Last news in Fakti

26 Юни, 2017 10:05 5 436 7

Два вида окачване и четири завиващи колела за Megane R.S.

  • renault-
  • megane-
  • r.s.-
  • 4control-
  • cup-
  • sport
Два вида окачване и четири завиващи колела за Megane R.S. - 1

Французите от Renault продължават да дразнят публиката изкарвайки информация "на час по лъжичка" за новото Megane R.S. Сега от Режията потвърдиха официално, че новото наточено Renault ще разполага с т.нар. пълноуправляаемо шаси, както и с два варианта на окачването - Sport и Cup.

Системата 4control, която управлява и четирите колела беше демонстрирана от французите още с появата на GT-версията на Megane. Към момента тази система е налична за три модела на Режията - за Espace, за Talisman и за Megane GT. И докато при първите два тя е монтирана основно за подобряване на комфорта, то при GT е с цел по-добра динамика и маневреност. При новото R.S. системата е пренастроена основно, като целта е още повече да се повиши ефективността на автомобила. Колата ще е изключително подвижна и най-вече стабилна в завои с висока скорост.

Два вида окачване и четири завиващи колела за Megane R.S.

Какво всъщност представлява системата 4control? Посредством електромотор, интегриран под задния мост и редуктор, задните колела също завиват, разбира се минимално. При ниска скорост обратно на предните, което намалява диаметъра на завой. Електромоторът, заедно с редуктора и управляващият модул са в един общ блок. От него излизат две щанги и две междинни рамена, които механично осъществяват контрола над задните колела. При висока скорост и в режим "sport" задните колела завиват в посока еднаква с предните, като по този начин значително подобряват устойчивостта на "горещия" хечбек.

Във версията с окачване Sport, новото R.S. ще бъде оптимално балансирано, както за използване по стандартната пътна мрежа, така и на писта. При варианта Cup колата ще разполага с други настройки (детайлна информация за тях все още няма), което ще доведе до значително по-състезателен характер. Що се отнася до двигателя, франсетата също пазят тайна, но според непотвърдена информация мощността му ще надхвърля 300 конски сили. Моторът ще работи съвместно и с шестстепенна механична скоростна кутия, и с роботизирана трансмисия с два съединителя. Официалната премиера на модела е насрочена за 12 септември, в рамките на автомобилното изложение във Франкфурт.

Два вида окачване и четири завиващи колела за Megane R.S.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ловеца на поршета

    4 14 Отговор
    А резервната му гума завива ли, че само тези четири завиващи ми се виждат малко?
  • 2 бай Киро

    5 18 Отговор
    И резервната гума да завива си остава едно просто пластмасово рено.

    Коментиран от #6

  • 3 незнайко

    3 12 Отговор
    Мисля си как завива при голяма скорост щом и задните завиват в същата посока на предните ? В този случай би трябвало да се движи насрани. Луда работа ! Просто е безсмислено усложнение на конструкцията. Представете си, че електрониката са повреди в завой ! Не искам да мисля как се излиза от ситуацията.

    Коментиран от #5

  • 4 onq s konq

    11 2 Отговор
    Моито беенве е изгнило изотзаде и задня мос се кълчи накъде си иска ама е яко щото става за дрифт и при ниска скорос и хората като ме гледат ми завиждат и ме питат как го права ама ас си трая !
  • 5 Кожо

    14 0 Отговор

    До коментар #3 от "незнайко":

    Задните завиват минимално, по-добро е изтеглянето от завой. Не завиват колкото предните, за да върви настрани. Определено се усеща по-добър контрол (тествах го на Талисман).
  • 6 Fggu

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "бай Киро":

    И с целият си мозък да се напъваш да измислиш нещо умно си оставаш едно просто кухо парче

    Коментиран от #7

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.