2 Март, 2017 11:00 9 760 13

Нито един пострадал в колите Volvo до 2020-а

  • volvo-
  • катастрофи
Нито един пострадал в колите Volvo до 2020-а - 1

Производителят на премиум автомобили Volvo Cars обяви, че новият SUV XC60, който ще бъде представен официално на изложението в Женева през март, ще включва три нови характеристики за безопасност, специално разработени да предпазват водача от опасности на пътя. Иновативните технологии са създадени да осигурят на шофьора автоматична намеса при управлението, когато това е необходимо, за да се избегне евентуален сблъсък. Във Volvo са убедени, че тези технологии ще направят новото ХС60 един от най-сигурните автомобили на пътя.

„От дълги години разработваме системи за предотвратяване на катастрофи и виждаме колко са ефективни. В Швеция сблъсъците между автомобили, които се движат един след друг, са намалели с 45%, благодарение на системата за предупреждение и автоматично спиране на Volvo. С новото ХС60 предприемаме следващата стъпка в предотвратяването на катастрофи“, заяви Малин Екхолм, директор на центъра по безопасност във Volvo Cars.

Системата за сигурност City Safety е усъвършенствана в новото Volvo XC60, като включва автоматично завиване на автомобила. То се активира, когато автоматичното натискане на спирачките не е достатъчно, за да предотврати потенциалния сблъсък. City Safety предотвратява ударите с други превозни средства, пешеходци и едри животни при движение с ниска скорост, докато автоматичното завиване на волана се активира при скорост между 50 и 100 км/ч.Нито един пострадал в колите Volvo до 2020-а

Volvo Cars са допълнили системите за сигурност и с трета технология, която предупреждава водача, в случай, че той несъзнателно се отклонява от платното и има опасност да навлезе в насрещното движение. Тази система се активира при скорост между 60 и 140 км/ч. Като допълнителна опция в автомобила се предлага Blind Spot Information System – система, която предупреждава водача при опасност за сблъсък с обект, който се намира в мъртвата точка на видимост.

„Всички системи за сигурност, представени в серията 90 на Volvo, сега са включени в новото ХС60. Това е част от стратегията ни за развитие на автономните технологии за безопасност, базирани на реални ситуации на пътя. Нашата визия е да няма нито един загинал или тежко пострадал човек в нов автомобил на Volvo до 2020 г.“, добави Екхолм.

Новото Volvo XC60 ще бъде официално представено на автомобилното изложение в Женева през март тази година. А глобалната идея на шведската марка е с тези иновативни системи за сигурност да няма нито един загинал или сериозно пострадал човек в ново Volvo, като това трябва да стане факт до 2020 г.Нито един пострадал в колите Volvo до 2020-а


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КАЛОЯНОВ

    25 4 Отговор
    От край време се стремят към максимална сигурност и комфорт и може да се каже че наситина успяват и колите им са наистина хубави и различни от останалите по дизайн и им се получава за което браво
  • 2 Петър

    20 1 Отговор
    Да и на мен ми допадат автомобилите им , макар че тези екстри ги има и в други марки , но нека видим представянето на новите модели на Volvo
  • 3 VOLVO 4 LIFE

    18 1 Отговор
    Волво е еталон в сферата на безопасността. Това обаче е наистина МНОГО АМБИЦИОЗНА цел, която са си поставили. Дай Боже да успеят !
  • 4 честита нова година

    10 0 Отговор
    Volvo-тата вече няма да ги караме, а ще се возим... То пък толкова електроника вече...

    Коментиран от #7

  • 5 Димитър

    16 1 Отговор
    Волво страшно дръпнаха напред в последните години. Смея да твърдя, че дори задминаха повечето си европейски конкуренти.
  • 6 Варна

    4 6 Отговор
    Смея да твърдя, че покрай работата си имам досег до доста автомобили. Вярно, е че системите за сигурност на Волво са напреднали.
    Обаче останалото все повече започва да прилича на китайско...
    Как ви звучи да си купите два пъти Волво и двата пъти да му се счупи автоматичната скоростната кутия без да си правил нищо екстрено?

    Коментиран от #11

  • 7 Shmeker

    3 10 Отговор

    До коментар #4 от "честита нова година":

    Ми те и без тва не са приятни за каране, както са немските.
  • 8 Дженев

    3 11 Отговор
    Как ще има загинал.Те си чакат по сервизите кротко и блажено,защото собственика няма толкова пари за ск. кутия или електронен модул.Най много да падне от подемника и да убие сервизния работник щото са си бая тежички, ама от Волво пак ще са прави защото загиналия няма да е във Воловото.

    Коментиран от #12

  • 9 Милев

    5 2 Отговор
    Г-н Дженев,Вие някога шофирали ли сте тая марка,че говорите така.Аз съм собственик на волво и трябва да Ви кажа,че това е автомобила
  • 10 незнайко

    0 2 Отговор
    Ако не е тази електроника, не се знае какво щяха да правят !
  • 11 незнайко

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Варна":

    Защо си купуваш кола с автомат ? Защото не можеш да караш с ръчни скорости ли ? Притежавам 2 волва, S40 и S60 с ръчни скорости. Едната е на 20 години, другата на 10 ! Некакъв проблем до сега със скоростите.
  • 12 Ко каза

    4 1 Отговор

    До коментар #8 от "Дженев":

    Кви глупости дърдориш?Някога виждал ли си Волво на живо? Имал съм- 360GLT - 2 броя, 850-2 броя, в момента имам V70. Всичките са карани яко и не си знаят километрите. Здрави са много. ЕДната 850 я продадох на 540 000 км. ,а може и на 700 000 а е била-не знам с колко е върнат километража,преди да я купя. Никакви сериозни проблеми,само обичайните неща. Не знам ти колко Волво си имал и от къде черпиш тази информация,че само по сервизите стоят. Кажи ,да се посмеем.
  • 13 язе

    0 1 Отговор
    Купи си хс90 и ще разбереш какво става със скоростите.Там драмата е голяма.Явно теглото на джипката и идва в повече и се налагат чести ремонти.И скъпи.