22 Февруари, 2017 07:15 2 704 4

Glickenhaus ще представи пътна версия на SCG003 S

Една мечта на един ужасно голям фен автомобилите - Джeймс Гликенхаус се доближава до финала. През изминалата година той представи прототипът с кодово название 002, но в женевския автосалон ще бъде разкрита и пътническата версия. Става въпрос за автомобил, който меже да достигне до 2G странично ускорение.

Scuderia Cameron Glickenhaus се създава с цел постижения и едно от тях несъмнено е Нюрбургринг. Там Гликенхаус навъртява значително количество обиколки и след използването на най-различни автомобили за целта, той решава, че е време да създаде свой собствен.

Карбоновият автомобил ще разполага с 4.4-литров битурбо V8 двигател, като той ще произвежда над 750 коня и над 800 нютонметра, а за пренасянето на мощността към гумите ще се грижи седемстепенна трансмисия с двойни пера зад волана. Тук очакване върховно представяне, като за него ще бъдат и ниските килограми.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    2 1 Отговор
    Двигателя и трансмисията са от BMW! Беше добре да се спомене в статията.
  • 2 Shmeker

    0 1 Отговор
    Еми да, БМВ, 4.4 и ми се вижда малко слаб. С тази външност и карбоново шаси да сложиш тежък V8 и да е само 4,4 ми се струва глупаво.
  • 3 сдъг

    1 0 Отговор
    Само на мен ли си се трува че е като Енцо? Но следващо поколение, вижте формите особенно специфичния капак.
  • 4 Shmeker

    0 0 Отговор
    Енцо изглежда като менте в сравнение с това :D