16 Февруари, 2017 09:52 9 764 2

Колко пари получават пилотите от Ф1 (Част I)

  • формула 1-
  • пилоти-
  • заплати
Колко пари получават пилотите от Ф1 (Част I) - 1

Размерът на заплатите на пилотите във Формула 1 винаги е предизвиквал интерес у феновете на най-популярните моторни състезания. Преди да видите кой от пилотите колко пари взима, трябва да направим едно уточнение.

Тази информация не е официална, но е предоставена от близки до отборите източници и е съпоставена със заплатния фонд на пилотите, изнесен от Total Sportek, така, че може да се счита за достатъчно достоверна.

Ланс Строл: няма данниКолко пари получават пилотите от Ф1 (Част I)

Информация за заплатата на един от дебютантите през сезона все още няма, но е интересно, че баща му е инвестирал в програмата на Williams сума от порядъка на... $80 млн.

Паскал Верлайн: $150 000Колко пари получават пилотите от Ф1 (Част I)

Талантливият пилот и шампион от DTM взима обидно малко пари за стандартите на Ф1. Във Force India предпочетоха Окон, в Mercedes - Ботас и той едва успя да се дореди до място в Sauber.

Естебан Окон: $185 000Колко пари получават пилотите от Ф1 (Част I)

За половин сезон в Manor, Естебан успя да направи силно впечатление на специалистите и веднага бе привлечен в основния състав на Force India. Заплатата му обаче съвсем не е висока.

Маркус Ериксон: $285 000Колко пари получават пилотите от Ф1 (Част I)

Маркус продължава участието си във Формула 1, макар миналата година да не успя да запише нито една точка. Неговият съотборник Фелипе Насър спечели две точки за отбора, но напусна, а Ериксон остава заради спонсорите си.

Щофел Вандорн: $300 000Колко пари получават пилотите от Ф1 (Част I)

Белгиецът е шампион от GP2 и миналата година в Бахрейн смени контузения Алонсо и успя да завърши пред Дженсън Бътън. Сега му предстои пълен сезон, а от McLaren са счели, че сумата от $300 000 е напълно достатъчна.

Даниел Квят: $750 000Колко пари получават пилотите от Ф1 (Част I)

Руснакът бе преместен от Red Bull и сега взима много по-малко пари, но в предстоящия сезон той трябва да се съсредоточи не върху финансовия аспект, а върху спортния, защото мястото му съвсем не е гарантирано в бъдеще.

Карлос Сайнц: $750 000Колко пари получават пилотите от Ф1 (Част I)

Съотборникът на руснака в Torro Rosso предизвика фурор още с появата си в най-комерсиалното състезание, но независимо от това получава същите пари, каквито получава и Квят.

Джулиан Палмър: $1 000 000Колко пари получават пилотите от Ф1 (Част I)

Независимо от факта, че Палмър не показва нищо съществено в състезанията си, той ще е част от отбора на Renault и през настоящата година, като хората от Режията го оценяват на милион долара.

Кевин Магнусен: $1 000 000Колко пари получават пилотите от Ф1 (Част I)

Кариерата на датчанина съвсем не върви по възходяща линия. След дебютния си сезон в McLaren, той бе оставен на скамейката, след което се представи слабо и в Renault, а сега ще е част от опашкаря Haas.

Ромен Грожан: $1 500 000Колко пари получават пилотите от Ф1 (Част I)

В началото на кариерата си като пилот, французинът работи паралелно и в банка. Не е ясно колко пари щеше да взима ако бе останал във финансовата институция, но едва ли парите щяха да са повече от $1 500 000.

>>> ЧАСТ II >>>


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фитипалди

    6 3 Отговор
    С нетърпение чакам и втората част за да видя, м....ла Хамилтън и Алонсо колко взимат. Едва ли се задоволяват със 150 000 долара.

    Коментиран от #2

  • 2 Брата

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Фитипалди":

    150 000 или с 1 500 000 долара,последния Грожан взема милион и половина долара.