20 Юни, 2017 11:00 17 017 20

Чудовищно проходими УАЗ-ки

  • уаз-
  • верижни машини-
  • проходимост-
  • джипове
Чудовищно проходими УАЗ-ки - 1

Когато стане дума за всъдеходите на УАЗ, всеки запознат с темата ги свързва с отличната им проходимост в труднодостъпни терени. В необятната руска шир обаче такива местности има в изобилие, а често се налага превозни средства да преминават през още по-недостъпни местности. Именно за подобни цели са създадени двете УАЗ-ки, които ви показваме.

Чудовищно проходими УАЗ-ки
УАЗ 452 Ветлуга

Любопитното е, че и двете чудовищно проходими УАЗ-ки са оборудвани с вериги. Първата е направена на базата на УАЗ-469 и се използва доста често за буксир при различни офроуд състезания. Втората е още по-впечатляваща, защото освен с вериги е снабдена и с витло. Тя може да плава във водни басейни със скорост от 5 км/ч. Амфибията УАЗ 452 се нарича Ветлуга и се произвежда ако не в промишлени, то в достатъчно крупни серии.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    41 120 Отговор
    Айде пак доза руска пропаганда! "Чудовищно проходими " - смях в залата! Айде русофили слагайте ми минуси колкото си искате. Само ще ви попитам като са толкова добри тези уазки ,да сте видяли уазка да победи в някое престижно офроуд състезание или рали маратон?

    Коментиран от #2

  • 2 nenenene

    96 23 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    незнам , обаче руски КАМАЗИ редовно побеждават в рали дакар.А ти си купи чушкопек.

    Коментиран от #20

  • 3 Стоян

    63 11 Отговор
    Колко са проходими УАЗ-ките е видно от първите произведени - качили са се на първенеца на Кавказ / и Европа/ - Елбрус / над 5000 м/, за други такива машини - не съм чувал, тука не става въпрос за състезателност , а за проходимост .Тази зима имаше голям сняг - верно по едно време беше такъв снега , че и УАЗ не върши работа , но в по-голямата част на зимата разчитахме на съседите на село , които имат такива машини - другите сгънаха. Да поясня - не включвам скъпия Мерцедес Г - клас , Нисан Патрол , който си е рядкост у нас, Ланд Круизер 200 - също доста скъп и рядкост...

    Коментиран от #13, #15

  • 4 минусоСлагач

    48 11 Отговор
    Стоенчо,тролчето дето обича да му слагат минуси не знае що е проходимост.То просто тук изпълнява служебните си поръчения.
  • 5 Kcaniba

    29 59 Отговор
    В рали Дакар , на Камаза,само името Камаз е руско,нищо друго...

    Коментиран от #6, #7

  • 6 Различен

    63 10 Отговор

    До коментар #5 от "Kcaniba":

    То и на Аи фона само името му е американско. Всичко друго е китайски, както и на трошляка на който пишеш!
  • 7 Random

    50 12 Отговор

    До коментар #5 от "Kcaniba":

    Двигателя е руски, кабината е руска, рамата е руски дизайн.
    Кое не му е руско?

    Коментиран от #9

  • 8 спортиста

    26 7 Отговор
    Непрекъснато го усъвършенстват(камаза) и през годините са минавали и на много вносни части,после пак са слагали руски (мотори) .Като например субару в ралишампионата-влиза в английска специализирана работилница,и като излезе само емблемата е оригинална.
    http://www.auto-press.net/a:%D0%90%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%BE%D0%BC%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0_%D0%BD%D0%B0_%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D0%BD_%D0%B1%D0%BE%D0%B3%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%80____%D0%9A%D0%B0%D0%BC%D0%90%D0%97_4326_9_%D0%B7%D0%B0_%D0%94%D0%B0%D0%BA%D0%B0%D1%80_2011_%D0%B0
  • 9 750i

    29 7 Отговор

    До коментар #7 от "Random":

    Двигателя вече е Либхер,но има една по-важна част,която е руска,шофьора!
  • 10 някой

    23 9 Отговор
    Не знам на какво се дължи, всъщност се досещам, но защо при българите има много хора, които като чуят руско и се хващат за кобура! Действа им като червено на бик! То верно, че руснаците са окупирали червения цвят, но това не ги оправдава- биците, де!

    Коментиран от #11

  • 11 onq s konq

    10 27 Отговор

    До коментар #10 от "някой":

    Щом не знаеш защо преобладаващата част от българите мразят Русия защото е наследница на СССР,значи НЕ ИСКАШ ДА ГО ЗНАЕШ.

    Коментиран от #14

  • 12 6666

    8 20 Отговор
    Каква чудовищтна уазка виждате.На старото купе монтирали два листа ламарина разкроена на две на три с остри ръбове , закичени с два външни фара.Удължили назад каросерията ,и хоп стегнали едно бризентче.Ама тя се използва за боксир при състезания и за изкачване планински местности през зимата.Да те пази господ ,да не те качът в задната част през зимата ,наистина ще видите чудеса.
  • 13 Пазарен Либерализатор

    15 24 Отговор

    До коментар #3 от "Стоян":

    Нисан Патрол хич не е рядкост и е в ПЪТИ по-проходим от буханките и УАЗ-ката, и то стоков, ако е лифтнат и с пипнато окачване е почти луноход. Споменатите руски котери са сравнително проходими и изключително трошливи и са лишени от елементарен комфорт и ергономия. Единственото им предимство е че са евтини.
  • 14 гост

    20 9 Отговор

    До коментар #11 от "onq s konq":

    "Щом не знаеш защо преобладаващата част от българите мразят Русия"
    Да не би да имаш завещан ибрик от прапрадядо ти и да се надяваш да се възстанови "турското присъствие", че да се пласираш като наследствен ибрикчия? ...е, няма как "преобладаващата част" да са имали вашата професия, така че мълчи си и се надявай.
    Между другото, гледам, че все пак си упражняваш професията. Какво? Не ти ли плащат достатъчно?
  • 15 Гост

    8 16 Отговор

    До коментар #3 от "Стоян":

    Ееееййййй Стоенчо ,да ти кажа на теб и другите не съм платен трол правете разлика ! Това че ви казвам истината в очите не означава че съм трол нали? Аз не те питах къде се била покатерила уазката ,а те попитах за победа в някое престижно офроуд състезание или рали маратон и да поясня уазката не е Камаз нали ? Ама то и състезателния Камаз няма нищо общо с обикновения камион Камаз. Освен състезанията ловците и горските на какви джипове разчитат? И най бедните карат Нива или Витара .
  • 16 Руски тролак

    13 25 Отговор
    Разни кухи русофили ми обясняват за някаква скрападжийка , ми купете си Уазка бре ,ний гламасаците ще си караме немските коли.

    Коментиран от #17

  • 17 Гост

    16 8 Отговор

    До коментар #16 от "Руски тролак":

    Карай си ги.
    Никой не те е спрял.
    Само да не плюеш после по руското.

    Коментиран от #19

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 ВАГ

    3 1 Отговор

    До коментар #17 от "Гост":

    Никой не плюе ,за умрелите или добро или нищо.
  • 20 Ибрикчията

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "nenenene":

    Знам че Камазите побеждават но защо нито един тираджия не кара Камаз а нещо западно явно Камазът дето побеждава не е точно Камаз.....