20 Юни, 2017 13:00 10 155 8

Банкрут за Takata заради дефектните еърбегове

  • takata-
  • въздушни възглавници-
  • банкрут
Банкрут за Takata заради дефектните еърбегове - 1

Световните медии съобщиха, че съвсем скоро компанията Takata ще обяви банкрут. Ако банкрутът се случи, то това ще е най-големия финансов крах в Япония от Втората световна война насам. Според японското издание Nikkei, решението за това, дали компанията ще банкрутира ще бъде взето до края на месеца.

Към момента от компанията, нито потвърждават, нито отричат появилите се слухове. В официалното изявление на Takata се казва само, че до сега не е взето никакво решение. Заради появилата се информация обаче японската фондова борса спря търговията са акции на Takata до изясняване на случая.

Ще припомним, че Takata се озова в центъра на скандал, когато стана ясно, че произвежданите от компанията въздушни възглавници не са безопасни. Вследствие на дефектните еърбегове са регистрирани 17 смъртни случая, а заради обвиненията Takata трябва да замени 100 млн. дефектни въздушни възглавници.

Дефектните въздушни възглавници са монтирани практически в продукцията на всички големи автомобилни производители, в това число концерните Volkswagen, Toyota, Honda и General Motors. В момента дълговете на компанията превишават $9 млрд., така че евентуален банкрут съвсем няма да е неочакван.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хихь

    30 11 Отговор
    Японско качество...
  • 2 spec B

    19 3 Отговор
    youtube.com/watch?v=EDgwpF0pLKA Аз обмислям мн. сериозно да махна такатите и от двете субарута койито имаме в семейството... ето това става като се остави един производител да прави части за толкова автомобилни компании... безумно е това ффс... представете си, че това се активира при лек удар на паркинг или недай си боже удряте куче и еърбега ви екзекутира... да не говорим за по-сериозно птп да не дава ония горе...

    Коментиран от #3

  • 3 Ярослав Станчев

    10 5 Отговор

    До коментар #2 от "spec B":

    Takata изобщо не са единствения производител на въздушни възглавници.Delphi,Autoliv и TRW произвеждат и снабдяват много повече автомобилни компании от Таката,но нямат такива проблеми с възглавниците.Таката все още са в топ 5 на големите производители,но не за дълго.В най-скоро време няма да ги има.
    Японското качество иска жертви,както се казва.
  • 4 ИМАМ БМВ И МЕРЦЕДЕС

    21 16 Отговор
    Японски боклук

    Коментиран от #5

  • 5 Имам

    1 7 Отговор

    До коментар #4 от "ИМАМ БМВ И МЕРЦЕДЕС":

    Имам who-you-bol ....

    Коментиран от #6

  • 6 НЯМАМ ЯПОНСКИ БОКЛУК

    12 30 Отговор

    До коментар #5 от "Имам":

    Всичко японско е БОКЛУК

    Коментиран от #7

  • 7 Random

    16 8 Отговор

    До коментар #6 от "НЯМАМ ЯПОНСКИ БОКЛУК":

    Хахааха.
    Китаец, не се обаждай.
  • 8 Msux

    34 3 Отговор
    Имам 1 въпрос към мобиле.бг
    Може ли когато пиша сайта да не гледам грозните Шкоди на "Шумака" на главната страница, които всеки ден са в най-нови обяви и ми ги изтипосва на главната страница в колонката със шест автомобила.Мисля, че ме разбирате за какво ви говоря, ако бяха ферарита можеше и да не пиша специален коментар :)
    Благодаря!