Last news in Fakti

20 Септември, 2017 10:30 2 456 8

Tesla се отказа от борбата за "Автомобил на годината"

  • tesla-
  • model 3-
  • северноамерикански автомобил на годината-
  • конкурс-
  • награда

Новият евтин електромобил на Tesla Motors няма да участва в конкурса "Северноамерикански автомобил и пикап/всъдеход на годината" (North American Car and Truck/Utility of the Year), съобщава The Detroit News. По информация на изданието производителят е отказал да предостави кола за тестване от журито, твърдейки, че заради огромното търсене просто няма свободен Model 3.

Скептиците обаче не вярват на такова обяснение и твърдят, че от Tesla просто не искат да се излагат с електромобил от стартовите партиди, който няма как да не страда от фабрични недостатъци и детски болести. В конкурса не участва друг модел на компанията.

След оттеглянето на Tesla в надпреварата за "Северноамерикански автомобил и пикап/всъдеход на годината" остава само един "зелен" претендент в лицето на Hyundai Ioniq. Корейският хечбек се предлага в три версии - мек или плъгин хибрид и изцяло електрическа модификация. Новият Nissan Leaf дебютира прекалено късно според правилата на конкурса и няма да участва.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ширпотреба

    20 5 Отговор
    Съдейки по оплаквания от потребители вероятно теслите мн. скоро, ще станат символ на "качество" сред ел. автомобилите ?
  • 2 123

    16 5 Отговор
    Абсолютно смешно и безумно оправдание. Та нали един автомобил се произвежда за часове. Тия ще се окажат голям балон, явно въобще не са сигурни в колата!

    Коментиран от #3

  • 3 321

    10 4 Отговор

    До коментар #2 от "123":

    Да ве говорим колко налични има по шоурумите..... Абе Смешници.
  • 4 Един

    10 6 Отговор
    Хахахах... ми знаят си каква кочина са направили :) Сравнен с истинска кола и разкостен после на кого ще го пробутат :)
  • 5 123

    10 3 Отговор
    Това е поредната маркетингово рекламна хватка на Мъск. Не е важно какво, а да се пише за тесла. Сега ще има да се обсъжда причината и накрая ще кажат нещо гръмко от рода - че е под достойнството на теслите да се конкурират с онези овехтели печки с ДВГ.
    Накрая се получават няколко стотици милиони облъчени от рекламатора, без дори да разберат.
  • 6 Boil

    12 6 Отговор
    Му-ха-ха-ха-ха, като надуваш постоянно един балон, той неминуемо ще се спука! Очевидно Тесла иска балонът да се спука колкото се може по-късно...
  • 7 Julio

    10 3 Отговор
    Ще иде целият пи-ар на кино, ако я предоставят за тестове. 3 години се потиха еко-либералките да спамят из целият нет за "бъдещето" и сега неква класация да ги върне в първи клас... И аз да бях на мястото на бай Мъск щях да откажа... кинти са това...
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.