Last news in Fakti

11 Юли, 2017 11:20 6 419 5

Вижте как Lucid Air вдигна 380 км/ч (ВИДЕО)

  • lucid air-
  • електромобил-
  • рекорд-
  • скорост
Вижте как Lucid Air вдигна 380 км/ч (ВИДЕО) - 1

Компанията Lucid Motors публикува видео, в което се вижда как техния електромобил Air достига скорост от 377,29 км/ч. През април производителят показа същия електрически автомобил, който достигна скорост от 350 км/ч, но тогава колата разполагаше с ограничител на скоростта, който сега е премахнат.

Новият резултат показва реалната скорост на Lucid Air. Видеото е заснето на състезателния овал в Охайо, а прототипът, който достига рекордната скорост е с променени настройки на пневматичното окачване. Въпреки този висок резултат от Lucid Motors заявяват, че това съвсем не е пределната скорост, която може да достигне серийният Air.

От компанията обаче не уточняват каква ще е максималната скорост. Електромобилът Air беше показан от Lucid Motors през миналата година. Четиривратото возило разполага с два електромотора, системната мощност на които е 1 000 конски сили. Всичко това позволява ускорение от място до 100 км/ч за време от 2.5 секунди.

Първоначално за максимална скорост бе заявено 315 км/ч, но явно апетитът идва с яденето. Серийната версия на Air ще разполага и с комплект акумулатори с капацитет 100 или 130 киловат часа. В последния случай с едно зареждане на батериите колата ще може да изминава разстояние от 640 километра.

Серийният вариант се очаква да се появи на бял свят през следващата година, като цената му ще е в диапазона $100 000 - $160 000. Вижте видеото, в което се вижда как Air достига скорост от почти 380 км/ч.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    9 1 Отговор
    Пишете, че това е топ версията за 100х.долара с 1000кс.
    Тази кола ще има и версия с 400кс., пробег от 220мили и цена от 50х.долара или 10х.долара под еквивалентната тесла модел С. Обещаващо, но все още прототип.

    Коментиран от #2

  • 2 горки

    4 3 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Тесла вече изкараха модел 3, умнико!
    Ще има да ги гониш с тоя прототип още 10г, ако те стоят на место!

    Коментиран от #5

  • 3 onq s konq

    3 4 Отговор
    А как само боготворяха тук шерпите "Тесла",съжаляваха такива като мен с дизелово БМВ-204 коня и макс. скорост 240км/ч/лично проверена от мен/ и се заричаха ПРИ ПЪРВА ВЪЗМОЖНОСТ...да си купят електричката,независимо че...в някой друг живот:)

    Коментиран от #4

  • 4 гост

    4 3 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    ТАМ КЪДЕТО ТИ СВЪРШВА МАКСИМАЛНАТА СКОРОСТ АЗ ПРОДЪЛЖАВАМ ! И ДА КАРАМ НА БЕНЗИН - ДИЗЕЛОВОТО ТИ БМВ Е ВСЕ ЕДНО ДА ИМАШ АЙФОН 7 РЕПЛИКА В КАЛЪФЧЕ ,КОЙТО ДА СЛАГАШ НА МАСАТА ,А ТИ ГО ПРАВИШ ТО СЕ ВИЖДА ! АЙДЕ БЕГАЙ ДА ПАСЕШ ТРЕВА !
  • 5 Наистинасигоркий

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "горки":

    Нали, он американецо (или немецо ако е за Голф Двойка) щом така го е измислил, никой друг не може.