12 Юни, 2017 13:37 72 501 63

Как да продадем колата си бързо и изгодно

  • продажба-
  • автомобил-
  • втора употреба-
  • mobile.bg
Как да продадем колата си бързо и изгодно - 1

Продажбата на автомобил втора употреба е дело, близко до изкуството. При достатъчно желание, човек може да продаде и най-голямата таратайка. За целта обаче трябва да спазва няколко неписани правила. Основно от тях е цената да отговаря на това, което предлагате. А за да определите точната цена, просто трябва видите в мобилето как се продават подобните на вашия автомобили и да определите сума, попадаща в т.нар. "златна среда". След като пуснете обява, лесно можете да коригирате цената в зависимост от търсенето. Знайте, че прекалено високата и прекалено ниска цена отблъскват потенциалните купувачи.

Основно правило след продажба
Най-важното е, след като се стигне до сделка, да продадете автомобила с договор за покупко-продажба, след което да го свалите от отчет в данъчната служба. По този начин ще избегнете страхотни главоболия от получаването на чужди глоби и плащане на данък, на автомобил, който вече не притежавате.

Принципен момент
Не продавайте автомобила си на близък човек. Ако се решите на такава стъпка, губите от цената и рискувате усложняване на отношенията в бъдеще. Във всеки автомобил "втора ръка" се крият дефекти, за които дори и вие самите не знаете. Ако подобни проблеми се появят в колата ви, след като сте я продали на близък човек, има вероятност да ви обвини, че сте скрили от него въпросния проблем.

Снимка на арматурното таблоКак да продадем колата си бързо и изгодно

Ако искате да покажете малкия пробег на своя автомобил, непременно направете снимка отблизо на километража. За всеки нормален купувач е ясно, че километражите у нас се манипулират, но въпреки това ако пробегът на колата ви е малък, не пропускайте да го покажете. Има доказа психологически ефект.

Не продавайте на прекупвачи
Не са малко онези професионални търговци, които купуват употребявани коли от България, пооправят ги и ги препродават. Има опасност такива хора да изкарат колата ви пълен боклук и да я купят за жълти стотинки.

Рекламирайте на правилното мястоКак да продадем колата си бързо и изгодно

Лист хартия с надпис "Продава се" и телефонен номер, залепен на стъклото на автомобила, отдавна не върши работа - особено ако няма цена на него. Пуснете обявата си в най-популярния сайт за продажба на автомобили и не я дублирайте в по-малките. Така ефектът ще е най-голям. Всеки, който влиза в малките сайтове за обяви, няма как да не посети най-популярния. Автомобили от по-екзотичните и непопулярни марки могат да се дублират единствено във форумите на съответните марки. Внимавайте обаче какво публикувате там, защото доста от потребителите знаят повече за автомобила, който продавате, дори и от самия вас.

Снимки
Задължително в днешно време е обявата да съдържа снимки на автомобила. Знайте, че обяви без снимков материал много често директно се пропускат от потребителите. Снимайте автомобила от всички страни, а вътре обърнете внимание на екстрите.Трябва ли да се снима и показва двигателят в обявата? Да, но само ако е чист, но не мит. С други думи ако е прашен и неомаслен е задължително да направите снимка. Принципно маскирането на дефекти не е във ваша полза. Ако има такива - показвайте ги. Ще си спестите време и нерви. Що се отнася до описанието, то трябва да е кратко, ясно и точно. Избягвайте шаблони като "уникат", "палиш и караш", "карана от пенсионер" и т.н.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    28 26 Отговор
    Аз лично търся кола за която не са полагани особени грижи- ако я ожуля, или не дай си боже блъсна- да не ме е яд.
    Още повече че ако е много добре поддържана тогава собственика значи я е обичал и няма да ми е приятно да я взема

    Коментиран от #25, #45, #46, #47, #59, #60

  • 2 Гост

    34 7 Отговор
    Защо да не дублирам обявата?

    Коментиран от #6, #13, #18

  • 3 Джон Смит

    23 6 Отговор
    Много хубава статия, НО колко ще обърнат внимание!? Има обяви повече инфо. по тел. и почни никава информация. Въобще не ги гледам!
  • 4 ОЩР

    15 18 Отговор
    ГлуПоСти
  • 5 Марто

    18 13 Отговор
    Супер статийка!
  • 6 Ицо

    6 24 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Пише защо. Аз ако видя една обява в 10 сайта, веднага си мисля, че на колата и има нещо.
  • 7 Темида

    25 8 Отговор
    Следвайте съвета за да гледате за колко се продават в мобилето коли като вашата и ще свършите като юнаците които продават 2те Mazda MX5 (червена с две ленти и синята загрозената).......да ме разберете на кратко, за парите които искат на MX5 От 92г може да си вземете BMW Z4 от 2004......без коментар.
  • 8 mitko

    21 12 Отговор
    Продавам коли от 1990 година преди пусках обяви в 24 4аса и труд сега със саитовете е много по лесн и една обява, ако р вип тя автомати4но излиза в още няколко саита
  • 9 BILL

    116 6 Отговор
    Проблем не е да си продам старата кола. Проблем ми е как да си купя нова.
  • 10 mitko

    7 23 Отговор
    докарвах,коли от белгия, след това от германя първо беше лади 5 7 самари, полонези след това опели регати арженти и т.н. сега каквото харесш прекалено много коли ,на един познат сам му докарл 4 от жси4ки е доволен просто някои му остариаха и които трси кола да си вземе някои които разбира или да си я провери сервиз все пак не малко пари се дават
  • 11 mitko

    10 9 Отговор
    Извинявам се за правописа и на вси4ки предлагащи и тарсещи успех
  • 12 горубляне скул

    31 10 Отговор
    "Всеки, който влиза в малките сайтове за обяви, няма как да не посети най-популярния. "
    Това е подъл съвет ха ха ха знаейки, факти.бг с кой сайт за продажби на коли е свързан хаха Не се прави така аматьори! И другите сайтове, като cars.bg напр. имат предимства. ;)
    Истината е че масовия балък иска колата му да е на 111 до 159 хил да е Уникат и да сяда и да кара ;)))
    Никой не се интересува и не вярва на откровенни обяви с много текст, снимки, ама не от ония "гаровски разкази", ами истинска история на колата. Затова не си правете труда, пуснете 2-3 снимки направрени от балкона със смартфона, пишете първи собственик и 130 хил., нов внос и се е продала докато прочетете тоя "съвет" ;)
  • 13 Ван Ко

    14 4 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    За да не те изловят ве хаха Пълно е с обяви в единия сайт написал на 100 хил в другия на150 хил и т.н. Иначе то ясно искат само в мобилетонда ги пускаш щот техен сайта хаха
  • 14 жаргон

    27 7 Отговор
    Задължително е обявата да е с ГЛАВНИ БУКВИ ! ! ! Къси изречения ! ! ! Като изреченията да завършват с три удивителни с интервали между тях ! ! !
  • 15 гост

    49 5 Отговор
    Няма точна рецепта. Има основни правила. Поне 5,6 снимки с хубаво качество от всички страни и интериор. Изброяване на забележки, ако има. Честност и почтенност без значение дали е познат или непознат, ако е свестен човек ще го оцени. Без да се кълнете в гаранции и качество на елементите, все пак не сте ги правили вие. На стара кола е ясно, че са сменяни части, не правете глупаци купувачите. Не си мислете, че ще си вземете дадените пари. Ако сте купили колата за 2500лв, дали сте за належащи ремонти 1000лв, няма как да й искате 3500лв, някои го правят и са смешни.
  • 16 Джамбазки

    32 4 Отговор
    А ако искате да не се продаде, използвайте:
    УНИКУМ!!!
    ПАЛИШ И КАРАШ!
    ДОКАРАНА НА САМОХОД!
    РЕАЛНИ КИЛОМЕТРИ!
    СЕРВИЗНА КНИЖКА!!! (вътре последният печат да е от преди 8 години)
    Накрая спомени и нещо за сняг само по далечните високи върхове и темподобен булш.т.
  • 17 гост

    23 5 Отговор
    Когато видя обява ,че е на 111 111 км. не я гледам

    Коментиран от #52

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Не продавайте на прекупвачи

    40 13 Отговор
    Не продавайте на прекупвачи - златен съвет! Това са смачкани от живота аутсайдери, които за печалба от 200-500лв мамят и лъжат обикновения човек. Ще ги познаете, че идват от някое затънтено място (габрово перник пазарджик хасково карлово) с 1 кола и вътре 4-5 маймуни, обикновено взимат с тях по някоя жена с малко дете да ви притъпят вниманието и започват театъра - тук що е драсната, там що е натисната, скачат върху калниците и викат амортисьорите са омекнали, гумите им били стари и прочие глупости. Предпочитани коли от търгашите са немски марки (ауди бмв мерцедес) и джипове. Като стигнете до прехвърляне настояват колата да се пише на жената с малкото дете, която обикновено не е женена за търгаша, а живеят на семейни начала. Как да познаете търгаша, ако купувате кола - обикновено не сменят регистрационния номер, ако е купена от друга област личи веднага. В обявата цената е винаги огромна, с всевъзможни клишета и глупости - уникат за ценители и т.н. Склонни са на бартер, но на още по голяма цена. Така че очите на четири и умната

    Коментиран от #22

  • 20 124

    10 16 Отговор
    "Не продавайте автомобила си на близък човек." хаха... един много близък роднина ми продава W210 250td без абсолютно никакви проблеми, скоро е сменяно турбото, абе като чисто нова е... а цената е колкото турбото и. Ако се пусне в мобилето цената и ще е поне 6 бона
  • 21 Air Wolf

    46 9 Отговор
    Най-гнусните и противни "търговци", това са автоджамбазите.

    Не съм видял автоджамбазин да спи в хотел или поне в пансион, нито пък да хапва по капанчетата или да си купи кафе и Кока Кола от некоя бензиностанция. Спестяват.... Даже си носят туби с изгоряло олио, за да не зареждат по пътя, и след тях цялата магистрала вони на бира-скара. За домашните сандвичи с кучешка радост и лук да не говорим.

    Само като ги видиш и са ти ясни - къси ватени гащи, изгорял на потник, горнище ADIBAS и обут с мрежени обувки от 4 лв., или още по-противно - бос, с изтъркани изкривени джапанки, и кирливите му пръсти мърдат долу...гнус ! И остра смрад на пот. И как да е другояче, след като не се къпят и спят по микробусите.

    Ама иначе ви убеждават как са най-отворените, най-светнатите, най-големите тарикати, най-честните, най-умните и т.н.
    Не знам дали осъзнават, че половината от колите им ще останат вечно техни и един ден ще заминат за скрап.
  • 22 Pernik

    15 25 Отговор

    До коментар #19 от "Не продавайте на прекупвачи":

    Затънтено място-Перник??? Ти да не си от Париж бе господин разбирач. Явно си си продал коптора на тумба цигани за желязо и сега даващ съвети.

    Коментиран от #23

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Борис

    1 14 Отговор
    Трябва и отписване от кат

    Коментиран от #30

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 ГОЛФ 2

    8 9 Отговор
    Продавам Фолф 2 1.3 карбуратор , на газ . В перфекно техническо състояние . Отвън има дребни забележки (ако ги забележите) , на реални 290000км. и в абсолютно оригинален вид .
    Цена само за ценители : 3500евро :)

    Коментиран от #27

  • 27 ГОЛФ 2

    15 4 Отговор

    До коментар #26 от "ГОЛФ 2":

    Ако има интерес и ще го измия , та да се види реалния цвят ;)
  • 28 onq s konq

    21 14 Отговор
    Ас лично съм спазил всичко това и дори сам снимал аспуха на беенвето че нема сажди ама нещо не ми верват!!!!Километража също го снимах че е на 120 000 километра ама те ме питат що свети инспакшън и червена лейка .....па ходи им обясняваи че колата е перфекна !!! И така вече три години си я продавам ама явно не съм уцелил цената!!!Верно че е 92-ри набор ама се пак си е беенве и за 5000лева кво толко искат????Просто маи хората не разбират от коли!!!

    Коментиран от #34, #42

  • 29 Торбалан

    10 5 Отговор

    До коментар #25 от "До морската болест":

    Май баба ти е от Поровец!
  • 30 Пендара

    11 11 Отговор

    До коментар #24 от "Борис":

    Няма такова нещо, живееш в миналото приятел. Вече дори и в данъчното не е нужно да се ходи, всичко става по електронен път!
  • 31 БАВАРЕЦА

    7 23 Отговор
    Проблема ми не е как да си продам старото бмв 850 CSI с пробег 2000км съхранявано в топъл гараж а какво да е новото ! Таа в момента се чудя между новата М4-ка или да изчакам маКло да пуснат новата 8ма серия - това е въпроса !!!!! Или да рискуваm с PORSCHE 911 TURBO S 2017 ?мОЛЯ ПОМАГАЙТЕ !!!!!!!!!

    Коментиран от #41

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 дсему

    2 4 Отговор

    До коментар #28 от "onq s konq":

    ДО ОНЯ С КОНЯ:научи се как се пише първо лице единствено число ;)
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 GTE

    5 1 Отговор
    Повечето продавачи искат да продат кола на 6 години и на над 200 000 км за околи 80% от началната и цена, т.е. да направят удар за сметка на някой баламурник.
    Повечето купувачи пък търсят кола до 3 година на не повече от 15 000 км за под 40% от първоначалната и цена, т.е. подарък.
    Реалността е друга обаче колата над 6 години струва около 30 - 40% от цената си, а тази на 3 години струва на 70 - 80 % от цената си, като нова.
  • 37 Krasi

    7 2 Отговор
    Пичове,от 2002 в Рим продавам коли,та до днес.Нямам коментар,всичко съм преживял и много видял от това което пише,само да знаете че 90%от колите са"пипнати"
  • 38 Климията

    3 5 Отговор
    До Оня с коня- като взема една климия и ще ти дойде акъла многознайко как се пише беенве или бе ем ве.и чак коментари прави

    Коментиран от #53

  • 39 Моделатор

    5 4 Отговор
    До оня с като на скопения кон. Или повтаряш 3,4,5,6,7 клас или не правиш коментари.ще бъдеш блокиран автоматично. Ще почнеш да пишеш правилно .
    Ти или си тъп, или си алергичен .

    Коментиран от #50

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Дедо ви

    4 1 Отговор

    До коментар #31 от "БАВАРЕЦА":

    Купи си самолет, може и два. И се надбягвай с него по изтърбушените пътища на оциганената родина. Ще си най-великия....
  • 42 Dom Pérignon

    6 1 Отговор

    До коментар #28 от "onq s konq":

    Конския написа : Ас лично сам си снимал аспуха...

    Мчи дай да го видим бе, конски, разтвори ли го хубаво докато го снимаше ?
    Току виж ти излязъл късмета, некой надарен ром да те прошомполира по любов.

    Аре, постни снимката, нема срамно... :-))
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Колело

    1 2 Отговор
    Задължително в обявата се поставят златните думи: УНИКАТ, КАТО НОВА, САМО НА, КАРАНА ОТ ДЯДО/ЖЕНА, ОБСЛУЖЕНА.
    Така си сигурен, че 100% ще я продадеш.
    А и километража задължително под 200 000 км без значение на колко години е!
  • 45 търсиш ли още

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    търсиш ли още кола аз продавам волво което отговаря на изискванията ти
  • 46 търсиш ли още

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    търсиш ли още кола аз продавам волво което отговаря на изискванията ти
  • 47 Ауди 90?

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Ауди 90 искаш ли
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Димитър

    4 0 Отговор
    Ако въпросните 'търговци' са облечени с анцузи, "кожено" яке и по джапанки(с чорапи), или в най-добрият случай маратонки, пали и бягай надалеч. Такива са гъби отровни. :-D
    И тениската му над пъпа, шкембака му увиснал
  • 50 А Б В

    0 0 Отговор

    До коментар #39 от "Моделатор":

    Присмял се хърбел на щърбел!
  • 51 Опел астра

    0 0 Отговор
    Продавам опел астра газ -бензин 75к.н
    93г. Всичко платено.няма забележки
    Задължително прехвърляне .900 лв е цената .
    Тези който се интересуват да позванят на тел 0892952816
  • 52 nikола

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "гост":

    обяви с 11111 пуска една фирма , която ги мързи да си оправят колите и освен това не им дреме за кпометрите каквото пише те не гарантират затова така ги пускат
  • 53 Хасан

    1 0 Отговор

    До коментар #38 от "Климията":

    BMW се пише само така ние го пишем БМВ , някой го пишат
    бием дабъл ю , сигурно щото бият два пъти
  • 54 Христо

    1 0 Отговор
    Продавам Мазда CX - 7 - дизел, година на производство 2011 г. Купена нова от Мазда BG. Оборудвана е с всички екстри, на 180 000 км е и е карана само от мен - единственият собственик. Съхранявана е в закрит подземен паркинг и е в перфектно състояние. тел.: 0898 680625
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Аврам

    0 0 Отговор
    е как ша дадеш за тоз боклук Ауди на 200.000км и нагоре 170.500 пари??Тоз луд ли е? Ами ела дати продам моя мерцедес 200В-2009год. с нови гуми.спирачки.автоматик.сменено масло и филтри на аутомата .Ами дай ми 8.500лв. и се радвай.Автомобила Ми е на 135.000км.Ще ходя в USA за неопределено време.Кат не сле 2-4 календара се яхвам пак.
  • 57 Dr Kate Adams

    0 1 Отговор
    Здравейте всички.

    Казвам се д-р Кейт Адамс, аз съм Phrenologist в университетските болници Bristol NHS Foundation Trust. Нашата болница е специализирана в хирургия на бъбреците и ние също се занимаваме с закупуване и трансплантация на бъбреци с жив съответен донор. Намираме се в Дубай, Турция, САЩ, Малайзия. Ако се интересувате от продажба или закупуване на бъбрек, моля, не се колебайте да се свържете с нас по имейл: [email protected]

    Моето отношение

    Д-р Кейт Адамс

    Телефонен номер: +2348146161694

    drkateadamsblog.wordpress.com
  • 58 Dr Kate Adams

    0 1 Отговор
    Здравейте всички.

    Казвам се д-р Кейт Адамс, аз съм Phrenologist в университетските болници Bristol NHS Foundation Trust. Нашата болница е специализирана в хирургия на бъбреците и ние също се занимаваме с закупуване и трансплантация на бъбреци с жив съответен донор. Намираме се в Дубай, Турция, САЩ, Малайзия. Ако се интересувате от продажба или закупуване на бъбрек, моля, не се колебайте да се свържете с нас по имейл: [email protected]

    Моето отношение

    Д-р Кейт Адамс

    Телефонен номер: +2348146161694

    drkateadamsblog.wordpress.com
  • 59 Мирослав

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Лада 2107 се продава отлично състояние в д.дъбник тел 0886111298
  • 60 Иринка

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    продавам жигули само на реални 46000км. в гараж производство 1980г. С много нови части. Кара се от инвалид само няколко месеца през годината
  • 61 Roussel Marion

    0 0 Отговор
    Здравейте,
    За всички ваши нужди от бърз заем, независимо от сумата, свържете се с нас и ще бъдете удовлетворени без протокол и в кратък срок
    Имейл: [email protected]
    сърдечно
  • 62 Roussel Marion

    0 0 Отговор
    Здравейте,
    За всички ваши нужди от бърз заем, независимо от сумата, свържете се с нас и ще бъдете удовлетворени без протокол и в кратък срок
    Имейл: [email protected]
    сърдечно
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.