Last news in Fakti

15 Август, 2017 11:12 11 400 9

Как стар Mercedes оживява след 9 години престой

  • mercedes-benz-
  • w116
Как стар Mercedes оживява след 9 години престой - 1

YouTube-каналът Flexiny публикува едно любопитно видео, показващо как един стар Mercedes-Benz W116 е запален отново след деветгодишен престой. От клипчето се вижда, че дизеловият мотор на Mercedes-а пали без сериозно вмешателство.

Въпросният Mercedes-Benz е произведен през 70-те години на миналия век и до момента е изминал 372 000 километра. Защо е стоял на едно място, без да бъде каран в продължение на девет години - не се уточнява.

Принципно този модел не се оборудва фабрично с четирицилиндров дизел, така, че в даден момент от живота на колата оригиналният мотор е бил сменен с дизеловия. Кога обаче, също не е ясно. Автомобилът се намира в Естония.

Иначе, производството на W116 е през периода 1972 - 1980. Това е първият модел на марката, който получава названието S-Klasse. Оборудва се с двигатели от пет до осем цилиндъра, а от модела са произведени 470 000 екземпляра.

Видеото, което ви показваме, е показателно за надеждността на старите немски автомобили. Запалването на Mercedes-а се вижда на 4.50 мин. от клипа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван Иванов

    33 4 Отговор
    Еееех, няма вече такива коли. Сега една нова ако я оставиш 9 години на поляната и за скраб няма да става, камо ли да запали.
  • 2 Боби

    20 7 Отговор
    Хора, научете се да пишете! "СкраП"
  • 3 Ярослав Станчев

    25 5 Отговор
    След 5-6 месеца ще се продава някъде по Горубляне на "реални" 150000 км.,с пълна сервизна история и карана само от баба милионерка.
  • 4 Алфа Ромео

    6 23 Отговор
    Тва нещо постоянно ли ша пуши така, ужас.

    Коментиран от #7

  • 5 Гадина

    4 21 Отговор
    .аси тракащия димящ котурник
  • 6 004130

    23 5 Отговор
    При положение че е стоял навън си е постижение.

    Мойта Лада стоя 10 години(в гараж) и запали от раз.
  • 7 Benz

    15 12 Отговор

    До коментар #4 от "Алфа Ромео":

    Е не е като Алфите директно бившата през блока 2 седмици ремонт 3 дни возене

    Коментиран от #8

  • 8 Алфа Ромео

    11 4 Отговор

    До коментар #7 от "Benz":

    Много е безинтересен вече този квартален гаражен хумор, дай нещо по-оригинално....
  • 9 коня чочо

    3 3 Отговор
    Как ще се докаже, че е стояла толкова години и не е припалвана?
    Ако кола не се пали толкова време двигателя " изсъхва" и трябва преди палене на се превърти на ръка коляновия вал няколко оборота ,за да качи маслената помпа маслото. В някои случай е добре и да се капне малко масло в цилиндрите или върху лагерите и шийките на разпределителния вал . Не се ли направи това след такъв дълъг престой двигателя отива за желязо без значение дали е Мерцедес или Москвич.
    "ПЛАТЕНА СТАТИЯ" , която гласи иска да каже "вижте колко велики са Мерцедес"