Last news in Fakti

11 Октомври, 2017 10:41 8 995 9

Виждали ли сте Запорожец с V12?

  • заз-
  • 968м-
  • тунинг

В необятната руска шир има много ЗАЗ-ки, подложени на всевъзможни доработки, но сега ще ви покажем една, която надминава всички очаквания. Самоделни майстори от Сибир решават да оборудват един стар ЗАЗ-968М с... V-образен дванайсетцилиндров двигател.

За целта взимат петлитровият агрегат V12 1GZ-FE от стара Toyota Century и го монтират на ЗАЗ-ката. Мощността на мотора е 280 конски сили, а максималният въртящ момент се предава на колелата посредством четиристепенна автоматична скоростна кутия.

Естествено, за да бъде монтиран този огромен двигател се налага цялостна преработка на конструкцията на колата. ЗАЗ-ката е силно удължена, а двигателят е монтиран в средата. За да се получи новата каросерия се налага разрязване на стандартния ЗАЗ на две части.

Към момента ЗАЗ-968М с V12 вече е на ход, но до завършване на проекта има още много време. Сибирските специалисти тепърва ще правят каросерийни панели за удължената част на автомобила. Как протича процеса до сега можете да видите във видеото.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рандом

    16 9 Отговор
    *аси кефа.
    бмв, мерцедес и компания не могат да му се опрат.
    С кеф бих я карал.

    Коментиран от #7

  • 2 Хаххаааххааахаххххааааааа..

    9 6 Отговор
    Представяш ли си как ще те гледат по сфетофарите дис-тарикатите като си ги скъсал на предишният...ще те зяпат с отворена уста..
  • 3 стоян

    15 15 Отговор
    Не бяхме виждали по голяма простотия от руснак с малко пари
  • 4 gost

    11 9 Отговор
    Скоро не бях виждал по-гениална простотия!
  • 5 filo

    10 17 Отговор
    Това нищожество ЗАЗ може да бъде направено само от пияните руснаци

    Коментиран от #6

  • 6 Random

    7 2 Отговор

    До коментар #5 от "filo":

    Ама то е украинско...
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Рандом

    5 2 Отговор

    До коментар #7 от "Бахви":

    Бре, как става таз работа?
    Кое му е същото?
    Комфорт и сигурност- дреме ми на дедовия, аз ще си я карам, мен може и да ми хареса.
    Като искаш да се возиш-автобуса те чака, пък може и влак.
    Като искаш да караш-нещо бързо, което на теб ти харесва, не е задължително да е комфортен и сигурен, в някои случаи и бърз- някои им харесват kei колите.
  • 9 Артьом

    3 0 Отговор
    по принцип приветствам такъв тип доработки/преработки на ентусиасти, но тука малко са попрекалили с водката сибирските братя - нито е практичен, нито е естетичен този "продукт" - с тая дълга каросерия, отпред смъкнат, отзад "скокнат", ни маневрен, ни нищо. Евала на пичовете за ентусиазма, ама малко им куца