14 Март, 2017 09:54, обновена 14 Март, 2017 10:01 30 266 26

Перверзия: Mazda RX-8 с двигател от Renault

  • mazda-
  • renault-
  • rx-8
Перверзия: Mazda RX-8 с двигател от Renault - 1

Автокъща в Литва продава може би най-абсурдната Mazda RX-8 в историята. Вместо култовия Ванкелов двигател под предния капак на японското купе работи мотор от Renault с мощност 70 к.с.

Перверзия: Mazda RX-8 с двигател от Renault

Според описанието към обявата извратената подмяна е извършена през 2004 г., когато оригиналният 1.3-литров роторен агрегат на RX-осмицата с мощност между 192 и 231 к.с. очевидно се е повредил тежко. Вместо да си трови нервите със скъпи ремонти без гарантиран резултат, собственикът е решил да го замести с 1.4-литров френски двигател.

Перверзия: Mazda RX-8 с двигател от Renault

Продавачът твърди, че колата се намира в добро състояние. Изминала е 160 000 км и има нелошо оборудване, което включва кожен салон, навигация и спортни седалки.

Перверзия: Mazda RX-8 с двигател от Renault

Анемичният френски мотор позволява максималната скорост от едва 160 км/ч, но пък разходът му на гориво е доста по-скромен, отколкото на Ванкела - съвсем приемливите 7 литра на 100 км. Продавачът се надява да прибере €3 500 от странния хибрид.

Перверзия: Mazda RX-8 с двигател от Renault


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    37 19 Отговор
    Ас па имам един комшия дето смени мотора на Q7 с мотор от уазка и нема никакви проблеми вече две години ! Даже е на гас !
  • 2 Ярослав Станчев

    19 50 Отговор
    Е нали японските коли не се чупели???А тука цял двигател сменили.Я някой джапан фен да се изкаже по въпроса.

    Коментиран от #4, #5, #6, #26

  • 3 123

    27 44 Отговор
    Правилно решение! Франсетата имат изключително добри двигатели, за разлика от японците, да не говорим за инженерни недоумения като ванкелови (винкеловия) двигател. Все пак благодарение на рено нисан стана това, което е, а май и с мицубиши ще стане така. Нищо чудно и мазда да мине по техния път.
  • 4 Japan Fen

    50 12 Отговор

    До коментар #2 от "Ярослав Станчев":

    Ами да в пъти по-здрави са от немските барутарници. Просто ванкеловият мотор е с много къс живот и много трудно ремонтируем,ама ти явно и незнаеш какво е ванкелов мотор(роторен)...

    Коментиран от #7, #12, #21

  • 5 некойси

    46 4 Отговор

    До коментар #2 от "Ярослав Станчев":

    Яро, става въпрос за венкелов мотор, неговия живот е кратък, но забележителен.
  • 6 незнайко

    35 5 Отговор

    До коментар #2 от "Ярослав Станчев":

    Самото наименованието Ванкелов двигател, трябва да е достатъчно, за да не се изказвате неподготвен.
  • 7 asddsa

    6 20 Отговор

    До коментар #4 от "Japan Fen":

    Гледаш ли формула 1, момче? Къде са хонда там, къде са останалите?
  • 8 dsada

    12 7 Отговор
    Гаранция сега автомобила е по-надежден! Тоз роторен двигател е тотален провал. Излючително висок разход на гориво (колкото МЛ 500 В8). Като ускорение не е нищо впечатлявощо. Като издръжливост е тотален провал! Аз лично съм виждал такава Мазда с 1,6 Хонда двигател (около 200 к.с. - малко модифициран) - като ускорение е дори по добре от оригиналния.
  • 9 Пепи

    17 12 Отговор
    Много правилно.Рено имат най много победи във формула 1 последните 25 години.
  • 10 рено фен

    20 6 Отговор
    Бензинките на рено са железни, нямат чупене, факт!
    Единственият им проблем е, че си текат, но пък по този начин спестявате от смяна на маслото, на мен бившата ми кола, рено ми губеше по 1 л на година от семеринга на коляновия вал, наливах и 1л масло от Куфланд и я карах 7 години, колата още върви без проблеми.
  • 11 Mario

    38 7 Отговор
    Аз имам rx8 и съм горд че притежавам този автомобил.Удоволствие е да се кара,а звукът на двигателят е уникален.Да,не твърдя че е най добрият автомобил но всеки си има вкус.Дреме ми колко харчи.Кеф цена няма.За мен повечето хора които плюят тези коли са тия които завиждът и които нямат възможност да притежават такава кола.И то не защото е много скъпа ами защото след това трябват парички.Ако нямах възможност щях да си купя малолитражка.Но който както си я нареди.За всеки влак си има пътници.

    Коментиран от #18

  • 12 гост

    9 16 Отговор

    До коментар #4 от "Japan Fen":

    Нали са здрави японските коли, сега пък оправдания. Само климатик японски , нищо друго.
  • 13 вИнкелу

    5 6 Отговор
    Те така. Сменяш Ванкелов с вИнкелов и нема грижи. И климатикът ти е японски.
  • 14 Mario

    5 0 Отговор
    Ама много сте забавни вие!

    Коментиран от #15

  • 15 фау ве

    22 1 Отговор

    До коментар #14 от "Mario":

    Да си я караш със здраве, всичко е въпрос на вкус, щом те кефи маздата, това е най-важното.
    Най важното е жената и колата да доставят удоволствие. :)
  • 16 Петър

    6 1 Отговор
    Доколкото виждам на снимката, това не е кош на Мацъда Ер Хикс 8.
  • 17 onq s golfa

    4 0 Отговор
    Ми то и порчето си е с двигател от кустенурка ма няма проблем
  • 18 аммм

    5 3 Отговор

    До коментар #11 от "Mario":

    Ти хубаво и се радваш на RX8-цита,ама явно не си се качвал в E500 :D
    Не казвам че е лоша.Маздата е уникална като замисъл,дизайн,окачване ама да бяха сложили по комерсиален мотор.
  • 19 Драйвър

    6 1 Отговор
    С двигател на Рено не са много популярни,но в Ибей се продават адаптери за монтаж на друг двигател на оригиналната скоростна кутия(защото кутията за разлика от двигателя е много здрава),в Америка са популярни адаптери за двигатели от Evo 7 или GT-R ,а в английския Ибеи има адаптер за фордовите двигатели Z tec(2.0 ili 2.2) от фокус и мондео.Маздата е много хубава но за съжаление Ванкеловите двигатели са пълни боклуци а,по света няма много мазохисти като преждекоментиращия собственик на Rx8 Mario и да смениш калпавия двигател с качествен е добра идея,в Америка 90% от Rx8 са с сменени мотори.
  • 20 Mario

    5 3 Отговор
    Драйвърче,мазохист казвай на друг а не на хора които не познаваш.Карал съм какви ли не коли.С големи мотори от три литра на горе.Е и!?!Ако исках е500 можех фа си купя.И какъв е смисъла да караш rx когато не е ванкел.Ами по добре да си взема някой комерс ако ще е така.А вие философите кадето много приказвате си карайте там колите и не се правете на инженери.Далеч сте от истината за този двигател.Вие искате да си купите някъкъв просто автомобил и само да карате без да подържате.Не става така хора.Всичко се чупи ако няма подръжка.
  • 21 Shmeker

    2 3 Отговор

    До коментар #4 от "Japan Fen":

    Те щот другите мазди на тия години не са в период на полу-разпад и те
  • 22 Хондаджия

    7 0 Отговор
    Както се казва,от японско до японско има разлика,както от немско до немско.Виждал съм с очите си(през 2006-та година) Мазда 323 1,7 чист дизел 1987-ма г до колкото помня на милион и 200 хиляди километра в Сливен,с оригиналния си мотор и все пак маздите правят надеджни автомобили от около 12 г.Ето например,човек който има 2 коли,едната е голф 4 1,6 SR,а другата Митсубиши Каризма(което е холндска сглобка,както и първото поколение на Volvo S40) та човекът казва,че Митсубишито е по-надежно,но с по-скъпа поддръжка.Имам познат който има Хонда Акорд 1,8-98-ма г. и Фолксваген Шаран 1,9 TDI - 115 коня и той също е по-доволен от японския автомобил.Който иска надежна японска си взема Субару,Хонда или Тойота и то модели сглобявани не в Англия,а в Япония или поне Америка.Относно конкретната Мазда,има страхотен дизайн и интересна идея за отваряне на задните врати,а като визия има вид на спортно купе,въпреки че е с 4 врати,което е един голям плюс.Ако бяха монтирали например двулитров турбо мотор,щеше да е по-добре.
  • 23 Някой си

    7 4 Отговор
    Има двигатели като Ванкеловия,Боксера,и други,които са спряни от производство повече от финансова гледна точка,като пример ще дам Боксера който и до днес се слага от някои от най добрите марки автомобили-Субару и Порше! Та Боксера е по добър от обикновения редови освен това е по балансиран и не на последно място се "развърта като Турбо мотор" а не е тромав като обикновения редови атмосферен,спрян е от масово производство защото е по скъп,заема повече място в коша и ограничава радиуса на завиване,тъй че не всичко което вече не се произвежда е по лошо от някой нов модел! Хора четете бре интересувайте се,в днешни времена информацията ни е поднесена на тепсия,само да ви се чете!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Mario

    10 2 Отговор
    Повтарям се ама пак го казвам.За всеки влак си има пътници.Ти харесваш субару той рено,така че всеки си има вкус.А колкото до rx8-цата мога да кажа че е удоволствие да се шофира.Стабилна е,има добри системи за сигурност и има страхоъен дизайн.Може да е 2004 модел но много пъти съм се убеждавал и не само аз че повечето хора и се кефят.Имало е случаи да спра до някои скъпи коли на паркинг и просто виждам как хората се радват на нея а не на audi-to ot 2015 или на някоя друга от тоя тип.Те гледат скромната mazda заштото и след 15 години тя пак ще е Rx8 със страхотния си дизайн.Разберете го това,човешкото око се радва на нещата които не се виждат всеки ден.Ето за това се гордея с колата си и изобщо с марката.
  • 26 Име:

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ярослав Станчев":

    Напиши у гуглето BMW rb swap или BMW 2jz swap и се радвай!