Last news in Fakti

26 Август, 2017 07:15 13 072 8

Тежката класика De Tomaso Pantera

Тежката класика De Tomaso Pantera - 1

В това видео ще видим един автомобил, който е бил мечта на толкова много хора по света. За нас това бе една от най-търсените машини във великите дъвки Turbo, които са виновниците мнозина да прелеят бензин в кръвта си. De Tomaso Pantera - класически дизайн от 70-те и мощен V8 двигател, който да раздира с тътена си. Той е 5.8-литров и е дело на Ford, а мощността му е завидните за годините 330 конски сили при тегло от малко над 1400 килограма. Сухите характеристики обаче, не са важното тук, а присъствието на едно парче от автомобилната история и то от едни от най-хубавите ѝ времена.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ккк

    22 2 Отговор
    Аз все си мисля, че тези автомобили са като старата любов-тръпка от преди 30-40 години, която никога не се забравя.

    Само който е имал това изживяване, или някакъв досег или близост с автомобилният свят или De Tomaso Pantera -тогава, сега може истински да го оцени.

    От днешна / съвременна гледна точка това носи съвсем, съвсем различно усещане, което рискува да неглижира иначе стойностните стари уникати.
  • 2 Николов

    15 3 Отговор
    Разтуптява силно и най безразличното сърце.
  • 3 Vulpes

    15 11 Отговор
    Аз израснах във времето когато Ламбурджини изкараха Диабло.....това беше колата която ме грабваше всеки път като я погледнех. Докато един ден не я карах.....останах силно разочарован от седалката И! Иначе класиката си е класика.(И за всички онези които ще слагат минуси и ще коментират,ще им кажа само че съм работил в магазина на Бентли в Чикаго,за да не се питат откъде съм я карал,както съм карал и много други коли,за които много хора са ги гледали само на снимка)
  • 4 Vasik Atanasova

    6 1 Отговор
    аЧО ДОБРА СТАТИЯ СИ НАПИСАЛ БРАВО
  • 5 ДОН ДОМАТО СИРЕНЕРО И ГРОЗДОВА ДОМАШНА

    3 7 Отговор
    Ежедневката ми - вчера тъкмо и сложих газово и сега си джъткам а балъците цъкат с език и завиждат .
  • 6 ТеоГео

    1 3 Отговор
    Нали виждате каде ще се помещават реликвите на човешката глупост....
  • 7 Mitko

    7 0 Отговор
    Класика една от многото красоти на миналия век а сега на къде отива света
  • 8 555

    7 0 Отговор
    Това е един от най-редките и търсени спортни автомобили !