Last news in Fakti

1 Септември, 2017 15:03 9 583 8

Skoda готви градско SUV

  • skoda-
  • kodiaq-
  • karoq-
  • rapid
Skoda готви градско SUV - 1

Нов кросоувър на базата на Rapid Spaceback ще се присъедини към гамата от SUV-та на Skoda през 2019 г., съобщава британското сп. Autocar. Малкото братче на Kodiaq и Karoq ще бъде построено на платформата MQB A0 на VW Group и ще има сходни габарити със Seat Arona.

Според източници от чешката компания новият модел ще бъде по-скоро комби с по-голям клиренс, отколкото същинско SUV и ще се предлага само с предно предаване. Ще се продава по цял свят, но основните целеви пазари ще бъдат Китай и Европа.

Конкретна информация за двигателите все още липсва, но моделът с почти пълна сигурност ще има хибридна модификация. Чехите готвят такава за фейслифт версията на Superb, която трябва да се появи също през 2019-а и да изминава по 70-80 км само на ток.

От Skoda прогнозират, че до 2025 г. 40% от продажбите им ще се падат на SUV-та. По план бъдещото малко кросоувърче ще отхапе най-голямото парче от тази баница.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шкода са по-добри

    5 2 Отговор
    Ама е по-добре да се отделят от вагините че тези скоро ще ги заличат като марка.
  • 2 ккк

    4 2 Отговор
    Еуфористичните и толкова бомбастични прогнози, че поделението Шкода ще стане дизайнерски и иновативен център -заглъхна, така както и дойде от някъде, преди време. Спекулативно рекламно търсене може би. Или нещо друго?! Не знам, само догатвам.

    ДА. Днес фактите са други.

    Наблюдаваме тежка зависимост от една дизайнерска линия - позната ни вече и от Сеат и отпреди във ФВ, но и сякаш така непреходна-вече от няколко години поред. Сляти в унисон в марки и модели и фейстлифт - неразличими, неразпознаваеми и идентични, еднообразни - без свой собствен индивидуален чар.

    Но сякаш това не стига ами и все повече от нея /дизайнерската линия/ прозира "усещането", за липса на солидност. Автомобилите вече изглеждат някак "чупливи","пластмасови""нежни", а всъщност "ние" имахме коренно противоположно мнение за тях отпреди. "Смятахме" ги за здрави, надеждни, красиви и стуващи парите си. Изброявам накратко:

    Шкода Фабия 2003/2005, Шкода Супърб 2005/2008.Това бе лавина. Лавина от уникално добри технологични, практични, семейни и бизнес - автомобилни решения.

    И се купуваха. Защото бяха правени с "материал" тези коли. А сега е всичко това, обратно на това, което беше? Но защо ли. Какво се случи?
  • 3 ккк

    0 0 Отговор
    не Шкода Фабия 2003/2005, а Шкода Октавия 2003/2005-грешката е моя.

    Коментиран от #6

  • 4 Shmeker

    0 0 Отговор
    На базата на Рапид може би ще е кросовър, а не SUV, защото VAG няма толкова малък такъв.
  • 5 Ввв

    0 2 Отговор
    По-далеч от ВАГ,това е сигурно!!!
  • 6 123

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "ккк":

    Това не е за хвалба. Всъщност написаните от теб модели са най-чупливите. Фабия след ФЛ от 2006. беше здрав като танк, а Октавията постигна същото, след като излекува детските болести до 2008-2009.
    И да ти кажа, тогава имаше такива като тебе, които се кълняха, че по здраво от Октавия 1 няма, ама се оказа, че има. Ако имаш възможност си вземи една нова Фабия 3 или Октавия 3 след ФЛ от тази година и със сигурност ще е кълнеш след 1-2 години колко са здрави и качествени.

    Коментиран от #7

  • 7 ккк

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "123":

    Абсолютно съм съгласен съм с теб. Но няма как да опиша сложни процеси с прости думи. Казах, че :
    1/"СМЯТАХМЕ" ги за здрави, надеждни, красиви и струващи парите си-това не означава, че ги абсолютизирам- наистина всеобщото мнение беше такова и имаше тази широка подкрепа за това. А разбира се, че е имало и лоши отзиви.
    2/ "Лавина от уникално добри технологични, практични, семейни и бизнес - автомобилни решения" -това също е вярно, появиха се страхотни РЕШЕНИЯ при Октавия и Супърб. Никога не съм казвал че цялостният пакет ги прави №1,т.е. не абсолютизирам на всяка цена, а казвам "лавина от решения" - които се появиха от 2003 до 2008 при тях, които не бяха застъпени толкова при другите аналогични марки тогава и то на такава цена, което ги правеше и достъпни.
    3/ Наистина някой от детайлите тогава бяха от първокачествен "МАТЕРИАЛИ" от 2003-2008 г. След това се появиха, къде- къде повече материали заместители.

    Не казвам нищо, което да не е вярно, но разбира се, че едновременно с това има и други по-малко проявяващи се аспекти- различни или противоположни на моите, но аз лично ги считам ги за по не доминиращи и по-не заслужаващи внимание. Това е.
  • 8 KOREKTOR

    0 0 Отговор
    "Skoda готви градско SUV"

    Е па тва за чий х@й ще да е.
    Като правят ремонти на улици, канализации, фортификации и тям подобни разкопки по градища и селца ли?
    Ами този "ПАРКЕТНИК" както им викат руснаците и за такъв х@й не става дори.
    Пак ще закъса.

    Глупости, фукня и гъзарщина и пари на вятъра.