Last news in Fakti

21 Юни, 2017 08:00 3 397 0

Hennessey ще гони нови рекорди с Venom F5

Hennessey ще гони нови рекорди с Venom F5 - 1

Една американска тунинг компания постоянно се опитва да достига до нови висини. Първата машина, която излезе от мозъка на Джон Хенеси бе изградена на базата на Lotus Elise, но с увеличено междуосие и приюти в себе си V8 битурбо двигател. Тя бе наречена Venom GT и показа чудовишни характеристики с маса равна на мощността - 1200 конски сили и 1200 килограма. Машината достигна скорост от 435.31 км/ч, но опита бе един и компанията не успя да създаде нужните 30 автомобила, за да отнеме короната на Bugatti Veyron SS.

Сега обаче, е време за наследник - F5, който носи името си от най-мощните торнадота с ветровете от 420 до 512 км/ч - там където ще се намира и максималната му скорост. Тук пропорцията ще бъде обърната, като това ще означава 1300 килограма на 1400 конски сили или противопоставяне на наследника Chiron.

Засега няма много информация около автомобила, но има видео, с което да разберем формите му.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА