26 Август, 2017 21:20 4 877 10

Pagani-то на Хорацио - Zonda HP Barchetta

  • pagani-
  • zonda
Pagani-то на Хорацио - Zonda HP Barchetta - 1

В момента е един еталонът за качество в автомобилния свят и той не е някоя огромна компания. Напротив, това е един малък италиански производител на спортни автомобили с аржентински корени, защото създателя Хорацио Пагани е роден там. Моделът, който направи името Pagani такова, каквото го познаваме в момента се нарича Zonda и не се сещаме от по-добър начин за приключването му от създаването на впечатляващ уникат.

Всички знаем, че новото попълнение Huayra вече е застъпило от близо пет години, но явно пристрастията на Хорацио са към първоизточника. Открояващите детайли са достатъчно много, за да го отделят от останалите, като започнем от липсата на таван и изцяло скосените стъкла. Другите интересни детайли са покривалата на задните колела, които скосяват значително калниците. Това е похват, който идва от рекордите за максимална скорост, защото намалява въздушното съпротивление.

Двигателният отсек обаче, не е променян, но едва ли има нужда от още над 760-те конски сили на дванадесетцилиндровия двигател на AMG с кодово название M120, които са в комбинация с теглото от 1250 килограма - колкото тежи една Ford Fiesta например.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да живее ONQ

    15 0 Отговор
    Уникален звяр !
  • 2 onq s konq

    20 1 Отговор
    С риск да се повторя ще напиша отново това което ме впечатли при тая уникална марка на АБСОЛЮТНИЯ ПЕРФЕКЦИОНИСТ Хорацио.Репортажът беше по "Дискавъри" за един от последните му произведения и докато той обясняваше разни неща за автомобила,камерата снимаше разни детайли от интериора,на които до един имаше щамповано логото на фирмата.М един момент камерата се заби под предната седалка и снима някакво миниатюрно болтче,на което по още по-миниатюрен начин СЪЩО ИМАШЕ ЩАМПОВАНО ЛОГО!Тогава Зонда бе попитан защо е необходимо това разточителство,след като въпросното болтче едвали някога ще бъде забелязано от купувача,на което отговорът бе:"Вероятно някога от джоба на клиентът ни ще изпаднат на земята дребни монети,някоя ще се търкулне под седалката и той ще се наведе да я търси.И точно тогава ще настъпи момента да забележи това малко болтче със щамповано лого и ЩЕ ОСТАНЕ ДОВОЛЕН ОТ ЛЮБОВТА НИ КЪМ ДЕТАЙЛА,което е най-важното за нас"!

    Коментиран от #4, #5, #6

  • 3 незнайко

    1 4 Отговор
    Защо не са покрили целите задни гуми с прозрачен материал? Тока ще подобрят аеродинамиката и визията на джантите ще остане. Може би производителите още не са се сатили, макар Ситроен ДС 19 да е направен така но непрозрачен.
  • 4 Гост читател

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    И аз го гледах. Ставаше въпрос за един декоративен панел под седалката ,който е от карбон. Цената на 1200-та титаниеви болта по този автомобил е 96 000 евро. Само бурмите са тва!!!
  • 5 Кон

    3 7 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    Оооо ти имаш време от драсканици на глупусти тук,да гледаш и телевизия!?!?що не си намериш друго място за изявите си!
  • 6 Многознаещ кон

    3 3 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    Браво!Впечатляваш със знания от Дискавъри!!ама КОЙ???!!ЗЕМИ СЕ СКРИИИИ НЯКЪДЕ ДЪЛБОКО В ДУПКАТА ОТ КОЯТО СИ ИЗЛЯЗЪЛ!ПАЛЯК!
  • 7 госта

    2 3 Отговор
    ДА БЯХА НАПРАВИЛИ ДВИГАТЕЛ ТЕЗИ СУПЕР ПЕРФЕКТЦИОНИСТИ
    СТРАХОТНА КОЛА ПАГАНИ С ДВИГАТЕЛ ... МЕРЦЕДЕС

    Коментиран от #8

  • 8 Чичу Ади

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "госта":

    Те и МакЛарън ползваха чужди двигатели, когато са създали фирмата. Да направиш двигател по-добър от този на Мерцедес АМГ си е цяло постижение. От Ферари вече 5-та година се мъчат на най-високо ниво да го направят и не успяват. Може би защото Орацио е перфекционист, иска да разработи по-добър двигател и тогава ще го изработи. А това са си доста инвестиции... Пак се връщам на МакЛарън, монтират един и същ двигател на всичките си модели, което означава, че не е шега работа да го направиш сам. Току виж докато се замогне Пагани за такава разработка, ще са забранени ДВГ и ще инвестира парите в ел. двигатели и батерии. Защо не да вземе пак от най-добрите и да си плати за това?

    Коментиран от #9

  • 9 копеле

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "Чичу Ади":

    Не ми се вярва Пагани да мине на електрички, ще се изгуби цялата магия, цялата философия, за хибрид съм по съгласен. Тази "лудница" е шедьовър.
  • 10 СССР

    4 0 Отговор
    Другари това са упадъчни западни бракми ... Нашата Волга е много по добра и надеждна !