Last news in Fakti

12 Юли, 2017 05:30 12 442 25

Tesla P100D срещу Supra с 1000 коня (ВИДЕО)

  • драг-
  • tesla-
  • supra
Tesla P100D срещу Supra с 1000 коня (ВИДЕО) - 1

Електромобилът Model S P100D е най-бързият и най-мощен от гамата на Tesla. Тази кола може да ускорява от място до 100 км/ч за 2.5 секунди. От другата страна застава една Toyota Supra - автомобил с двигател с вътрешно горене, който освен всичко е доста доработен и мощността му е 1000 конски сили. Кой ще победи, бензинът или електричеството? Отговор на този въпрос ни дават хората от Drag Times, противопоставяйки двете коли на 1/4 и 1/8 миля, а така също сравняват и тяхното доускорение. Вижте.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КЮНЕЦ

    40 18 Отговор
    И след 100 години пак ще предпочитам Супрата. (такава кола е един път )
  • 2 бате

    35 19 Отговор
    Предпочитай си я, само че тока си е бъдещето.
    Предпочитам тока - екология, евтиния, няма тонове с механика..но пък има ел системи.
    Сори

    Коментиран от #5

  • 3 Радко

    15 33 Отговор
    Тойотки мойотки, само за подпалки и кокошарници стават
  • 4 незнайко

    27 27 Отговор
    Теслата е заводска супрата е доработена . Ако на теслата се сложи кутия даже с 3 скорости, супрата и при доускорение ще бъде размазана!

    Коментиран от #20

  • 5 КЮНЕЦ

    32 4 Отговор

    До коментар #2 от "бате":

    Е така е, тока е бъдещето, но няма по-голям оргазъм от звука на мощен бензинов двигател...този на Супрата е един от най-психарските ;)
  • 6 Ловеца на поршета

    13 47 Отговор
    Има ли смисъл да спорите , като е повече от ясно че от BMW по хубаво няма! 😁

    Коментиран от #7

  • 7 КЮНЕЦ

    23 5 Отговор

    До коментар #6 от "Ловеца на поршета":

    Да, много радва напомпана Е30ка с ДВГ от Супра...
  • 8 Антон

    24 13 Отговор
    Ей наакахте се с тези тесли. На този мъск само маркетинга му е добър. Теслата с тази си технология няма бъдеще - бавно зареждане на батериите и слаб пробег. Тези каталожните 400-500 км са само на книга. Докато не измислят батерии които да се зареждат в рамките на 4-5 мин. И да издържат по около 500 км със скорост от порядъка на 140-150км/ч и пуснат климатик или отопление ел. Колите нямат бъдеще.
    А сравнението на тесла с разни поршета, ес класи и други доказани производители е меко казано нелепо. Хеле пък с все признати спортни автомобили.
    Ама за мъск е добре да има шаранчета..., само производството на батериите за един автомобил замърсява толкова колкото да изминеш 100-200 хил км със стандартен двигател. А колко е замърсявснето при добива на хим. елементи нужни пак за тези същите батерии....добре че иам такива като вас да се прехласват по рециклиранат пластмаса и еко кожа на ужким екологичната кола.

    Коментиран от #10, #12

  • 9 бай Иван

    23 8 Отговор
    Супрата нямаше сцепление при нормален старт.
    Иначе на летящ старт размаза грозната електричка.
  • 10 Драйвър

    18 10 Отговор

    До коментар #8 от "Антон":

    Няма смисъл да им обясняваш те разбират само от реклами по телевизията.За добива на литии и производството на акумулатора се отделят повече емисии от емисиите на един автомобил за ЦЕЛИЯ МУ ЖИВОТ!В Гълъбово ще бълват денонощно двойно повече отрови във въздуха да правят повече ток,за да може някакви мухльовци да си зареждат електромобилите в София и да си мислят ,че пазят природата!

    Коментиран от #13

  • 11 гост

    14 9 Отговор
    Сигурен съм, че пробегът с един резервоар на супрата е по-малък от този на теслата. Това сигурно гори 50 литра ако му галиш педала.
  • 12 Хорст

    15 4 Отговор

    До коментар #8 от "Антон":

    Бюджетът на Tesla Inc. за реклами е 0$.
    Вредните емисии при добиването на материалите за изработка на автомобилите с вътрешно горене отчитате ли ги?

    През 2012 година слънчевите панели вече са произвели повече енергия, отколкото е необходима за влагането в изработката им. Слънчеви панели се разполагат из цял свят от началото на 1970 г.
    И т.н.

    Технологиите са скъпи дори за развитите страни. Факт! При средните заработки в България са направо непосилни дори и втора ръка (35 000$ са refurbished Model S).

    Коментиран от #18

  • 13 гост

    11 5 Отговор

    До коментар #10 от "Драйвър":

    А пластмасата на твоите екологични коли с ДВГ като идва от Китай, където реките вече са червени, какво правим? Хайде тези сметки за батерии и бензин си ги задръжте и не се правете на разбиращи. Ако е такава глупост няма интелигентните хора да карат електрически коли, а само тъпаците. Нали е глупаво, как ще е за умници тогава? Електрическите са скъпи, който иска да ги купува, който не - не. Хората в САЩ живеят бъдещето, а ние коментираме, кои са по-добре?

    Коментиран от #14

  • 14 3439

    12 5 Отговор

    До коментар #13 от "гост":

    А ти по какъв критерий определяш че интелигентните хора карат тесли. Или се имаш за такъв и понеже харесваш автомобилите тесла правиш подобно заключение.
    Остави я америка, ние живеем в европа. Не виждам нищо умни да си купиш автомобил за който няма изградени сервизни центрове, ако счупиш предна или задна броня, или някой фар, колата остава на трупчета докато дойдат резервни части. Освен това как стои въпроса с гаранцията, когато нещо се прави по автомобила от неуторизиран сервиз. А кои са сереизните центрове?!!?Освен това да си купиш кола с неизяснен пробег при външна температура -8/ или + 35 градуса при включено подгряване на седалки и отопление или климатик настроен на 23 градуса, някак си не е най-умното. А за това никой не говори.
    А американците ги остави - някои от тях още вярват че земята е плоска....

    Коментиран от #15, #24

  • 15 КЮНЕЦ

    7 1 Отговор

    До коментар #14 от "3439":

    Е ти сега го разби...то мисъл трябва за да си направиш елементарна сметка...
  • 16 Гощо

    6 0 Отговор
    веднага да му вземат супрата на тоя паляк
    не я заслужава
  • 17 Тойота

    7 10 Отговор
    Tesla i sled 100 godini i 1000 miliarda poharcheni za razrabotka pak ne moje da stigne suprata.Toyota sa veliki da ne govorim za hibridite im.
  • 18 Фин

    5 2 Отговор

    До коментар #12 от "Хорст":

    Ако си мислиш, че Тесла не инвестират в реклами жестоко се лъжеш.
    На Мъск му стана навик да прави огромни ПР събирания на които изскача на сцената като някаква рок звезда от 80-те и радва заблудените си фенове. Факт е, че маркетинга му е много добър и като цяло е голяма мадама относно критики - съди всяка медия която и малко налее творенията му.
    Автомубилите му са направени да привличат маса хора рядко интересуващи се от коли, мислещи се че си дават парите за добронамелена към екологията футуристичуна идея която виждаш ли е уж по-бърза и по-луксозна от доста конкуренти.
    Да ама не - момента в който се качиш осъзнаваш че си дал парите си за автомобил с качеството на изработка колкото на базов Фокус. Евтини пластмаси и фуги навсякъде.
    0-100 колите им очаквано вървят - ел. двитателите имат постоянен торг за разлика от бензиновите. Нещо което масово се набива в очите на бъдещите купувачи тъй като масата освен за ускорение 0-100, за други параметри не е чувало.
    Факт е че никъде почти не се пояснява че колите им са мудни лодки във всяко друг отношение. Даже Model S бяха е тествали на Нюрбургринг и очаквано не постигна добро време - тежка, мудна на завои и губеща мощност с падането на батерията. Всеки тест и сравнение свързано с тази кола е само и единствено на ускорението и до 100км.
    Infontainment system-а им е единственото наистина добро нещо.

    Общо взето кола за масовия шаран, който не се е качвал и не се е интересувал от автомобили до сега.

    Коментиран от #19, #23

  • 19 гост

    4 2 Отговор

    До коментар #18 от "Фин":

    Не приятелю, масовият шаран работи за 350 евро и тегли кредит за Голф четворка през 2017 година, той не си купува кола за 100 000 долара.
    Компетенцията му от автомобили представлява стереотипи от горублянския фолклор, базирани на автомобили от 90-те.
    Той се интересува и се е качвал в много коли основно по баловете, освен това е седял на предната седалка на всички върхови немски лимузини по време на софийския автосалон.
  • 20 mi6kata

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "незнайко":

    I kakvo 6te i sloji6 na teslata po-dobro zahranvane ??? Ili EL. TURBO 😂

    Коментиран от #22

  • 21 Тислъ

    3 1 Отговор
    Чакам момента когато дойдат водородните автомобили. Тогава ще се смея като напушен на тия :D
  • 22 незнайко

    0 3 Отговор

    До коментар #20 от "mi6kata":

    Направо сте смешен с това което сте написал ! Защо не коментирате статията ?
  • 23 Алфа Ромео

    1 2 Отговор

    До коментар #18 от "Фин":

    Освен това батериите доколкото знам съдържат доста отрови, дали няма да попаднат в природата при рецилкирането им. Не знам дали не е по-добре да си останат ДВГ-тата и да се усъвършенстват и насърчават колите на прпан-бутан и метан, поне леките коли.
  • 24 Марто

    2 1 Отговор

    До коментар #14 от "3439":

    Хайде стига глупости ,а ! В нета има клип как в Русия карат една Тесла на температура -39 градуса. Всичко и е включено естествено -и климатика. Какви фуги ,какви 5 лева -много е изпипана колата и отвън и от вътре.

    Коментиран от #25

  • 25 До марто

    3 1 Отговор

    До коментар #24 от "Марто":

    А колко време я карат въпросната тесла на тпзи клип, и с каква скоросъ я карат.
    Защото нали тазбираш че ако я галиш с 10 км/ч сигурно и 700 кч ще минеш.
    Материалиъе на интериора са плачевни за цената която плащаш.