Last news in Fakti

1 Февруари, 2017 05:30 26 066 15

Японско-италиански джип с мотор от BMW

  • daihatsu-
  • rocky-
  • bertone-
  • bmw-
  • bertone freeclimber
Японско-италиански джип с мотор от BMW - 1

В Холандия се продава един всъдеход, който едва ли би привлякъл погледите на обикновените зяпачи. Разбирачите обаче ще го оценят по достойнство, а много от тях биха дали последните си пари за него.

Става дума за малък всъдеход Daihatsu Rocky, който обаче има няколко отличителни белега, превръщащи го в желан автомобил от познавачите на тема автомобили. Освен това цената му е само $15 000, а състоянието - отлично.Японско-италиански джип с мотор от BMW

Първата отличителна черта е, че японският автомобил е с тунинг от небезизвестното ателие Bertone. Италианците правят ексклузивния кожен салон на всъдеходчето, като интегрират в него цялостен ел.пакет, климатик и централно заключване.

Вторият отличителен белег е, че под капака на джипката е разположен 2.4-литров дизелов двигател от BMW. Моторът е снабден с турбокомпресор и работи съвместно с петстепенна механична скоростна кутия.Японско-италиански джип с мотор от BMW

Така доработената машина се продава под името Bertone Freeclimber. Първата такава джипка се появява на бял свят през 1989 година, а последната - през 1992-а. За този период са произведени 2 800 такива автомобила.

Всичко това означава, че пред вас е един, доволно рядък класически всъдеход, с истинска 4х4 система и в много добро състояние. Така че цената от 15 000 щатски долара съвсем не е висока за, иначе наглед, обикновеното джипче.Японско-италиански джип с мотор от BMW


Поставете оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гощо

    10 13 Отговор
    А са ходи обясни,че японските коли са супер!!!! Всичко е збирщайн!!
  • 2 Ал Купоне

    19 4 Отговор
    Японска Нива !
  • 3 Спиро

    11 2 Отговор
    Славчев, джип се произвежда от Крайслер.
  • 4 Дидо

    13 2 Отговор
    Едно приятелче кара такова, само че е с бензинов мотор на бмв.Не е лоша машина, но е тегаво намирането на някои части.
  • 5 Васичка Атанасова

    9 2 Отговор
    не рак не риба
    преди години се бях хванал на бас
    с един приятел какво е
    и никой не спечели
  • 6 СОБСТВЕНИК

    17 4 Отговор
    Имам точно същия джип и го карам от доста време. Според техно теста, правен преди години, е записан като "bertone beo 181"- за числото не съм 100% сигурен. Иначе се кара всеки ден , страшно проходим е и безпроблемен. Страхотна машина!
  • 7 собственикрусе

    5 4 Отговор
    Имам такова джипче от 2011г., с бензинов двигател на BMW 2000см и инсталация на метан. Карам го на лов, и през зимата при непочистени улици - в града.
    Вярно, че оригиналните части са скъпи, но просто не са необходими. Досега са сменени водна и бензинова помпа и семерини по скоростна и раздатъчна кутии. Друго не се е чупило.
    В Италия е купен от една баба, но тя не го е карала, защото имала фиатче-пунто. Джипът бил на съпруга й, който получил удар малко, след като го купил. Дълго време бил на легло, но не разрешавал да продадат джипа. След като починал, бабата продала джипа и той дошъл при мен-почти не каран, но доста поопечен от слънцето-докато дядото бил на легло, джипът бил паркиран пред къщата им.
    Искали са ми го, но не го продавам.
    При извънградско на метан и сегашни цени ми гори около 8 лв/100 км. На лов-чувствително повече. При необходимост включвам на бензин.
    Впрочем в Мобилето има един 2,7литра в момента и не е за 15000$, но не е толкова готин като моя ;).

    Коментиран от #10

  • 8 Жипа

    20 2 Отговор
    в Италия всички са карани от баби ...
  • 9 The real BMW

    8 0 Отговор
    Японска супер бърза джапанка
  • 10 сцк

    9 0 Отговор

    До коментар #7 от "собственикрусе":

    А пък моето БМВ един дядо 29ти набор го купува и умира веднага. Синовете му не дават да се продаде и го паркират в гаража. Засаждат едно дърво в бащина чест и така 20г. докато единия решава да го извади и продаде, пък другия син точно рязал дървото, та то паднало върху баварката- ето виж къде е вдлъбнатината! Иначе после при смяна на масло трябваше с електрод да ръчкам през пробката за да потече старото.
    Иначе сериозно? Мега история, достойна за книга с бисери
  • 11 Иван

    7 1 Отговор
    Доста такива се търкалят из България и нито едно от тях не струва $15000, много по-малко.
  • 12 Jack Bauer

    5 1 Отговор
    "...Ексклузивния кожен салон..." бих казал че отдавна си е заминал поглеждайки седалката под волана (на снимката). И тези 15000$ ... сложили са една излишна "0" накрая в цената.
  • 13 Роман дизел

    4 0 Отговор
    Подарък за Фандъкова
  • 14 Роман дизел

    3 0 Отговор
    Гнп euro7
  • 15 ДЕНИ ПАПЕН

    0 0 Отговор
    бмв бертоне с двигател на бмв е правен в заводите на бмв произведени са 2000 бройки 1000бройки за армията и 1000 за полицията на ГФР.НЕ ПИШЕТЕ ГЛУПОСТИ КАТО НЕ ЗНАЕТЕ.А ФЕРОЗАТА Е ПРАВЕНА ОТ ДАЙХАЦО СЛЕД КАТО ГО КУПУВА ОТ БМВ.