Last news in Fakti

6 Юни, 2017 07:15 3 175 2

Новият модел на TVR с премиера на Goodwood Revival

Новият модел на TVR с премиера на Goodwood Revival - 1

Английският производител с едни от най-красивите и отличителни автомобили - TVR обяви датата на премиерата на новия си модел. Това ще се случи на едно от най-класическите автомобилни събития в страната - Goodwood Revival. Това не е основното събитие, за което сме свикнали да чуваме, а есенната сбирка на пистата в едноименното имение, на която ретро машини за милиони биват карани на лимита на възможностите си от едни от най-известните световни пилоти.

Датата е 8-ми септември, а интересното е, че това ще бъде първата премиера на автомобил на тази култова сбирка, но и 70-годишния юбилей на компанията.

Какво знаем засега за бъдещия модел - предноразположен двигател и задно предаване, над 500 конски сили от 5.0-литровия Coyote V8 на Ford, който е минал през ръцете на Cosworth, тегло от 1200 килограма, което ще бъде достигнато благодарение на използването на много въглеродни влакна и ускорение от 0 до 100 за под 4 секунди с максимална скорост от 320 км/ч.

На първо време ще бъдат пуснати 500 автомобила, като стартовата цена за базова версия ще бъде под 90 хиляди долара.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Айван

    3 2 Отговор
    Хубава е колата...ама бай Иван знае хора в нета дето с техните Лади 1.5 16V за 1000 лв. тунинг ще го изядат тоя TVR
  • 2 dexter

    1 0 Отговор
    TVR е съкращение от Total Vehicle Reliability, ама в кавички ...
    Другото е LOTUS - Lots Of Troubles Usually Serious ...

    Остай ти Англия и кола ...