2 Август, 2017 13:00 5 846 9

Opel и Vauxhall вече са част от PSA Group

Opel и Vauxhall вече са част от PSA Group - 1

След вчерашния ден двете марки вече са официална част от френския конгломерат PSA Group или Peugeot, Citroën и DS Automobiles. Това е една от най-големите сделки в последните години и ще формира истински автомобилен гигант. То естествено не означава, че германските автомобили ще бъдат повлияни от френските технологии и всички права на служителите за съвместно взимане на решения остават непроменени.

Идеята на PSA Group е отново да превърнат Opel и Vauxhall в печеливши и самофинансиращи се фирми, като краткосрочната цел е поставена за 2020-та година. Карлос Тавареш - изпълнителният директор на PSA споделя, че са “свидетели на раждането на истински европейски шампион днес”. Силите ще бъдат насочени към съчетаването и намаляването на разходите при покупките, производството и развойната дейност.

Основните промени в ръководството са четири - Кристиан Мюлер е новият вицепрезидент по инженеринга, Реми Жирардон е новия вицепрезидент по производството, Филип дьо Ровира ще е новият главен финансов директор на Opel и Мишел Уен, която идва от Vodafone ще бъде вицепрезидент по снабдяването и веригите за доставки на Opel.

Двете компании - PSA и Opel/Vauxhall работят заедно от 2012-та година с общо четири създадени модела до момента - Opel Crossland X, Grandland X, Combo и следващото поколение на Corsa. Естествено връзките с GM няма да бъдат прекъснати напълно и в бъдеще ще се споделят общи технологии, като ще продължи и производството на Buick и Holden в заводите на Opel.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123

    14 19 Отговор
    Жалко! Ако бяха купени от Рено, щеше да е една идея по-добре. Сега Опел ще отнесе още един удар по реномето си заради нискоимиджовите собственици.

    Коментиран от #2

  • 2 Отговор

    12 24 Отговор

    До коментар #1 от "123":

    Рено са боклуци.

    Коментиран от #4

  • 3 Алекс

    8 12 Отговор
    Тук капитала е Китайски, което не предвещава технологии и качество ... за съжаление...
  • 4 Ааааааа?

    10 5 Отговор

    До коментар #2 от "Отговор":

    Колко рена си имал?

    Коментиран от #8

  • 5 Shmeker

    9 10 Отговор
    Че по-фалшив автомобил от Рено има ли??? Даже Пежото е къде-къде.
  • 6 Кибик

    8 20 Отговор
    Два производителя на боклуци се обединяват. Какво да очакваме освен повече и по-големи боклуци?
  • 7 !!!

    15 2 Отговор
    Много се забавлявам да чета мнения на хора,които в последните 10-15 години са сменили по 2-3 коли по на 15-20 години и вече знаят всичко за автомобилната индустрия от създаването й до днес.
  • 8 Отговор

    2 2 Отговор

    До коментар #4 от "Ааааааа?":

    Не ми трябва и да имам, след като видях, че повечето ги предлагат с барабанови спирачки на задните колелета. Само да поясня, цената на едно такова ново е минимум 27 бона. това са 27 с три нули........ ЗА БАРАБАНИ... НЕ МЕРСИ - БОКЛУЦИ!
  • 9 Крис

    1 0 Отговор
    Много се забавлявам като чуя че Опел е немски автомобил. Да произвежда се в Германия, но си е Дженерал мотърс. На голяма час от двигателите го пише. В създаването на последните модели не участват немски инженери. Всъщност от доста време е така.