21 Юли, 2017 07:15 5 900 4

RS Q5 с двигателя на Porsche

  • audi-
  • rs q5
RS Q5 с двигателя на Porsche - 1

Един автомобилен сегмент променя тотално автомобилостроенето и тепърва ще се разраства - този на SUV автомобилите. По-спортните от тях все още са трудни за възприемане, но някои имат представянето на суперспортни автомобили. Тук ще обърнем внимание на средноразмерния представител на Audi - Q5, който определено се оказа харесвана машина.

До сега спортната му версия - SQ5 се задвижваше от 3.0-литров TFSI quattro, който възлагаше принудителното пълнене на компресор, но явно тове ще се промени. Според слуховете ще видим още по-потентна версия носеща означенията RS, която ще използва новосъздадения 2.9-литров V6 битурбо, който ще се помещава и в новото купе - RS5. Това ще означава цели 450 конски сили и 600 нютонметра. Очаква се също и RS версия на по-малкото Q3, което пък ще използва 5-цилиндровия двигател на RS3 и TTRS разполагащ с 400 конски сили.

Моделът SQ5 има своята конкуренция в лицето на Mercedes GLC 43 и новото X3 M40i, но изобщо не си мислим, че RS Q5 ще остане сам, защото до сега засекохме прототипи и на X3 M и на GLC 63. Очакваме премиерата на най-бързата Q5-ца правена досега да бъде на автосалона във Франкфурт, който ще се проведе през септември.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гощо

    11 2 Отговор
    На Коня TDS-а няяя му се даде!!!!
  • 2 Max

    1 9 Отговор
    Тия да не видят нещо от алфа. 2.9 v6 бутурбо-Стелвио и Джулия. А те вече се доказаха на ринга.
  • 3 Фермера

    1 6 Отговор
    Безмислен автомобил-висок просвет и център на тежеста за лоши пътища и проходимост,със нископрофилни гуми с който ще стигне до втората дупка и ще чака пътна помощ защото няма резервна.

    Коментиран от #4

  • 4 Shmeker

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Фермера":

    Нали не си мислиш, че от Ауди и останалите правят тия коли за да се карат в БГ дупките? Изобщо не разчитат на нас. А ония дето ги купуват карат по пясък и не им пука, че са нископрофилни.