешни иронични нелепици, как съм бил "голяма работа" и как си позволявам едва ли не, да правя забележка на теб - нобеловия лауреат и авторитет!
    Пиши си по темата, виждам че имаш поне желание и някакви познания, но няма да е лошо и да прочетеш малко литература по темата!

    Коментиран от #27

  • 20 ссс

    7 1 Отговор
    Постоянен посетител съм на руските автосайтове и често срещам там подобни въпроси така, че на са прави теи които казват, че човека се бъзикал. Всъщност в това няма нищо срамно, човека не знае и пита, не всички са разбирачи като вас, пичове !
  • 21 БОКО

    2 0 Отговор
    Пусни някоя рибка ,ще стане интересно!
  • 22 волен сидеров

    7 6 Отговор
    Еееех едно време имаше джам-нямаше пожълтяване,драскане,аквариуми-всичко е еднодневка ,но на какви цени,а ние им се радваме и даваме една камара с пари и после пет чувала пак са пари да ги поддържаме и да им се кефим и да си ги мерим из форумите ....Че и на пътя дори с агресивно шофиране....
  • 23 Споко

    3 2 Отговор
    Оххххх, като видях този фар и се сетих! На времето вкарваме коли с едни приятели. Когато беше голямото наводнение във Франция поне 200 такива съм докарал! Помня даже един Форд Ескорт, беше позеленял до средата на вратите, а беше бял. Приличаше все едно е боядисан до половина с зелена боя! Тогава французите ни ги подаряваха, само за да им разчистим боклука! Товарен, докарваха, изсипваха и пак газ на обратно! Хубави времена бяха.....
  • 24 Shmeker

    5 0 Отговор

    До коментар #16 от "Антон":

    Естествено че има! Поне на капачката, някои и на стъклото /прозрачната пластмаса. При други пък прозрачната част е лепена, но това лепило също може да наруши уплътняващото си действие.
  • 25 бай Иван

    1 0 Отговор
    Това е заигравка с английското "blinker fluid"
    Превод: Течност за мигачи.
    Аман от разбирачи.
  • 26 Митака

    3 0 Отговор
    До Споко
    Колегааааа, ти да не си внесъл от Франция и прехваленото БМВ на ония с коня? А той да си е мислел, че тинята по пода му е от презокеански пътуване до САЩ! Жалкото е, че повечето от колите в автопарка на България са същия такъв сбирщайн.
  • 27 Антон

    0 2 Отговор

    До коментар #19 от "Гост":

    Ти четеш ли си глупостите изобщо?Много хубаво си прочети това което си написал, и си го татуираи.Какво увъртам Г-н Даскале???? В първият пост съм писал джаул,а после на теб съм ти го написал J и това га направих с цел.От това което си ми написал се вижда,че ти изобщо не си знаел какво е това J.И точно за това го написах джаули на родният ти език,защото ти бай Ганьо щеше да се чудиш какво е това J.

    1.Не съм БЪЛГАРИН!
    2.За радост!
    3.Живея тук,и не само!
    4.За да може на Ей такива като теб,да им плащам по 400€ заплата.
    5.За да имам по-добра печалба.
    6.Ти си супер.