9 Октомври, 2017 18:27 9 064 32

Подсилен УАЗ за Спецназ

  • уаз-
  • пикап-
  • спецназ

Специалните части на руските Въздушнодесантни войски приеха на въоръжение първата партида от 20 подсилени пикапа УАЗ, оборудвани с миномети, зенитни установки и едрокалибрени картечници, съобщава Rambler. Според командването на армията високопроходимите автомобили ще повишат боеспособността на разузнавателно-диверсионни групи във въоръжени конфликти далеч от основните сили в тила на врага.

Специалните десантни "уазки" могат да превозват картечници с голям калибър, автоматични гранатомети, противотанкови управляеми ракетни комплекси и обикновено стрелково въоръжение. Пикапите имат подсилено окачване и защита против осколки.

Подобно на стандартния УАЗ Cargo, машините за Спецназ са оборудвани с 2.7-литров бензинов двигател с мощност 128 к.с., съчетан с петстепенна механична скоростна кутия. За разлика от цивилните си събратя обаче десантните пикапи могат да превозват не 725 кг, а един тон.

Това означава, че в легена на пикапа могат да бъдат монтирани не само едрокалибрена картечница "Корд", а и 30-милиметрови автоматични гранатомети "Пламя", противотанкови управляеми ракети и 120-милиметрови миномети. Специалните "уазки" са избрани заради ниската си цена, непретенциозната конструкция и високата проходимост.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВАГ

    22 57 Отговор
    Вижте каква изсулена стойка ,какви врати ,а за боята (камуфлажа) няма да говорим . Ушанките защо изобщо се мъчат да правят коли ?!! ...по-лесно е да си ги купиш.

    Коментиран от #2

  • 2 Бесен Язовец

    46 11 Отговор

    До коментар #1 от "ВАГ":

    Е това не ти реквизит за филма Рамбо 5 в релния живот нащата изглеждат така

    Коментиран от #3, #25

  • 3 ДДДДДДД

    15 27 Отговор

    До коментар #2 от "Бесен Язовец":

    Каквото и да си говорим не изглежда много добре. Все пак не е на конкурс за крастоа но някак си не всява респект както самите хора.

    Коментиран от #6, #21

  • 4 Бай Иван

    13 18 Отговор
    Вижте тази с минохвъргачката как е легнала отзад, все едно са и извадили двигателя.
    Интересно как ще се движи по пресечен терен (и кал) с тази наперена предница!

    Коментиран от #11, #16

  • 5 ккк

    36 26 Отговор
    Русия е абсолютен световен лидер в създаването на техника и технологии. Много пъти съм разсъждавал за производството им на автомобили и стигам до извода, че нямаме право да обобщаваме прибързано още повече да се изказваме неинформирано-профански.

    Затова автомобилите им заслужават мястото си на световната сцена - и то сред най-успешните. По-скоро трябва да се запитаме, дали ние не сме станали жертва на агресивна медийна кампания от другите автопроизводители, които заглушават здравият ни разум и объркват очакванията и преценката ни.

    Която след много време- пак - така или иначе истината прозира и ние разбираме, че сме излъгани от някой "супер"марки - примерно.

    Коментиран от #9, #12, #14, #30

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 вс е бизнес

    13 1 Отговор
    скоро в арабската държава до вас
  • 8 onq s konq

    10 20 Отговор

    До коментар #6 от "Бесен Язовец":

    Нещо бъркаш нещата Язо,затова ще те вкарам обратно в браздата:Никой тук няма да види "пасажерите" на джипката,а ТЕ ЩЕ ВИДЯТ СЪНАРОДНИЦИТЕ СИ,само че с бради И ОТ ДРУГАТА СТРАНА НА БАРИКАДАТА ...в Сирия например,ЧЕ И В САМАТА РУСИЯ и не само там.Та кой кого ще респектира и как ще ги различиш кой кой е,след като и двете страни се псуват на руски?

    Коментиран от #10

  • 9 ВАГ

    22 28 Отговор

    До коментар #5 от "ккк":

    Русия е абсолютен световен лидер в създаването на техника и технологии.

    Това беше много як виц ,поздравления )
  • 10 Мунчо

    19 4 Отговор

    До коментар #8 от "onq s konq":

    Дърпай каруцата и не филосовствай
  • 11 Random

    6 4 Отговор

    До коментар #4 от "Бай Иван":

    Точно де- по-голям ъгъл на изкачване.
  • 12 Qwerty

    16 16 Отговор

    До коментар #5 от "ккк":

    Ей това русофилията е диагноза !
    😂😂😂
  • 13 Бесен Язовец

    24 10 Отговор
    Това е джип за Спецназ за сурови мъже не за US прайдаджии с камуфлаж повече коментари са излишни и .
  • 14 Гост

    13 15 Отговор

    До коментар #5 от "ккк":

    На каква техника че нещо не се сещам??? Коли??? Ти от коя планета падаш? Аз преди 20 години като си продадох руската кола и като станах жертва на на западната пропаганда да си купя западна кола бях много доволен и се чудих на самия себе си . Как съм се само наказвал с управлението на руски автомобил.
  • 15 Маркс

    4 15 Отговор
    Този 1 тон в каросерията на ръце ли ще го свалят и качват?
    Така като гледам, това е някакво тежко пушкало със свои колелета.
    Да бяха изобретили и теглича.
    Можеше просто да го теглят.

    Коментиран от #18

  • 16 Алфа Ромео

    8 11 Отговор

    До коментар #4 от "Бай Иван":

    Сигурно няма да може да завие с тази натоварена задница и олекнала предница, катастрофално разпределение на тежестта.
  • 17 нтн

    12 7 Отговор
    РУСНАЦИТЕ ПРАВЯТ ПРЕВЪЗХОДНИ НОВИ АВТОМОБИЛИ. новите Лади и Уазки са супер. Например имат ел. подгряване на седалките и куп глезотийки. Агресивната пропаганда ви издиша.

    Коментиран от #20

  • 18 Картечниците

    1 2 Отговор

    До коментар #15 от "Маркс":

    Картечниците и другите подобни системи си имат и амуниции, и тнт… в добавка, идеята е картечницата или каквото е там, да е качено в самото ремарке на пикапа
  • 19 Харалампи

    1 2 Отговор
    Изсулено е на баба ти фърчилото! Не ви мяза да разсъждавате..
  • 20 Гост

    4 8 Отговор

    До коментар #17 от "нтн":

    РУСНАЦИТЕ ПРАВЯТ ПРЕВЪЗХОДНИ НОВИ АВТОМОБИЛИ???? Аз или целия свят не те разбираме ? Като са толкова хубави къде освен в Русия се продават тези превъзходни автомобили ? То и за там не е толкова сигурно , защото като гледам клипове в нета от там не ги виждам много тези руски автомобили.

    Коментиран от #22, #23

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Маркс

    1 1 Отговор

    До коментар #20 от "Гост":

    Ама не се заяждай сега.
    Това означава, че и руснаците не разбират от коли.
    Само нтн разбира и купува
  • 23 Random

    8 6 Отговор

    До коментар #20 от "Гост":

    Ми почти навсякъде в Европа се продава Лада.
    Друго не отговаря на прекалено строгите еко изисквания и няма ESP.
    Най-големият им проблем е че марката не е известна и конкуренцията им идва отвътре-Dacia.
    Иначе само два модела имат чужда платформа и двигатели-XRay и Largus, дето си е чист Logan MCV. Другите-4х4, Калина, Приора, Веста, Гранта са все с руски двигатели, платформи и ск. кутии.

    Коментиран от #24

  • 24 Random

    5 4 Отговор

    До коментар #23 от "Random":

    И моля тези които ще цъкат минуси да се аргументират, а не да цъкат само защото не им изнася
  • 25 Бай Пешо

    6 7 Отговор

    До коментар #2 от "Бесен Язовец":

    В реалния живот караш вероятно БМВ или АУДИ и за теб няма "по-велико" от немските машини. Защото това е реалния живот коли дето се продават стотици хиляди.... А не дръжката на вратата да остане в ръцете на Путин, защото това пък е реалната руска техника- ПЪЛЕН БОКЛУК!
  • 26 Иван

    11 6 Отговор
    Продължавам да се чудя на странното българско русофилстване...
    Хора, които нито са били в съвременна Русия, нито са имали даже разговор с днешните руснаци. Абе кауни и несретници съвременните руснаци са прагматици и гледат на нас като на бедна и изтрещяла държава, където идват като им останат малко пари от екскурзии в Западна Европа, че е евтино и след това коментират с погнуса за България какво е свинщина. И заможните руснаци въобще не карат вазки, зазки узаки или каквото там във вашите тикви ви е много хубаво, а казват взех си Мерк или БМВ, защото е престижно. Така е в Москва така и в другите им големи градове. Блейте зяпайте колко обичате руснаците и всичко руско и си стойте в кочината, а те ще идват в мизерна България да си изхарчат на евтинко остътците и ще ви се присмиват....

    Коментиран от #29

  • 27 Механик

    2 4 Отговор
    До ККК явно не си се събудил още,за каква техника ми говориш,и за какво технологий пълни глупости ,я виж Лада Нива от 1987година в модела няма промяна,един и същи съндък,виж УАЗ,същата история,няма никъкво развитие ,пълен застой а вие говорита за технологий
  • 28 за матриала

    5 0 Отговор
    Чета статията, чета мненията, та си мисля: "Абе те хората си правят това, което им е нужно, а ние? Ние дори и гумата на уазката можем ли да направим аджаба???"
  • 29 Русчуклия

    3 1 Отговор

    До коментар #26 от "Иван":

    Абсолютно съм съгласен с тебе, Иване! Благодаря ти за казаното, защото мислех да напиша примерно същото, макар и в по-мека форма! Само искам да добавя един случай от моят живот. Покани ме на гости един мой добър приятел от Новосибирск, който е успешен бизнесмен (не мутренски тип). Посрещна ме в летището с БМВ х6 (тази серия тъкмо бе излязла на пазара) Покани ме в къщата си, където в гаража за моя изненада видях УАЗ. И естествено го питах защо му е този Уляновец! Отговора беше: "с тази кола отивам на лов до такива места, където с никаква друга не бих посмял!"
  • 30 filo

    0 3 Отговор

    До коментар #5 от "ккк":

    Като толкова ти харесва ладата с я купи.
  • 31 Иван Господинов

    1 5 Отговор
    Много респектиращо изглежда
  • 32 стоян

    0 3 Отговор
    Това спец наз какво престъвлява -щом е усилена таз уазка сигурно е нещо тежко =е па колко да я усилят като знам кок вървят