17 Август, 2017 09:53 6 534 20

Изтекоха снимки на новото BMW Z4

  • bmw-
  • z4-
  • z4 concept-
  • toyota-
  • supra-
  • пебъл бийч 2017
Изтекоха снимки на новото BMW Z4 - 1

Три дни преди конкурса за автомобилна елегантност в Пебъл Бийч, Калифорния, където ще дебютира официално, новото BMW Z4 вече не е тайна. Снимки на роудстъра, разработен съвместно с Toyota, бяха публикувани от Bimmerfile.

Изтекоха снимки на новото BMW Z4

Прототипът на следващата Z-четворка изглежда напълно готов за серийно производство. Ако бъде лишен от някои чисто изложбени атрибути като джантите, разноцветната кожена тапицерия, боята или детайлите в стоповете, автомобилът съвсем спокойно би могъл да слиза току-що от конвейера.

Изтекоха снимки на новото BMW Z4

В стилистично отношение Z4 concept продължава дизайнерската линия на новата осмица. В нетипичен за BMW стил обаче фаровете са подредени вертикално, което най-вероятно е било продиктувано от оформлението на технологичния близнак Toyota Supra.

Изтекоха снимки на новото BMW Z4

В технологичен план ролята на японците в съвместния проект се е състояла в проектирането на шасито, окачването и някои компоненти на спирачната система. Двигателите и електрониката на бъдещата Z-четворка са си 100-процентово баварски.

Изтекоха снимки на новото BMW Z4

Ако се вярва на слуховете, моделът няма да има закрита версия. Условието било Supra да не се предлага като кабриолет, за да не се създава риск от вътрешнопродуктов канибализъм.

Изтекоха снимки на новото BMW Z4

Производството на новото Z4 трябва да започне в началото на 2018 г. и да се появи в представителствата на BMW през пролетта. Роудстърът ще се оборудва с четири- и шестцилиндрови двигатели с принудително пълнене, съчетани с автоматични и механични трансмисии.

Изтекоха снимки на новото BMW Z4

Изтекоха снимки на новото BMW Z4

Изтекоха снимки на новото BMW Z4

Изтекоха снимки на новото BMW Z4

Изтекоха снимки на новото BMW Z4

Изтекоха снимки на новото BMW Z4

Изтекоха снимки на новото BMW Z4

Изтекоха снимки на новото BMW Z4

Изтекоха снимки на новото BMW Z4


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Темида

    13 9 Отговор
    Това новия Jaguar F type ли е?

    Коментиран от #2

  • 2 Кофти

    10 4 Отговор

    До коментар #1 от "Темида":

    Точно си мислех да напиша, че е много готино и уважавам още повече факта,че е съвместно със Супра, но наистина адски много ми напомня силуетът като цяло на Ф-тайпа и ето, че не съм само аз...
  • 3 сори

    6 11 Отговор
    Добра е новата тойота, жалко обаче, че са й сложили двигател от бмв има да се троши, но пък хората 'дет ще ръснат толкоз пари, ще имат и за ремонти ;)
    'Ся сериозно истинските фенове на тойота и суприте никога няма да признаят този Франкенщайн, сбирщайн !!! Тези на бмв вероятно, ще го преглътнат за тях е важно на мотора и на капака да има синьо бяла емблема с перка !
  • 4 Гост

    3 13 Отговор
    Грозотия.
    Безформено.
  • 5 Автокъща Боми Ауто

    4 10 Отговор
    И БМВ го закъсват щом почнаха да продават Тойота с емблема на БМВ
  • 6 Автокъща Боми Ауто

    3 11 Отговор
    И бмв го закъсаха щом почнаха да предлагат Тойота с емблема на БМВ

    Коментиран от #8

  • 7 Пазарен Либерализатор

    6 11 Отговор
    Яко е, даже маниашко. Но като всяко БеЕнВе може да се кара само в сухо време.
  • 8 Кофти

    10 1 Отговор

    До коментар #6 от "Автокъща Боми Ауто":

    Е, че те Мерцедес взеха да продават Рено-Лада преоблечено.. Поне от БМВ знаят с кой да се съюзят....
  • 9 Танас

    6 8 Отговор
    Ако искам Тойота ке си купя Тойота а не тази пародия на бмв

    Коментиран от #14

  • 10 Lexus

    10 1 Отговор
    По-принцип Тойота имат най-добрата история от гледна точка на издръжливост и производствени дефекти, но виждам, че газбирате мега много иначе. Комбинирайте това с идеалните двигатели на баварците и става рецепта за един прекрасен роудстър...
  • 11 Еколог

    8 5 Отговор
    Всички кабриота по принцип са безсмислени заради често пренебрегван проблем - понеже покрива влиза в багажника, няма място за голяма метанова бутилка и затова няма смисъл от тази кола. Не върви и на предния капак да се постави, тъй като няма да се вижда пътната обстановка. Отстрани би било добре, но баланса на автомобила се променя и няма да влиза в завоите толкова спортно... жалко, наистина жалко... красива е иначе...
  • 12 чичо

    7 11 Отговор
    Гледам феновете на немския "премиум" мълчат.Каде се изгубихте бе, да не сте се закопали вдън земя от срам.Хайде кажете нещо. Не се срамувайте толкова.Разбрахте ли че немците винаги са били след японците, и сте продължат да бъдат.
  • 13 копеле

    2 2 Отговор
    В скоро време всички коли ще са събери чарк от различни марки, така че не плачете или да се радвате фенчета.....отминава времето на расовите изпълнения, било то японец или германец, е освен моторите може би
  • 14 Ножовка

    8 2 Отговор

    До коментар #9 от "Танас":

    Те пък Тойота като са едни супер коли... Едно време бяха поне здрави, сега и това нямат.
  • 15 Смях в залата !

    2 4 Отговор
    Ем нищо бе,всяка марка тря да има по 5-6 модела като този "убити от всякъде" не че,нещо ново за бмв ама,тоя път и "Хойота" са се пръцнали.
  • 16 656

    6 2 Отговор
    Колата е супер, стига сте се излагали....българина е странна порода, само негативи
  • 17 Димо

    2 2 Отговор
    Уникална дано е запазят така!
  • 18 Shmeker

    3 3 Отговор
    Отпред не е приемлива, не прилича на БМВ с тия смешни фарчета.
  • 19 Кибик

    4 1 Отговор
    Колата е супер. Не бих се учудил ако повечето от критиците тук карат 25-годишни щайги които струват по малко от газовата бутилка в багажника, но са тръгнали да ме убеждават че и без пари да им дават това БМВ, никога няма да се качат на него.
  • 20 Трифонов

    2 4 Отговор
    Глупости страшни пишете! Истината е, че сътрудничеството между БМВ и Тойота, се изразява единствено в разработката на хибридни системи и горивната клетка. Всичко останало, като започнем от простотиите, написани в тази статия за това, че този модел бил съвместна разработка, са само маркетингов трик, който между другото има за цел да обслужи в много по-голяма степен Тойота, отколкото БМВ. На БМВ никога не им е била нужна помощ, за да продават като луди премиум автомобили, включително и подобни спайдъри. Виж, на новата Супра ще й е нужна маркетинговата мощ на БМВ, ако искат въпросната кола да не се превърне в абсолютен пазарен провал. Никой нормален човек няма да даде толкова пари за спайдър с марката Тойота... освен ако фактът, че е разработен в сътрудничество с БМВ, не бъде широко популяризиран. Както виждаме, че се случва. БМВ не печелят нищо в случая. И не се заблуждавайте - БМВ-то ще е много, много по-яко!!!