8 Юни, 2017 10:13 23 419 37

По-луксозни таксита за софиянци

  • такси-
  • kia-
  • optima
По-луксозни таксита за софиянци - 1
Първата серия от 20 луксозни таксита Kia Optima sw са на разположение на клиентите на Yellow Taxi в София. Любопитното е, че цените за тях няма да са различни от стандартните на компанията.По-луксозни таксита за софиянци
Луксозните таксита бяха представени на жълтите павета на площад „Батенберг“. Моделите са оборудвани с редица иновационни системи за сигурност и безопасност, неприсъстващи в досегашните БГ таксита.По-луксозни таксита за софиянци
Освен значително повече комфорт и пространство, новите таксита са оборудван и с LKAS - Система за оставане в лентата на движение, TSR - Сигнализация за наличен трафик и със SLIF - Система за предупреждение за ограничение на скоростта.По-луксозни таксита за софиянци
Новите таксита имат и задължителните за коли от този клас ABS + BAS, ESC - Система за електронен контрол на окачването, VSM - Система за цялостно управление на стабилността на автомобила и др.По-луксозни таксита за софиянци

Автомобилите Kia са от модела Optima SW и са оборудвани с бензинови двигатели 2.0i CVVL. Мощността на тези агрегати е 163 конски сили, а още нещо любопитно е, че моторите работят съвместно с шестстепенни автоматични скоростни кутии.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МДАМ

    40 4 Отговор
    Има вариант и Optima само на газ, което щеше да е по удачен вариант за такси.

    Коментиран от #2

  • 2 Шишо

    41 4 Отговор

    До коментар #1 от "МДАМ":

    Най-вероятно за съжеление ще станат метанки, дето след 2-3 години ще вият, щракат и блъскат. То все пак си трябва и грижа за колата.

    Коментиран от #16

  • 3 Гост

    61 2 Отговор
    И сега тъпите ще ги изплащат на 60000 лв. на Йелоу лизинг !!!! Докато има овце - ще има и касапи !!!!!
  • 4 смях

    54 1 Отговор
    163 коня бензин за градско - чудесна идея. Иначе ако не изключат всички системи за следене на ленти, трафик, и превишена скорост, това само ще им пищи на бакшишите.
  • 5 НЕЕ

    45 4 Отговор
    Нек'ва скрита реклама на нескафе.
  • 6 TIM

    38 5 Отговор
    Браво на ТИМ, след като владее цяла Варна и част от Бургас и Софиянци се изтрепаха сега започва и със София. Следващото ще е летище София, да ви е честито Софиянци.

    Коментиран от #14, #28

  • 7 СLS 320 CDI

    27 32 Отговор
    НЕ на такситата! Не ги ползвайте! Нека няма кой да возят! Тия са пълни измамници!

    Коментиран от #30

  • 8 ПЧД

    33 9 Отговор
    E какво? Йелоу са с най-нисък процент на индианци-шофьори. И най-човешки карат - бързо и нагло- само ако ги помолиш изрично и кажеш, че бързаш. И сметката е най-адекватна, винаги по-ниска от ОК, едно евро и т.н.
    Фирмата е стабиуна.

    Коментиран от #9, #13, #36

  • 9 ГоУст

    24 2 Отговор

    До коментар #8 от "ПЧД":

    Съгласен съм с мнението.
    ОК-ките доста западнаха..
  • 10 Къртев

    5 32 Отговор
    Това е то и таксита нови и трамваи, автобуси. Браво на Фандъкова!

    Коментиран от #11

  • 11 нищо

    20 1 Отговор

    До коментар #10 от "Къртев":

    А тя какво общо има?
  • 12 той

    38 0 Отговор
    Мутрите правят пари,шофьорите го духат,а народа се кефи.
  • 13 Бакшо

    32 0 Отговор

    До коментар #8 от "ПЧД":

    Стара ти е информацията за братята в Уелоу ! Тия скакалци само си сменят фирмите , и ходят там където има за момента най-много работа, опоскват и разрушават всичко , и след тях трева не никне ! Първо изгоряха Експрес-а , после ОК-я , сега любимците на БХК са във Уелоу - такси , и вече има доста оплаквания от помпи и лошо отношение ! Тоя бизнес си е живо занаятчийство , и корпоративния модел който се опитват да налагат олигарсите не върви в сферата на услугите , част от която са и такситата . Истината е в мобилните приложения с рейтингова система , където отговорността пада върху самия шофьор , и начина му на работа определя печалбата му , а не мръсните пари на разни червени робовладелци-олигарси !
  • 14 ХАСАН

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "TIM":

    Щом си вярваш си супер наивен!!! Първо мисли, после пиши!!!

    Коментиран от #15

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 ЦСКА ВЪВ В ГРУПА ВИНОВЕН Е ЛУПИ

    13 3 Отговор

    До коментар #2 от "Шишо":

    Колите могат да работят само на газ,като единят цилиндър е на бензин,не че няма да се намерят умници дето да сложат и метанова уредба,и след година ще викат олеле,но тази кола е лудост да я изплащаш,по 300 лева на седмица за период от 6 години,добре ли е,а и арендата ще е около 38-42 лв на смяна,и отделно поне 14-15 газ разход,с една дума като ти дойде смяната и завъртиш ключа си минус около 80 лв,ЕКСТРА!!!
  • 17 калитко

    8 0 Отговор
    Най обичам да съм роб.
  • 18 гост

    15 12 Отговор
    У Италия са с Фиат за 20х.лв, а у нас с Кия за 60х.лв. Еха, много хитро. Аз не съм се качвал е техническо изправно такси през последните години. Все ще тропа, хлопа, бучи, я съединител буксува, я гумите му износени, я ще е като обор вътре.
    На този фон забраниха достъпа на Юбер за България.

    Коментиран от #21

  • 19 Гост

    21 0 Отговор
    KIA....колата на ченгетата и таксиджийте..... :D Новият девиз на карката за българския пазар трябва да бъде "Купи си КИА и бъди гъст с таксиджийте и куките" :D
  • 20 koko

    10 13 Отговор
    Искам UBER не мизерните им таксита
  • 21 Виц

    7 2 Отговор

    До коментар #18 от "гост":

    Май не си бил в Италия?
  • 22 mechka

    10 2 Отговор
    Само където тази кола струва в Киа 40-50хил а таксиметровите шофьори с рентите я плащат над 100 000хил.После защо са скъпи такситата.
  • 23 Вълчан

    10 6 Отговор
    Онзи ден си поръчах такси от тези измекяри.Доиде абсолютна барака без климатик и нацапана с кафе отвсякъде.И аз съм тръгнал на сватба.Звъня на телефона им и ги питам как може такива стари и раздрънкани коли да карат клиенти.Оная ми вика ако искаш пусни жалба все ни е едно....Никога няма да се кача вече при тях.Не че ще обеднеят ама поне ще си наежа самочувствието.
  • 24 Бакшиш

    24 2 Отговор
    Хубави и големи коли, наблъскани с много екстри и най- важното - не подходящи за таксита. Не знам кой луд, би дал повече 30хил. за кола, която ще бъде такси ? А кога ще ги избиват тези пари, изобщо не ми се мисли ? А колко ще се ръсят за поддръжка и колко ще си скубят косите, тези които ги карат, пък тотално не искам и да става на въпрос. Не казвам, всички таксита да са дачии за по 7- 10 хиляди, но предвид това колко много се карат, трябва са се мисли кое ще е по ренатиблно. Тези коли няма да издържат 15 години като таксита, особено ако се карат на метан. За такси екстрите които трябва да има са ABS, 4 ел. стъкла, климатик и една прилична аудиосистема. Всичко над тях е просто излишна гъзария а под тях си е .... дачия.

    Коментиран от #25

  • 25 Пътник

    2 15 Отговор

    До коментар #24 от "Бакшиш":

    Абе ти верно си бакшиш. Нас клиентите ни интересува да се возим в хубави коли така че това е добра новина :)

    Коментиран от #26, #35

  • 26 Бакшиш

    17 1 Отговор

    До коментар #25 от "Пътник":

    Вие хубаво искате да се возите в хубави коли , ама тези дето са ги купили, ги ремонтират само когато почнат тотално да не вървят и то ремонта е с части дето ..... карат по няколко седмици. Таксиметровия автомобил трябва да е доказано здрав и с евтини части, за да може редовно да се ремонтира. Бизнеса ни е такъв че не се изкарват толкова много пари и винаги скъпите ремонти се отлагат до последно. Затова после се оплаквате че колата скърцала, тропала, бучала и имала неугледен вид. Не случайно изброих, какво трябва задължително да има като екстри един таксиметров автомобил, така че да е комфортен за клиента. LKAS, VSM, TSR и SLIF са екстри които не са нужни на клиента а в повечето случай и на шофьора.
  • 27 Шофьор на такси

    3 7 Отговор
    Най добрите автомобили за такси 🚖 honda u Toyota хибридни всичко друго е бидон
  • 28 Вис

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "TIM":

    Всъщност ТИМ вече държат летището ...
  • 29 Той

    9 1 Отговор
    Нямат изплащане ще им се изредят докато ги потрошат и ще ги приберат да търсят балъци които да довършат лизинга това е
    Тук чета коментари предимно на лаици и клиентове които искат хубаво но не са готови да платят абе думи нямам
    Тези коли не са подходящи но далаверка да има карай
    Ходете поработете пък коментирайте от страни е различно повярвайте всеки си драпа черджето но пътя е друг интересно що ли не го променят начина на работа в този бранш е лесно
    Депозираш. 10000лв в общината която ти фава лиценз и разрешително купуваш си нова кола в категория и таботиш при проблем спор ДАЙ и ако е наистина гориш с депозита и без работа в сектора става нали ама не искат щото се лапа много за това че видиш ли работа ти осигуряват е това е пътя другото са все измамни схеми като всичко в БГ за съжаление
  • 30 Някой Незнаен

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "СLS 320 CDI":

    Някой на сила ли те кара да ползваш такси???
  • 31 Манчо

    16 2 Отговор
    Няма кво да говорим , тъпи говеда ще има винаги! Крайна цена - 98000 лв а и гледат нагло и със самочуствие , все едно майбах са придобили наследствено ! Истината е , че са бели роби и така ще са винаги!
  • 32 Никола

    5 0 Отговор
    Има корейска версия само на газ без възможност за бензин . В Корея се продава само за таксита и служебни дейности, иначе не е достъпна, защото цената е преференциална . Тук има една фирма вкарва такива употребявани от Корея все по на 24хил.км. -хахахаха , явно някоя нула е изпаднала в превода .
  • 33 123

    6 3 Отговор
    В тая платена реклама на КИА само няма информация, тези шлепове с двигател 163 коня и автоматик, колко са им СО2 и другите вредни емисии. ***
    Да са им честити на софиянци новите замърсители на града....
  • 34 Малък кон

    3 0 Отговор
    Малии 163 коня за градско такси ...за къв чеп ? За градско такси трябва да е поне хибрид ..
  • 35 Алекс

    4 0 Отговор

    До коментар #25 от "Пътник":

    Вие клиентите искате да се возите на хубави коли , но тарифите какви са? Това никой не пита. На такива тарифи в нито една европейска държава няма да ви пуснат да хванете дръжката на вратата,камо ли да ви возят .А тук скоро ще поискате "бакшишите" да ви носят и до входа на жилището ви на гръб.
  • 36 Алекс

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "ПЧД":

    Нещо си в грешка. Обиколи из индианските гета да видиш колко коли на Йелоу са паркирани пред портите им.А където работи "индианец" значи има някаква далавера. Само дето нито една държавна институция не смее да направи обстойна проверка на трите големи софийски фирми.
  • 37 Шишо-бакшишо

    0 1 Отговор
    Епа шопите да не са с 4 чифта м.де ....Ний в Горно чукурли кво да умиргаме ли.