Last news in Fakti

18 Септември, 2017 00:41 4 817 5

Toyota ще прави нова Celica

Очакваме съвсем скоро да се появи наследник на великата Toyota Supra, но явно това няма да бъде единствения спортен модел, който възраждат японците. Преди малко повече от две седмици, от компанията са подали документи в Службата за патенти и търговски марки на САЩ, които говорят само и единствено за едно име - Celica.

Този класически спортист започва като купе със задно задвижване през далечната 71-ва година и преминава през общо седем поколения, но комерсиализацията го превръща в модел с предно предаване, като последното му поколение, което излиза през 99-та, се оказва достатъчно бездушно и с всякаква липса на емоция и модела излиза от плановете на японския автомобилен гигант, като това става отчасти с напускането на производителя от световния рали шампионат, където Celica завоюва много подиуми.

Според нас ще бъде продължена концепцията с предно предаване, като има и много други предположения, но само времето ще покаже, кое от тях ще стане реалност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Джап

    22 1 Отговор
    "Според нас ще бъде продължена концепцията с предно предаване, "
    Пу, пу пепел ви на езика !!! Дано не я направят с предно, че отиде хубавия замисъл ! Истинската Селика трябва да е задно или 4WD ! Предното да го оставят там на всякакви, голфчета, сивичета, ренца и прочие чикии с претенции ! И без това разочароваха с новата "Супра" зачената в грях с БМВ и обиждаща феновете и на двете марки та поне Селиката да я направят със стил и в духа на традициите!

    Коментиран от #4

  • 2 знайчев

    3 0 Отговор
    дано предното да е замо като допълнително задвижване а не основно
    и да вкарат повече адреналин под капака за да усещаш че караш спортна кола а не някоя евтина японка без желание за живот
    и сега гледаш как правят Селика дизел :D
  • 3 Atanasov

    2 0 Отговор
    Да направят и нов cynus!?Celica e класика
    !!!
  • 4 Никой

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "Бай Джап":

    Предното не е толкова лоша идея ако го направят както трябва. Има много коли с предно, които са много забавни за каране. А и е по-евтино за произвеждане и така да се разграничи от Супрата и да е наистина достъпна за феновете.
    Пък и трябва да си заклет кон с капаци, за да не оцениш колаборацията между 2 големи производителя върху разработката на нова кола.
  • 5 бай

    7 0 Отговор
    Време е японците да върнат спортните легенди отново на пътя