29 Август, 2017 22:47 2 871 3

Най-красивото Maserati?

Най-красивото Maserati? - 1

В създаването на автомобилите винаги е имало времена на възходи и падения. Тук естествено, ще си говорим за култовите времена, защото те трябва да се запомнят от поколенията, а не извращенията и грозотиите, които изобщо не са ни страст. Едни от тези култове времена са 50-те и 60-те години на миналия век. Там се концентрират едни от най-красивите машини създавани някога, като не говорим за определен производител, а глобално. Разбира се, тук има определена концентрация и не е тайна къде е тя - една е европейската страна, която напомня на формата на ботуш. Още по-предизвикателното и уникално е, че повечето от красотите тогава се създават със състезателна цел и то в много ограничено количество. Тук става въпрос за Maserati произведено в само четири броя, от което до днешно време са оцелели само два, а един от тях е собственост на фамилия Панини, които създават музей с експонатите на компанията, от която ги закупуват. A6 GCS Berlinetta има двулитров редови шестцилиндров двигател с мощност от 170 конски сили и покъртително ниското тегло от само 630килограма. За 50-те години този автомобил е предоставял наистина завидни възможности.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вижте ся

    6 5 Отговор
    Истинското Мазерати винаги е битурбо.Представеното не е зле това,че са само 4 броя го прави изключително.Лично за мен има модели на Мазерати ,които са много по-впечатляващи от тоя.

    Коментиран от #2

  • 2 Гост

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Вижте ся":

    Напълно те подкрепям - има далеч по-красиви Мазератита.
  • 3 Alfa

    8 2 Отговор
    Колите от едно време нямат равни!