10 Октомври, 2017 16:31 2 395 3

По-нисък разход и повече тяга за Mazda

  • mazda-
  • kodo

Японският производител Mazda ще представи на домашния си салон в Токио два концептуални модела, а така също и нов бензинов мотор от семейството Skyactiv-X. Интересното за последния е, че ще е с т.нар. безискрово възпламеняване на горивото.

Основният концептуален модел ще е компактен хечбек, предшественик на новата Mazda 3, който ще демонстрира бъдещите технологии на японците. Под капака ще се монтира нов мотор от семейство Skyactive-X. Според японците новите двигатели ще са с 30% по-икономични, като ще разполагат и с 30% по-висок въртящ момент.

Японците обаче признават, че на този етап не могат да се откажат напълно от запалителните свещи и ще могат да възпламеняват горивната смес без тях само при ниски обороти на двигателя. Когато натоварването стане по-голямо в действие ще се включат стандартните свещи. Този агрегат обаче се явява нещо като преходен.

Втората концептуална разработка ще е купеобразен седан с четири врати, който ще покаже новият дизайн на марката и в частност - развитието на философията Kodo. Към момента няма друга информация за втората премиера.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    16 1 Отговор
    Браво, най-после нещо различно от електрическото видиотяване!

    Коментиран от #2

  • 2 гост

    1 11 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Даа , затова и Мазда скоро ще има нови "партньори" , ама от тия дето не може да им противоречиш , а само да козируваш и пак ще минат на електрички !

    Коментиран от #3

  • 3 Антиелектрика

    7 1 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Твоя блян към диктатура и гадателства, отдавна се изтърка!
    Явно друго не може да измислиш!