Last news in Fakti

19 Септември, 2017 13:18 3 606 9

Новата роторна Mazda идва

  • mazda-
  • роторен двигател

По време на автомобилното шоу в Токио, което ще се проведе през следващия месец, компанията Mazda ще покаже нов концептуален автомобил. Интересното при него е, че ще е снабден с роторен двигател.

От производителя коментират, че на практика това ще е модернизиран вариант на прототипа RX Vision, показан през 2015-а. По всичко личи, че от Mazda отново обмислят пускането на коли с роторни двигатели в серийно производство.

Според някои разработката на подобен агрегат ще е свързана с нов вид хибриди - такива с роторен двигател и електромотор. Новият прототип ще бъде посветен на 50-годишния юбилей на роторните мотори на компанията.

Първият такъв модел на Mazda е Cosmo Sport 110S. По непотвърдени данни, новата роторна Mazda ще разполага с агрегат с мощност 500 конски сили, който ще има турбокомпресор и електрически нагнетател.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Гост

    18 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ганьо Говнаров Говньо":

    Никнейма ти отговаря прекрасно на мозъчния капацитет !

    Коментиран от #3

  • 3 Ганьо Говнаров Говньо

    4 8 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Абе и на Бате ви Боко прякора му е тиквата, ама как хубаво ни управлява! Извод - никнейма нищо не значи! АЗ СЪМ МНОГО УМЕН!

    Коментиран от #8

  • 4 ккк

    4 6 Отговор
    Чудесно, голяма тръпка ще да е! Мазда. Прототип. Осанка на хищник, широкоплещест "бияч". Технология на безкрайната мощност-ротор, вишнев-Candy Red цвят. Респект. Това е автоцентърът днес-МАЗДА!

    Само някой да ми каже, какви са тези линии, контури/светлодиодни прорези с неправилни контури/линии около предните фарове, тия кръглички стопчета отзад и тази така "ниска" височина.

    Хора, спорните гени вече /2017 г./ са в развитите четириместни, удобни, обемно-аеродинамични седани с намръщени, навъсени, не "мръсни" физиономии, а не като през 1980 г. залепени за асфалта -до колено, двувратки, свити, четириъгълни с кръгли фарове и спойлери коли..
  • 5 незнайко

    3 0 Отговор
    Не се отказаха от ротора и това им прави чест. Най накрая ще докажат, че е по добър. Малко тегло голяма мощност.
  • 6 ххх

    0 3 Отговор
    Пак ще се провалят...
  • 7 Гост читател

    3 0 Отговор
    Роторният мотор ,ако можеше да се направи с приемливи нива на живот, безпроблемност и други някои подробности,до сега да беше направен. Много опити са правени, но си остава екзотичен ,скъп и с недостатъчен ресурс. За екзотика става, за масово производство -не. Иначе е много вълнуващ.
  • 8 Ресърч експлорейшън технолоджи.

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Ганьо Говнаров Говньо":

    Моста е близо но преди да се хвърлиш прочисти поне един дърт подлез че да те запомнят с добро
  • 9 Ввв

    0 0 Отговор
    Браво на Мазда,всеки следващ модел се приближава все повече до премиум класа