11 Юли, 2017 13:23 7 140 15

Dacia работи над евтина електричка

  • dacia-
  • logan-
  • sandero-
  • renault-
  • zoe
Dacia работи над евтина електричка - 1

Забраната на коли с бензинови и дизелови двигатели във Франция от 2040 г. явно ще повлияе на продуктовата политика на Renault и в чужбина. Dacia се подготвя усилено за електрическата революция в автомобилостроенето.

Румънската дъщерна компания на Режията разработва евтин модел на ток. Бюджетният електромобил ще бъде натоварен със задачата да стори с развиващите се пазари това, което постигна Logan.

"Най-актуалната тенденция в автомобилната индустрия са комуникациите, електромобилите и автономните коли", заявява пред Digi 24 търговският директор на Renault Romania Хаким Бутера. "Dacia е част от тази трансформация. 2040-а е още далеч, но вече работим по планове в тази посока".

За бъдещата евтина Dacia на ток все още не се знае почти нищо. Най-логичният донор за подобен модел е най-продаваният електромобил в Европа за миналата година Renault Zoe Z.E. Не е изключено обаче румънците да предпочетат за основа Sandero или Logan.

Още преди четири години босът на алианса Renault-Nissan обяви, че не вижда пречки Dacia да пусне изцяло електрически модел, стига на пазара да има достатъчно търсене. С ценовата политика на румънската компания перспективите изглеждат повече от обещаващи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кобрата

    39 17 Отговор
    С българските мизерни заплати и най-евтиният нов автомобил е скъп за масовия българин...

    Коментиран от #2, #9

  • 2 Иван

    24 17 Отговор

    До коментар #1 от "Кобрата":

    Ей затова хората излизат да работят в чужбина,заради ниските заплати.И май който излезе вече не се връща.
  • 3 Що така

    28 15 Отговор
    А, защо не използвахме специалистите на "Балканкар" да направим нещо, а все в двора на комшиите гледаме?
    Нямаш промишленост, нямаш нищо.
  • 4 гост

    23 19 Отговор
    Един подпомаган старт-ъп с добри специалисти може да задейства подобна ниша и у нас. Имаме инфраструктура, местоположение и производители на авточасти. Защо не се ориентира фирма да преоборудва стари коли с електрически установки и рециклирани батерии, за да може да се предложи един рециклиран голф 4 например с пробег от 200км на цена от 10х.лв? Няма да плащат данъци и ще зареждат безплатно.

    Коментиран от #6

  • 5 Random

    19 10 Отговор
    Боли ме.
    П10 Примера 2.0, Галант 8 или Е34 520?
  • 6 гост

    21 18 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    То първо трябва да се седне, мисли, измисли, обсъди и тогава. Нашите управници първите 3 неща не могат да ги направят. За тях е само сделки, фирми, проценти и накрая нищо не е направено както трябва.
    Вижда се с НДК, вижда се в Уолтопия, вижда се по държавните поръчки, пътищата и санирането. Няма как да се получи без план, а на Запад нормативната им уредба за стимулиране е променена преди десетки години и макар, че сме в ЕС, при нас е пълен мрак в това отношение под предтекст, че хората били бедни. Бедни са на хартия, бедни са на доходи, но всеки има книжка, кола и пари за цигари. Аз не пуша, не пия и карам основно колело, но съм дискриминиран спрямо "уж" бедните с 20г. дизелови коли, защото те плащат 20лв данък, а аз 300лв, макар колата да ми отговаря на последните еко-норми. В развитите и мислещите страни не е така.

    Коментиран от #11

  • 7 123

    11 2 Отговор
    Евтина ще е - 30 - 40 хил. лева.
    Много ще се търси във Франция след 2040-та година.

    До тогава сигурно автомобилите ще се захранват с автономни клетки или някаква друга технология, а нищо чудно да няма и автомобили.
  • 8 Никола

    11 1 Отговор
    Румънците това , румънците онова , а бе румънците нямат думата ,те са само изпълнители !
  • 9 гост

    9 1 Отговор

    До коментар #1 от "Кобрата":

    Като нямаш пари си разкарай логото с което се опитваш да показваш просперитет !
  • 10 auto

    4 1 Отговор
    pravilno s balgarskite zaplati vseki nov automobil dori i nai evtiniq e mnogo skap za balgarina taka che balgarite she si karat 20 godishnite brichki i tova e dokato nese izmisli neshto :))))
  • 11 ГГггг

    4 1 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Много си прав. Но те не го осъзнават. Спокойно!!! Управниците видяха статистиката че 75% са стари коли, а плащат по 20лв. Скоро ще се излезе със закон старите да плащат двойно и тройно за да може повече пари да отиват в хазната
  • 12 Хорст

    6 1 Отговор
    Глупава статия без никаква информация.
    Renault-Nissan са втората компания, която произвежда сериозно и възприема сериозно електрически автомобили, но те не са "мечтатели" като Tesla Inc. и действат разумно и според пазара - ако има кой да купи Dacia на ток, ще я пуснат. Имат и пари да си разработват няколко модела съотношение цена/мощ/качество и т.н.

    Коментиран от #13

  • 13 Рину

    1 4 Отговор

    До коментар #12 от "Хорст":

    Хорст рено са пластмасови кенефи. Точно те да възприемат сериозно нещо дълбоооооооко се съмнявам. Повдигат клио (каптур) и му викат джип, правят електричка ама без прозорци... айде стига глупости и си карайте рената ама ги дръжде на сухо, че гният бързо

    Коментиран от #14

  • 14 БЪЛГАРИН

    2 1 Отговор

    До коментар #13 от "Рину":

    А теб кой те накара насила да купиш Рено/Дачия/каквото и да е?
    Или си сърбал попарата на някой дарак на 600 000 км, без нормално подържане и убит от експлоатация?
    Няма как хем кола за 2000 лв, хем и да е нова.
    Вадил съм от магазина и скъпа кола и евтина. Мнение ще дам ако ме питат дали скъпата си заслужава парите....Но ако се взема с цел прибавяне на сантиметри към мъжествеността - тогава да, кола като Рено няма да свърши работа...

    Коментиран от #15

  • 15 Рину

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "БЪЛГАРИН":

    Пенсия :)