5 Октомври, 2017 12:20 2 253 3

Наследникът на Mitsubishi Lancer Evo е... ел. кросоувър

  • mitsubishi-
  • lancer-
  • evolution-
  • e-evolution

Компанията Mitsubishi Motors разкри подробности за концептуален модел, който в серийното си изпълнение ще заеме мястото на легендарния Lancer Evolution. Любопитното е, че концепцията представлява електрически кросоувър, името на който е e-Evolution.

Премиерата ще се състои в края на месеца в Токио, а новият прототип ще е оборудван с три електромотора и с персонален помощник, разполагащ с т.нар. изкуствен интелект. Автомобилът е с четири задвижващи колела, като единият електродвигател отговаря за предния мост.

Другите два електромотора са отзад, като са свързани с диференциал AYC с електронно управление. Концепцията използва технологии от наточения електромобил MiEV Evolution, който участва на надпреварата Пайкс Пик. Повече подробности очаквайте в края на месеца, когато колата ще бъде представена официално.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 evo

    6 2 Отговор
    Това е страхотно, една легенда никога не умира !
  • 2 Obay

    4 0 Отговор
    Уникална!!!
  • 3 ЪРП

    5 0 Отговор
    ЯПОНЦИТЕ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ПРАВЯТ НЕЩО "ИЗВЪНЗЕМНО"!!! ...ФЕНОМЕНАЛНИ...
    И СЪС СИГУРНОСТ ЩЕ ИМА НЯКОЯ ИЗВЪНЗЕМНА ИНОВАЦИЯ В ТАЗИ КРАСОТА ,ЗА КОЯТО ДРУГИ "ЗАПАДНИ" КОМПАНИИ И НЕ СА ЧУВАЛИ........!