10 Септември, 2017 19:21 14 329 33

Audi със задно предаване? Да!

Германският производител с четирите овала потвърди създаването на автомобил със задно предаване. Това ще бъде R8 V10 с допълнението GT и ще го видим само след дни на автосалона във Франкфурт.

В интерес на истината има един производител, който направи такъв модел и той използва много от ДНК-то на R8 - Lamborghini Huracan във версията LP580-2. Използван е същият V10 двигател с леко намалена мощност - 30 конски сили по-малко, но и с намалени килограми - 33, които идват от липсата на предните задвижващи механизми.

Не знаем обаче, дали при R8 ще се използва същият подход с намаляване на мощността или от Audi ще решат да не я намаляват, но всичко ще се разбере съвсем скоро, а и се говори за това, че GT ще бъде лимитирана версия.

#breakout @ #AudiIAA Stay tuned!

A post shared by Audi Sport (@audisport) on Sep 8, 2017 at 1:30am PDT


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 станишев

    24 22 Отговор
    Ауди иска да е BMW

    Коментиран от #2, #5, #33

  • 2 гост

    9 8 Отговор

    До коментар #1 от "станишев":

    Не , просто попълва асортимента по-най-лесния начин , то голяма новост да махнеш предното задвижване и да обявиш "нов модел" !
    Обаче всъщност се надяват на съвсем други "новости" :
    Audi публикува тийзър на напълно автономeн електрически автомобил с автономен пробег 800 км. Публичната премиера на прототипа ще се състои на 12 септември на автомобилното изложение край река Майн.
    https://www.ams.bg/content/audi-obyavi-avtonomen-elektromobil-s-probeg-800-km-024523
  • 3 Vasik Atanasova

    21 35 Отговор
    КОГАТО СИ НОМЕР ЕДНО МОЖЕШ ДА ПРАВИШ КАКВОТО СИ ИСКАШ

    Коментиран от #12

  • 4 Shmeker

    9 7 Отговор
    Айде честито
  • 5 Shmeker

    14 11 Отговор

    До коментар #1 от "станишев":

    Audi правят това за ентусиастите. Не им трябва да са още едно БМВ.
  • 6 какаду

    13 25 Отговор
    Поредният кенеф от ваг-ните!
    Поредната конфекция, всичко еднакво!
    И бенве копират!
  • 7 Бай Оня

    25 21 Отговор
    Ауди копират БМВ хахахаа ти не си добре а чиче?!?!? Кой току що пусна М5 сьс 4х4??!?!! Какво стана не става сьс задно срещу Куатро нали? Отиди пак да пасеш козите там повече ти отива......

    Коментиран от #13, #18

  • 8 ердоган

    15 18 Отговор
    Ауди = Москвич.досега ги различаваше само задвижването.

    Коментиран от #10

  • 9 ААААА

    3 0 Отговор
    просто ще оставя това тук
    https://www.youtube.com/watch?v=o8SDQ29-wfE
  • 10 Random

    21 2 Отговор

    До коментар #8 от "ердоган":

    Мълчи бе.
    Москвича си е много хубав.
  • 11 Алфа Ромео

    14 3 Отговор
    По-съм склонен да вярвам че Ламбо направи Р8 и двигателя V10, звучи по-правдоподобно.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 какаду

    13 9 Отговор

    До коментар #7 от "Бай Оня":

    бенве имат 4х4 още преди да си засукал мляко!
  • 14 Shmeker

    3 0 Отговор
    Има и други изпълнения на R8 със задно предаване. Основно спортните. GT3 ако не се лъжа например
  • 15 ккк

    25 0 Отговор
    Извинявам се за невежеството,но задното запазена марка на БМВ лие,че малко се обърках от коментарите?!

    Коментиран от #16

  • 16 Алфа Ромео

    9 0 Отговор

    До коментар #15 от "ккк":

    И на Мерцедес и на Мазерати и на Астън Мартин и на Ферари и на Ролс Ройс който си е почти БМВ вече, и на Лексус и на Инфинити и на Алфа вече явно ще е.
  • 17 гощо

    7 10 Отговор
    Щом Ламборджини слагат двигатели от Ауди....ясно е номер 1 са!!!!

    Коментиран от #19

  • 18 John Doe

    13 12 Отговор

    До коментар #7 от "Бай Оня":

    Я малко усещане! Винаги едно бмв (със задното си предаване) бие на писта аудито (с недозавиващото куатро), което е негов конкурент в класа, ама винаги! Дайте честничко да си говорим.

    Коментиран от #23

  • 19 John Doe

    10 10 Отговор

    До коментар #17 от "гощо":

    Точно обратното е. От rs6 насам слагат във всички RS-и двигатели разработени от ламбо.

    Коментиран от #20

  • 20 Кими ф1

    6 7 Отговор

    До коментар #19 от "John Doe":

    Ламборгини е собственост на Ауди ай ся помисли кой на кого слага двигатели.

    Коментиран от #21, #22

  • 21 John Doe

    12 3 Отговор

    До коментар #20 от "Кими ф1":

    Това, че е собственост на ауди не означава че ламбо нямат собствени инженери които да разработват двигатели. Доста чета авто статии из чужди медии и си е точно така. Инженерите от ламбо разработват двигателите за RS. Ще дам за пример RS5 , чийто двигател е разработка на Ламборгини и не се монтира под двигателя на никое Ламбо. От статия на топ гиър "It keeps the Lambo-derived 444bhp 4.2-litre V8, seven-speed S tronic ‘box and quattro four-wheel drive system as standard." https://www.topgear.com/car-news/geneva-motor-show/audi-releases-its-new-rs5-coupe
    Първо се пообразовай, после спори!
  • 22 Алфа Ромео

    3 3 Отговор

    До коментар #20 от "Кими ф1":

    Тва че Ламбо са имали лошо мениджърско ръководство не значи че нямат инженери правещи по-добри бензинови мотори и спортни коли от Алуди. Те само с това са се занимавали от самото си начало, докато Алди са правили семейни седани.
  • 23 ААА 8

    9 3 Отговор

    До коментар #18 от "John Doe":

    Пич , нито си на пистата, нито си автомобилен пилот. Караш 4-сезона по пътища . Дъжд ,лед ,сняг,непочистени тротоари, от които със задното няма да можеш да слезеш, и да излезеш. Ако не си карал 4x4 , да не споменавам марки и модели , не изказвай компетентното си мнение. На мен зимата ми е време за забавления и почивки. Кога в нормална пътна обстановка можеш да накараш това Ауди 4по4 да недозавива, аз съм се опитвал да го накарам умишлено да поднася на сняг, и вярвай, наистина е много трудно. Седи като паве на шосе, завива но не поднася.

    Коментиран от #25

  • 24 Ввв

    1 5 Отговор
    За N-ти път-Vorsprung durch facelift-Не!
  • 25 John Doe

    4 4 Отговор

    До коментар #23 от "ААА 8":

    Ами имам база за сравнение между задно и 4x4. Карал съм и двете, незнам ти дали си карал задно, ама както и да е. И едва ли някой ще си купи R8 да се пробва да го качва по неразринатите бордюри. А иначе живея в Габрово, което е планинско градче и от 8 години не съм карал нищо друго освен задно. Като нормалните хора ходя и всеки ден на работа и не се е случвало да отсъствам или да ходя с градския транспорт. И май доста си противоречиш. Обясняваш ми как нямало недозавиване и после как не можело да поднесе. Като искаш проходим автомобил си купуваш джип. Лек автомобил с 4x4 е един излишен харч - загуба на мощност, породена от раздадки, диференциали, кардани и т.н, от там завишен разхон, лош баланс, повишена маса и (пак) недозавиване. И всичко това защо? защото някой не може да кара :D

    Коментиран от #27

  • 26 Бай Оня

    4 2 Отговор
    Загуба на мощност при Р8 610 коня?!?!?хаха ти верно си си на село хаха.. Това да не е твоя кош 320д хаха......

    Коментиран от #29

  • 27 ААА 8

    2 0 Отговор

    До коментар #25 от "John Doe":

    Пич, аз не пътувам зимата по маршрута на градският транспорт , карайки зад автобуса, до работата . Зимата си отпочивам и пътувам. Днес през Петрохан за Ком , през Самоков-Ихтиман, Шипка, Сл. Бряг Обзор за Варна, Пампорово-Смолян, идр. И Габрово ми е като роден град ,половината ми рода е от там. Преди няколко години ринах там сняг 40см с ловният джип, бяха почистили само основния път , и аз бях първият оставял следи ,по съседните улички, и не съм та видял тогава със задното.На задно съм се учил да карам , като всеки с по-голям опит, такива бяха тогава всичките. Два чувала мозайка в багажника ,останалото място за сечива за борба със снега, гуми ултра-грип с шипове, младост, кураж, девойката те очаква на другият край на България-малко бременна, колко му е , до София е равно, а после един снежен Петрохан. И после като се качихме на по-нови автомобили с предно,с 4х4 , джипове, човек осъзнава , като направи сравнение, разбира как тогава си е е.ал душата. Та не ми говори за шофьорски качества и за опит, щот аз мога да ти преподавам такъв с 30 годишният си опит , и милион километра , голяма част от тях зимата. Ако съм искал да съм си купил кола със задно, нито парите са ме спрели, нито акъла. А дали ти е известно , колите със кардан и диференциал , при еднаква мощност губят част от конете , и икономията на гориво, спрямо предното , в кардана и диференциала.А недозавиването може да го усети само професионален автомобилен състезател , карайки колата на ръба , по пи

    Коментиран от #28

  • 28 ААА 8

    2 0 Отговор

    До коментар #27 от "ААА 8":

    А преведено на нормален човешки език , по нормалните пътища- това означава СТАБИЛНОСТ. Ако си почитател на дрифтовете и пистите -купи си Порше.
  • 29 John Doe

    2 2 Отговор

    До коментар #26 от "Бай Оня":

    Само по начина на изказ си личи кой е от село (умствено). Според теб велики гржданино кой от двата автомобила, би разполагал с повече коне на колелата, ако са с една мощност де. Защо направиха, хуракана със задно с 30 коня по малка мощност!? Май е маркетингов трик ми се струва - решили са да не подбият собствения си пазар на по-скъпото 4x4, същевремено запълват още една ниша на пазара - тази на любителите на истинския адреналин а и имаше една носталгия по старите модели на марката. Най-вероятно тук сценарият ще се повтори с намалена мощност при модела със задно. И ще нещо, как пък реши че карам 320d? Или може би ти самия караш някое 1.9tdi, с многото червени и си супер вещ в сферата на супер автомобилите :D

    Коментиран от #30

  • 30 едно и осем те бегачкаа

    2 1 Отговор

    До коментар #29 от "John Doe":

    Със сигурност е с 1,9тди 110 коня големия мотор или с 1,8т изтребителя и няма смисъл да му се обесняваме, много по-навътре е от нас със суперколите и кара много по-добре, нали е аУДИ
  • 31 RS6

    2 5 Отговор
    Хе хе, хе хееееееее. Много се забавлявам, когато надъхани момченца сравняват АУДИ с бмв. Разберете го един път за винаги - КАКТО НАВРЕМЕТО имаше израз (Мерцедес и всички останали .... ), така и 2001 година та чак до наши дни, изразът гласи -- АУДИ и всички останали !!! Запомнете го и си го забийте в глупавите чутори и не наслагвайте нескопосаното си мнение за КЛОЗЕТА - БМВ.
    АУДИ разработва моторите на ЛАМБОРГИНИ, БЕНТЛИ, БУГАТИ, ПОРШЕ и цялата собственост от спортни автомобили принадлежащи на VW Group.
    НЕ ПИПАЙТЕ ЛЕГЕНДАРНОТО ---- QUATTRO !!!
    Няма грам база за сравнение.
    Ако не бяхте прелапали Range Rover заради 4Х4 системата им, досега още щяхте да цвилите над горящите си масло двигатели !!!
    ... Та те започват да горят масло и да загряват повече от необходимото още в момента на товаренето им върху автовозите в Мюнхен, а диференциалите им вият като прегладняли койоти след първите 10000 км. ........ муахахахахахахахахахахаа ....., ако въобще изкарат до там дееееее .
    БМВ е позор за авто индустрията - ТРАГЕДИЯ ......
    Аре със здраве.
  • 32 Янко

    1 0 Отговор
    Не разбрахте ли че Audi иска да става BMW
  • 33 bmw

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "станишев":

    BMW SUCKS🤙🏻