12 Март, 2017 07:15 8 792 8

Третият Gemballa Avalanche - трето поколение бруталност

Една от най-известните тунинг компании използващи за основа моделите на германците от Porsche - Gemballa, представи новото поколение на култовия Avalanche. Автомобилът е изграден на базата на 911 Turbo и е озверял отвсякъде.

Агресивното излъчване на новата външност, е довело до промяната на почти всеки детайл, като недокоснат остава единствено тавана на автомобила. Най-впечатляващият от тях определено е спойлера, който се пренася върху задния прозорец и в негоса събрани средна разделителна перка и въздухозаборник за по-добро охлаждане на двигателния отсек. Типичните накрайници на изпускателната система, които наподобяват реактивни двигатели също са тук, а джантите са скочили от 20 на 21 цола.

Тази агресивна външност наистина е подплатена с мощност, като това означава точно 820 конски сили и покъртителните 950 нютонметра въртящ момент. Информация за ускорението от 0 до 100, до 200 и максималната скорост не са разкрити, но заводското 911 Turbo взима старта от място до 100 за под 3 секунди и е един от най-бързите автомобили на пазара, както направо, така и на пистата.

Всичко по интериора е изцяло в ръцете на избора на собственика, като основните материали са въглеродните нишки и алкантарата. Цената на това чудовище достига завидните 389 хил. евро. Първият Avalanche излиза преди цели 31 години.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 CL500

    12 1 Отговор
    Покъртителна е. Пипната отвсякъде - и вътрешно, и външно. Красива и свирепа. Тази мощност на това леко купе ще е направо опасна. Разбира се цената и тя е извънземна, но всеки маниак мултимилионер трябва да я има.
  • 2 1234

    16 4 Отговор
    Лилаво със златни джанти..... уууникална арабска кичерия.
  • 3 ba4kator

    6 0 Отговор
    Брутална!!
  • 4 ссс

    2 20 Отговор
    кво и е бруталното, ливаво Троше за въздухари и комплексари! немски кошник.
  • 5 ba4kator

    6 1 Отговор
    Имал си същата и постоянно висеше в сервиза нали :Д:Д::ДД
  • 6 а така

    7 0 Отговор
    Брутално и готино!
  • 7 J R T

    2 2 Отговор
    НЕ ЕДНА ДВЕ Е ИМАЛ ЕДНАТА КАТО Е В СЕРВИЗ ДА КАРА ВТОРАТА И ТАКА ДОКАТО ИЗТЕКЛА ГАРАНЦИЯТА И ПОСЛЕ ГИ ПРОДАЛ

    Коментиран от #8

  • 8 CL500

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "J R T":

    J R T, не знам точно за тоя автомобил след доработките, но предполагам не си наясно за Порше като марка, че освен като супер спортни и директни (в управлението) автомобили, са и от най-надеждните! Порше е символ на надеждност и е начело на много такива класации, като се почне от двигател, с-ми и се стигне до дребни нещица като ... чистачки например. Що се отнася до това са далеч пред останалите немски марки, а също и пред японските. И нещо друго - това са автомобили за кеф и за истински шофьори - не като повечето от нас, които биха избрали примерно Ламборгини, заради формите предимно и красотата. Но това граничи малко с позьорство, а не за усещането в завоите :-) Истинският пилот, дори и аматьор да е, малко се интересува от външен вид, а от това да подчини автомобила при пулс 180 :-)
    Но основно исках да ти кажа, плюй другите немски марки за надежността им, ако това ти дава кеф :-) , но не и Порше. Там е друго ;-)